Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Ovako se pravi kora za tortuOvako se pravi kora za tortu
11. dec.
Isecite na dva dela i ukrasite kremom za tortu da biste napravili vaš omiljeni kolač. Evo ovako se pravi kora za tortu....
Ovako se priprema savršeno testo za palačinkeOvako se priprema savršeno testo za palačinke
20. jul
Kada naučite da pravite glatko testo za palačinke, lako ćete početi da pravite elegantne palačinke, preukusne jorkširske pudinge, šećerne prženije i maslene ruske palačinke Blini....
Pravi recept za palačinkePravi recept za palačinke
05. dec.
Jaja se mute pomoću žice. Dodaje se sveže mleko. brašno i so. Ako želite možete da umutite sve ručnim mikserom. Procedite smesu za palačinke....
Kako se prave palačinke - uputstvo za početnikeKako se prave palačinke - uputstvo za početnike
31. okt.
U ugrejani tiganj stavljamo deo smese i dobro rasporedimo. Kad palačinka bude gotova sa jedne strane, okrećemo sa druge. Serviramo palačinke prelivene medom....
Evo ovako se pravi mekani omletEvo ovako se pravi mekani omlet
30. januar
Uprkos poznatoj i jednostavnoj pripremi, ne zna baš svako kako se pravi mekani omlet. Ukusan i nežan vazdušasti omlet, svima dostupan!...
Najukusniji prženi krompir se pravi ovakoNajukusniji prženi krompir se pravi ovako
25. feb.
Da bi vaši krompirići bili savršeno isprženi, onda treba da ih stavite kada je masnoća veoma zagrejana....
Evo ovako se pravi šunka u ŠpanijiEvo ovako se pravi šunka u Španiji
28. mart
Nakon tog vremena, meso se ponovo čisti od ostatka soli i majstor-mesar pravi odgovarajući oblik šunke....
Ovako se prave ukusni kiseli krastavčićiOvako se prave ukusni kiseli krastavčići
26. dec.
Da li ste znali da jedemo nezrele krastavce? Zreli sa veliki, žuti i sa velikim semenkama. Između ostalog, na grčkom jeziku reč "aguros" (drevni naziv za krastavce) znači - nezreo. 90% ovog povrća čini voda, što ga...
Kako se pravi savršeni espreso? Objašnjenje naučnikaKako se pravi savršeni espreso? Objašnjenje naučnika
08. januar
Šta je potrebno za pravljenje savršenog espresa je postalo jasno nakon što je tim hemičara i matematičara u Sjedinjenim Američkim Državama sproveo detaljnu studiju. Pre svega, ne treba vam puno kafe....
Hrskava smesa za pohovanje za ribu i pileHrskava smesa za pohovanje za ribu i pile
12. dec.
Ako je smesa za pohovanje ribe, u nju dodajemo i ruzmarin. Ako je za piletinu dodajemo bosiljak. Smese bude dosta što je sasvim dovoljno za 15 fileta ribe i za celo pile bez kostiju....
10 zlatnih pravila za ukusne palačinke10 zlatnih pravila za ukusne palačinke
27. feb.
Kada pravite testo za palačinke, obavezno prosejte brašno, kako bi imalo više kiseonika. 2. Jaja mutite žicom ili viljuškom i vodite računa da istovremeno pokupite brašno sa dna i sa zidova posude. 3....
Pravi seoski Marudnici (Rodopske palačinke)Pravi seoski Marudnici (Rodopske palačinke)
17. jul
Prosejemo brašno i dodajemo so, promešamo i dodajemo u mlečnu smesu u etapama, mešajte samo u jednom pravcu, polako i pažljivo da se ne stvore grudvice u smesu....
Kako se pravi dresing za salatu?Kako se pravi dresing za salatu?
02. maj
Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu, dodajte 2 kašike maslinovog ulja, so po ukusu i beli biber. Ponovo mešajte dok ne dobitete glatku smesu. Mlečni sos sa belim lukom se priprema na sledeći način....
Kako se pravi ukras za tortuKako se pravi ukras za tortu
06. mart
Postoji mnogo načina da se jedna torta ukrasi. Može se koristiti razno voće, puslice, čokoladne mrvice, samleveni ili celi orašasti plodovi, keks, piškote, ukrasi od karamela itd. Sve zavisi od vaše fantazije...
Kako se pravi salamura za sirKako se pravi salamura za sir
13. feb.
I kako se ona pravi? Različiti ljudi je prave na različite načine, ali osnovni sastojci u voda i so (morska). Pravljenje je veoma lako....
Kako se pravi testo za keks?Kako se pravi testo za keks?
22. sep.
Dodajte šećer u prahu, vanilu i žumanca dok se smesa ne pretvori u testo bez grudvica. Razvijte testo, isecite keksiće i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni....
Domaća smesa za prehlade i grip tokom hladnog vremenaDomaća smesa za prehlade i grip tokom hladnog vremena
25. nov.
Prosto i veoma ukusno sredstvo za prehlade i viruse! Ovo lekovito sredstvo će se svideti i deci i odraslima. Budite zdravi!...
Smesa od povrća za salatuSmesa od povrća za salatu
29. sep.
Ispada sjajna salata (namaz) za zimu, dodajući us mesu majonez i beli luk. Sastojci su otprilike, možete da napravite smesu u odnosu koji poželite. Smesa od povrća za salatu je gotova....
Palačinke o kojima se pričaPalačinke o kojima se priča
27. dec.
Pripremamo smesu za palačinke od navedenih sastojaka. Količina čokolade je po želji. Pečemo čokoladne palačinke na ugrejanom tiganju sa obe strane....
Palačinke koje se ne cepajuPalačinke koje se ne cepaju
27. april
Gotovo testo je ređe nego uobičajeno testo za palačinke. Skrob u njemu se brzo taloži, zato pre svakog uzimanja kutlačom promešajte dobro. U namazanom tiganju se prže palačinke. Sa obe strane se maže maslacem....
Savršena marinada za piletinuSavršena marinada za piletinu
25. nov.
Prelijte marinadom za piletinu i ostavite u frižideru tokom jednog dana. Izvadite s vremena na vreme posudu i okrećite meso da može dobro da upije marinadu....
Kako se pravi šećerni sirup za kolačeKako se pravi šećerni sirup za kolače
31. jul
Osnovno pravilo je da jedno od ta dva treba da bude hladno - ili kora ili sirup....
Kako se pravi lavaš - uputstvo za početnikeKako se pravi lavaš - uputstvo za početnike
05. nov.
Ovakve pogače su za dijetalnu ishranu. Lavaš može da se koristi za domaće donere ili da se konzumira kao hleb....
Kako se pravi voćni toping za torte?Kako se pravi voćni toping za torte?
29. april
Toping predstavlja preliv kojim se prekrivaju deserti - slatkiši, torte, kolači, sladoledi i drugo. Najčešće korišćen toping je onaj od čokolade, ali raznolikost preliva za slatkiše je zaista velika, tako što su...
Kako se pravi baklava? (Vodič za početnike)Kako se pravi baklava? (Vodič za početnike)
20. april
1
Hajde da pogledamo kako se pravi lepa turska baklava prema savetima iskusnih domaćica. Najvažnija tajna svih kolača je izbor odgovarajućeg brašna....