Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Nemoj da jedeš ovo voće i povrće ako želiš da smršašNemoj da jedeš ovo voće i povrće ako želiš da smršaš
29. sep.
Sigurno treba da zaboravite na njih ako želite da smršate./page page3. Suvo voće U neko suvo voće u marketima se dodaju dodatni zaslađivači za poboljšanje ukusa. Zato nije dobra ideja da ih konzumirate....
Jedite ovo voće, ako želite da snizite krvni pritisakJedite ovo voće, ako želite da snizite krvni pritisak
19. mart
Voće znatno utiče na krvni pritisak. Prema poslednjim ispitivanjima, dinja osim kalijuma sadrži i specifičnu aminokiselinu koja snižava krvni pritisak. Banane su takođe bogate kalijumom i zato spadaju u obavezne...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Sipajte vodu i ostavite ga da stoji 24 sata, a na svakih 3 do 4 sata promenite vodu. Kada prođe ovo vreme, izbacite vodu i operite leblebije. Stavite ih u cediljku da se ocede....
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Čokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčemČokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčem
09. feb.
Ostaviti da se ohladi i stegne. Kolač izručiti na tacnu. Seći na trougliće željene debljine, servirati i poslužiti. Savet: Ukoliko imate dva kalupa, Vi smesu rasporedite u oba....
Čokoladni čizkejk da Oreo keksićimaČokoladni čizkejk da Oreo keksićima
26. januar
Ostavite da sjedne 1-2 minuta. Mešajte dok ne postane glatko. Prelijte preko fila od sira. Čokoladni čizkejk da Oreo keksićima stavite u frižider najmanje 6 sati....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Presavijte testo, ponovo pospite brašnom i stavite ponovo u mašinicu na brži stepen - ovo ponovite nekoliko puta tako što poslednji put nemojte da savijate. Smanjujte stepen dok ne dobijete debljinu koju želite....
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Ako se brinete da mleko nosi bakterije, možete da koristite pasterizovano....
Jagnjetina iz rerne - prste da poližešJagnjetina iz rerne - prste da poližeš
22. april
Dobijenom smesom prelijte jagnjetinu i stavite u rernu da se zapeče 20-30 minuta na 200 stepeni, dok ne ostane samo "mast". Kao deca mnogo smo voleli ovo jelo i uvek bismo polizali tanjir i prste....
Kako da pravilno začinite salatu?Kako da pravilno začinite salatu?
08. jun
Ipak, nemojte preterivati sa količinama. Ako želite da pripremite domaži dresing, najbolje je da koristite ekstra devičansko ulje ili devičansko ulje....
Palačinke sa škampima iz Andaluzije (Tortitas da camaron)Palačinke sa škampima iz Andaluzije (Tortitas da camaron)
18. mart
Kao preporuku mogu da vam dam, ako želite hrskaviji tortitas, da ostavite smesu 30 minuta u frižideru, pre nego što pređete na prženje....
Ako prestanete da jedete hleb, ovo će se desiti sa vašim telomAko prestanete da jedete hleb, ovo će se desiti sa vašim telom
15. mart
Hleb je osnovna hrana na našoj trpezi od davnina. Potoji dosta narodnih mudrosti o nasušnom hlebu. Hleb je uvek bio poštovan kod nas, ali danas se zbog zdrave ishrane često isključuje iz menija. Mnogi ljudi su poverovali...
Kroketi od ribe i krompira sa sosom da pavlakeKroketi od ribe i krompira sa sosom da pavlake
05. nov.
Kroketi od ribe i krompira sa sosom da pavlake su nešto što morate probati....
Otrovi, koje treba da prestanete da stavljate na svoj stoOtrovi, koje treba da prestanete da stavljate na svoj sto
19. jul
Nemojte birati takve proizvode zbog njihove niske cene, već mislite na svoje zdravlje! Grickalice i čipsevi Kategorično spadaju u takozvanu nezdravu hranu koju nikada ne treba da stavljate na svoj sto....
Kako da smršamo u licu?Kako da smršamo u licu?
02. feb.
Pogledajte još kako trajno smršati uz bundevu; kako istopiti kilograme sa kuvanim pirinčem....
Kako da smršamo sa bundevom?Kako da smršamo sa bundevom?
30. nov.
Kako smršati uz bundevu Doručak od bundeve Doručak se može sastojati od salate od bundeve sa limunovim sokom ili pireom od bundeve. U salatu se može dodati ananas ili šargarepa. Čaj je pogodan za piće....
Šta, kako i kada da jedemo da bismo smršali?Šta, kako i kada da jedemo da bismo smršali?
04. feb.
Želite da smršate - san mnogih devojaka koje često slede najstrože dijete u potrazi za vitkom figurom....
Čime da zamenimo jaja ako smo alergični?Čime da zamenimo jaja ako smo alergični?
05. jul
Evo i kako da zamenite jaja u desertima U zavisnosti od tipa deserta koji želimo da napravimo, treba da izaberemo koji ćemo koristiti....
Koliko ugljenih hidrata dnevno treba da jedete da biste smršali?Koliko ugljenih hidrata dnevno treba da jedete da biste smršali?
15. april
Ali ako želite da smršate, dobićete mnogo brže rezultate, ako uzimate oko 50 do 150 g ugljenih hidrata....
Kako da trajno smršamo sa avokadomKako da trajno smršamo sa avokadom
27. okt.
Upravo ova dva momenta su ključna ukoliko želite da postignete odlične rezultate i da preobrazite svoju figuru....
Šta da radimo ako se oljutimo ljutim paprikamaŠta da radimo ako se oljutimo ljutim paprikama
18. maj
Kada prilikom kuvanja koristite ljute paprike ili ljutu alevu papriku, nemojte dodirivati rukama oči, nos ili usta....
Pre nego počnete da pripremate meso, pročitajte ovo!Pre nego počnete da pripremate meso, pročitajte ovo!
19. jul
Ako želimo da sačuvamo sve neophodne elemente mesa za organizam, stavićemo meso da se kuva u vrućoj vodi....
Kod kiseline i refluksa treba da znaš ovo!Kod kiseline i refluksa treba da znaš ovo!
26. okt.
Poslednjih godina je napravljeno mnogo istraživanja koji pokazuju da se broj ljudi koji pate od kiseline u želucu povećao skoro duplo. To je sve zbog hrane koja je lošeg kvaliteta, puna hemikalija i veštačkih boja....