Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Kako se konzumira kavijarKada se kavijar otvori i ne konzumira, tada mu se ukus menja i brzo se kvari.
9....
01. april
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?A kako se konzumira? Na isti način na koji konzumirate slaninu, prženu ili pečenu, ili kao dodatak pici, testenini i svemu ostalom što želite da pripremite sa jedinstvenim italijanskim ukusom!...
13. dec.
Kako se konzumira javorov sirup?Među zaslađivačima danas, prirodni zauzimaju prvo mesto, ali ima nekoliko onih koji se preferiraju kao zamena za beli šećer. Javorov sirup je jedan od njih. Evo više informacija o ovom proizvodu.
Šta je javorov sirup...
16. dec.
Kako se konzumiraju koktel škampiAli najvažnije pitanje kada se gotori o koktel škampima ili raznim vrstama škampa, koji mogu da se nađu u skoro svakom meniju restorana koji drži do sebe je - kako da se konzumiraju....
15. avgust
Kako se konzumira laneno seme i za šta je korisnoLan je biljka koja se odavnina koristi za pređu i dijetetska ulja. Odela, napravljena od njega se odlikuju velikom jačinom i izdržljivošću, visokom hidroskopnošću i toploprovodnošću, štedi okolinu.
Laneno seme se koristi...
04. jul
Laneno ulje - kako se konzumira i za šta je korisnoLan je jedna od biljaka koju su ljudi koristili od davnina. Poznato je da se čak pre 30 hiljada godina lan koristio kao tekstil. Njegova kultivacija se odvijala u starom Egiptu, a to se dogodilo uglavnom zbog semena biljke...
03. feb.
Saće - kada se i zašto konzumira?Uprkos brojnim prednostima, ne zaboravite da ove proizvode konzumirate u umerenim količinama.
Saznajte više o tome kako zameniti šećer medom i odaberite jedan od ovih lekovitih recepata sa medom....
22. jul
Kako konzumirati pčelinji polen?U narednim redovima saznaćemo više o njegovim vrednim kvalitetima i kako konzumirati pčelinji polen. Koristan je u bilo koje doba godine, ali je u hladnim danima nezaobilazan pomoćnik imunološkog sistema....
02. dec.
ĐumbirU retkim slučajevima zabeležene su promene raspoloženja kod ljudi koji su konzumirali biljku. Đumbir je kontraindikovan za trudnice, dojilje i malu decu....
28. nov.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Šta u kojim godinama treba da se konzumiraZa učvršćivanje imunog sistema treba da se konzumiraju pomorandže, mandarine, paradajz, brokoli. Bogate su vitaminom C....
07. april
Kako se konzumira sušeni paradajz?Sušeni paradajz nije posebno popularan kod nas, jer naše domaćice decenijama pripremaju konzervirani paradjz, a ne suše ga. Postoje izuzetci, naravno, gde se paradjz suši pre nego što se stavlja u domaću ljutenicu, na...
25. januar
Kako se konzumira laneno seme?Upravo zbog toga ga treba samleti u prah i tako konzumirati.
Kada sameljete lalneno seme možete ga dodavati u kiselo mleko, salate, peciva, namaze. Možete ga bukvalno posipati preko jela kao začin....
18. okt.
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini.
Zatim lagano udarite...
13. januar
Đumbir sa limunom i medom za jak imunitetĐumbir sa limunom i medom za jak imunitet je odličan narodni lek za zimske mesece!...
30. okt.
Čaj od svežeg đumbira i limunaKoren đumbira isecite na sitne komade i stavite na dno posude....
25. april
Kako se špikuje meso?Gotovo sve vrste mesa, posebno ako su u velikim komadima, zahtevaju dodatnu primarnu kulinarsku obradu. To uključuje postupke kao što su udaranje čekićem, pohovanje, špikovanje, oblikovanje isecanjem, suvo i mokro mariniranje...
12. januar
Kako se karamelizuje meso?Kulinarstvo je izuzetna umetnost, zajedno sa posluživanjem i aranžiranjem hrane. Istinski dobar kuvar je onaj koji ume da na najbolji način kombinuje ove strane kulinarstva.
Francuzi imaju prvenstvo u pogledu veština...
. april
Kako se čuva boranija?Boranija je jedna od najstarijih kultura koje ljudi odgajaju. Nastala je u Južnoj Americi, a u Evropu je doneta u eri Velikih geografskih otkrića. Seme ove biljke pronađeno je u peruanskoj pećini, a njegova starost datira...
21. nov.
Kako se čuva vino?Ako čitate ovaj članak, verovatno posedujete barem nekoliko flaša skupog, kvalitetnog i odležanog vina. Ili verovatnije - prosto ste ljubitelj alkoholnog pića i ne znate kako tačno da ga čuvate kada je već kupljeno, da...
14. okt.
Kako se začinjava ćuretina?Đumbir i ćuretina
Ako nikad do sad niste probali đumbir, probajte prvo njegov ukus, pre nego što začinite meso, zato što je on karakterističan i specifično ljutkast....
16. jun
Kako se kuva artičokaArtičoka je ukusno i hranljivo povrće, koje ne sadrži kalorije, zato se preporučuje za dijetetsku ishranu. Važno je samo da znate kako se čisti artičoka.
Najlakše se to može desiti uz pomoć pola limuna. On se iscedi...
15. jun