Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Ovako se pravi kora za tortuIsecite na dva dela i ukrasite kremom za tortu da biste napravili vaš omiljeni kolač.
Evo ovako se pravi kora za tortu....
11. dec.
Kako da sačuvamo tikvice za zimuDa bi se radovali njihovoj vazdušastoj strukturi u supama, na primer, i tokom zime, treba da ih zamrznemo, sledeći nekoliko jednostavnih pravila.
Prvo uzimamo nekoliko tikvica. Operemo ih pažljivo....
17. jul
TikviceKoristi od tikvica
Kao veoma koristan dar prirode, tikvice su veoma zdrave za naš organizam....
12. mart
Najukusniji prženi krompir se pravi ovakoJoš jedan savet stručnjaka je da ostavite krompir pre nego što počnete da ga pržite otprilike 2-3 minute u mikrotalasnu rernu na režim Gril....
25. feb.
Evo ovako se pravi mekani omletUprkos poznatoj i jednostavnoj pripremi, ne zna baš svako kako se pravi mekani omlet. Ukusan i nežan vazdušasti omlet, svima dostupan!...
30. januar
Ovako se prave ukusni kiseli krastavčićiDa li ste znali da jedemo nezrele krastavce? Zreli sa veliki, žuti i sa velikim semenkama. Između ostalog, na grčkom jeziku reč "aguros" (drevni naziv za krastavce) znači - nezreo.
90% ovog povrća čini voda, što ga...
26. dec.
Listovi papaje - kako da ih koristimoPapaja je egzotično, ukusno i korisno voće, svima poznato po svom visokom sadžaju vitamina, minerala i antioksidanasa koji pomažu zdravlju ljudskog tela. Ali ovde je neobično to što mnogi ljudi teško da poznaju svojstva...
23. jul
Zbog čega treba redovno da jedemo tikvice?Tikvice su korisne kod astme
Tikvice su posebno korisne kod lečenja astme, zbog toga je dobro da osobe, koje imaju ovo oboljenje češće uključuju tikvice u ishranu....
10. avgust
Kako da začinite svinjska rebra? Upravo ovakoDruga marinada za rebarca iz rerne se pravi tako što pomešate crno vino, sirće, maslinovo ulje, soja sos, Vorčester sos, med i začine po želji....
22. mart
Kako da pravilno pržimo ribu?Priprema pojedinih vrsta ribe za prženje
Sitna riba se prži cela i na jakoj vatri, a krupna se čisti, seče na komade i prži se na slabijoj vatri kako bi toplotna obrada mogla da bude ravnomerna....
18. januar
Evo ovako se pravi šunka u ŠpanijiNakon tog vremena, meso se ponovo čisti od ostatka soli i majstor-mesar pravi odgovarajući oblik šunke....
28. mart
Savršena smesa za palačinke se pravi ovakoNakon toga dodajte po malo vode i mleka, ne prestajete da mešate. Dodajte i po malo brašna (stavite koliko smesa upije). Cilj je da dobijemo smesu gustine boze. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu....
02. avgust
Koštice breskve - za šta da ih koristimoMeđu koštunjavim voćem, breskva je jedna od najvoljenijih, od strane baštovana, ali i ljudi. Baštovani ih vole zato što je drvo prilagodljivo, mnogo brzo daje voće, jednostavno se presađuje i gaji na sunčanim i toplim mestima...
16. nov.
Otrovi, koje treba da prestanete da stavljate na svoj stoTakođe znate da u grupu nezdrave hrane spadaju kokice, grickalice, čipsevi i dr. ali da li ste čuli da postoje i proizvodi koji su pravi otrov za organizam i kategorično treba da prestane da ih nudite na svom stolu....
19. jul
Kako da zamrznete leblebije?Podelita ih u kese, zatvorite ih ubacite u zamrzivač.
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.
Kako da napravimo domaću jufkuOhlađeno testo podelite na male tople, pospite ih s malo brašna i pritisnite ih tako da mogu da prođu kroz mašinicu za testeninu....
14. jul
Čokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčemMi ih obožavamo. Sigurna sam sa će se i Vama dopasti.
Probajte, prijatno!...
09. feb.
Čokoladni čizkejk da Oreo keksićimaDa napravite koru: U procesoru za hranu zdrobite Oreo kolačiće u fine mrvice. Dodajte rastopljeni maslac i mešajte dok se ne sjedine. Pritisnite keks na dno posude prečnika 20 cm. Stavite u frizider dok pravite fil....
26. januar
Znakovi koji znače da treba da prestanete sa upotrebnom hrane sa glutenomEvo nekoliko simptoma koji će vam pomoći da odredite da li ste netolerantni na gluten i da li treba da prestanete sa njegovom upotrebnom.
- Umor, najviše nakon konzumiranja hrane koja sadrži gluten....
07. okt.
Šta će se promeniti ako prestanete da konzumirate šećer?Sada možete sami da odlučite da li je vreme da prestanete da konzumirate štetni šećer. Odmah ćete osetiti pozitivne promene koje se dešavaju u vašem telu....
09. april
Domaći kolač od kakaa i oraha iz 80-ihOrahe zdrobite rukama na krupne komade, nemojte ih mleti - pustite da se orah oseti.
Kolač sa orasima se peče oko 50 minuta na 180 stepeni. Ako vam je rerna slaba - na 200 stepeni....
02. dec.
Najvažniji vitamini za oči i kako da ih nabavimoSvaki organ u našem telu je važan i zbog toga treba da znamo kako da se dobro brinemo o svakom delu našeg tela. Oči su naš portal ka svetu i njima vidimo njegovu lepotu. Za to je mnogo važno da se brinemo veoma dobro o njima...
16. jun