Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Na plaži se jede zdravo! Evo kakoPogledajte i osvežavajuće šejkove na plaži, bezalkoholne koktele i recepte za piknik....
09. avgust
Jede Vam se slatko, kiselo ili slano? Pogledajte zaštoLjudski organizam je sam po sebi jedinstven sistem. U njemu protiče mnogo procesa, što je zaista neverovatno, jer su oni sinhronizovani i rade kao jedan mehanizam.
Kada nešto nije u redu, naš organizam nam šalje signale...
22. jul
Klasični francuski recept za krem karamelOn je zaista kao "staklen", nije tako gust, vide se semenke vanile i nema nijednu šupljinu.
Ovaj recept vam pokazujem zbog interesovanja kako se pravi klasični francuski krem karamel....
21. sep.
Evo kako da izaberemo najukusniju lubenicuDa li je moguće odabrati "savršenu lubenicu"? I ko kaže da nije moguće? ! Naravno, često se dešava, naročito leti, da kupite lubenicu i da s nestrpljenjem iščekujete da pojedete osvežavajuće parče, vraćajući se kući, nađete...
20. avgust
Najukusniji prženi krompir se pravi ovakoPogledajte još kako da pripremite pržene krompiriće u rerni.Za varijacije domaćih prženih krompirića pogledajte naše recepte za tortilje. Različite mogućnosti za krompir u rerni vam garantuju zdrav obrok....
25. feb.
Evo kako se marinira ribaRiba je jedna od najkorisnijih namirnica čija je konzumacija obavezna najmanje nekoliko puta nedeljno. Velika raznovrsnost riba je prodnost, a one se mogu pripremiti na više načina, prema vašim željama i ukusu. Specijalitet...
12. dec.
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini.
Zatim lagano udarite...
13. januar
Krem čorba od povrća od koje se ozdraviOčišćeno i isečemo povrće skuvamo sa solju. Pasiramo i dodajemo maslac.
Pre serviranja dodajemo 2-3 supene kašike pavlake po izboru u svaku porciju.
Možemo posuti peršunom....
27. jun
Kako se pravi želirani krem - uputstvo za početnikeJedni od najefikasnijih i ukusnih kremova, sjajne torte, želirane kolače i druge deserte se prave sa želatinom. On ih čini čvrstim, daje blistav i lep izgled.
Želatin je supstanca životinjskog porekla, sastavljena...
24. nov.
Krem SirRecepti za pravljenje krem sira su zapisani nakon 1754. godine u Engleskoj, tačnije u Linklširu, u jugozapadnom delu ove zemlje....
12. sep.
Pečeni luk može da vam spasi život! Evo kakoIspostavilo se da je pečeni luk korisniji od sirovog. A da li znate zašto? On ima jak antibakterijski efekat, leči rane, normalizuje krvni pritisak i nivo šećera u krvi. Osim toga gubi oštar miris i ima prijatan ukus...
23. jul
Evo ovako se pravi mekani omletPostoji dosta i različitih recepata za omlet: sa mlekom, kefirom, brašnom, kobasicom, sirom, povrćem itd. ali mi ćemo vam pokazati kako da spremite najobičniji omlet sa mlekom i jajima....
30. januar
Pitate se zašto se osećate kao prebijeni - evo odgovora!Gvožđe je element od životne važnosti, koji usvajamo samo iz spoljnih izvora. Upravo je gvožđe odgovorno za mnoge od primarnih funkcija tela - proizvodnju i sintezu hemoglobina, učešće u nekim metaboličkim procesima,...
29. jun
Zbog čega vam ponekad ne uspeva krem karamel?Krem karamel jedna je od najpoznatijih i najomiljenijih poslastica širom sveta. Očarava elegantnom jednostavnošću i sposobnošću kombinovanja sa raznim drugim sastojcima pored glavnih - jaja, mleko i šećer.
Njegovo poreklo...
16. nov.
Koliko često je dobro da se jede meso?Mnogi od nas smatraju da vegetarijanci imaju izuzetno uravnoteženu ličnost i da žive mnogo zdravije od ljudi koji jedu meso. Da li je to zaista istina?
Ljudi postaju vegetarijanci iz različitih razloga. Neki, naročito...
05. avgust
Malidžano ili kako se pravi najukusniji balkanski namazEvo kako sami da pripemite najukusniji domaći malidžano:
Recept za malidžano
Potrebni sastojci: 2 srednje patldižana, 1 kg zelenih paprika, 1/2 glavice belog luka, 70 ml ulja, 2 supene kašike sirćeta, so po ukusu....
14. januar
Evo ovako se pravi šunka u ŠpanijiRecept za njenu pripremu se tokom godina skoro uopšte nije menjao. a tako i do danas. Možemo biti sigurni da je hamon jedna od najstarijih namirnica....
28. mart
Klasičan recept za KajzeršmarnKajzeršmarn se tradicionalno služi sa sveže napravljenim slatkom od šljiva.
Za pripremu slatka operite šljive i uklonite koštice. Kuvajte ih oko 7 minuta sa šećerom, vodom i rumom i ostavite sa strane....
15. avgust
Isproban recept za mafineDodajte šećer i pomoću miksera umutite u vazdušast krem.
Ne prestajući da mutite stavite ulje i sveže mleko, a nakon toga brašno, prašak za pecivo, koru limuna i cimet....
05. avgust
Stari recept za korpiceIzvadite kravlji maslac i isecite ga u posudu na male komade. Ostavite na sobnoj tempreaturi na oko sat vremena da omekša.
Dodajte preostale sastojke za testo i zamesite meko testo.
Uvijte u streč foliju i ostavite...
07. avgust
Recept za ispucale petePomešajte jednu kašiku meda sa kašikom brašna.
Dobijenu smesu podelite na dva jednaka dela.
Pre spavanja potopite noge 10-15 minuta u vruću vodu. Osušite ih.
Od dobijenog testa napravite dve pogačice.
Na svaku...
25. maj
Narodni recept za vrtoglavicuU čašu vode pomešajte 1 kašiku jabukovog sirćeta i beli šećer.
Neka smesa prenoći.
Ujutru promešajte i popijte dva sata pre doručka.
Ova procedura traje 3 dana i problem sa vrtoglavicom nestaje....
12. jul
Recept za bolji vidRecept je takođe dobar za jačanje imuniteta. Prosto dodajte i 5 g korena đumbira....
16. jul
1
Pravi recept za palačinke*Izvor ovog tačnog recepta za palačinke: Restoranska knjiga recepata...
05. dec.
Originalni recept za gibanicuKada se rerna zagreje ubacite pleh u nju i pecite oko 20 minuta do lepe boje.
Gotovu gibanicu prekrijte krpom oko 10 minuta i nemojte je prskati vodom....
11. maj