Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Na plaži se jede zdravo! Evo kakoNa plaži se jede zdravo! Evo kako
09. avgust
Pogledajte i osvežavajuće šejkove na plaži, bezalkoholne koktele i recepte za piknik....
Jede Vam se slatko, kiselo ili slano? Pogledajte zaštoJede Vam se slatko, kiselo ili slano? Pogledajte zašto
22. jul
Ljudski organizam je sam po sebi jedinstven sistem. U njemu protiče mnogo procesa, što je zaista neverovatno, jer su oni sinhronizovani i rade kao jedan mehanizam. Kada nešto nije u redu, naš organizam nam šalje signale...
Klasični francuski recept za krem karamelKlasični francuski recept za krem karamel
21. sep.
On je zaista kao "staklen", nije tako gust, vide se semenke vanile i nema nijednu šupljinu. Ovaj recept vam pokazujem zbog interesovanja kako se pravi klasični francuski krem karamel....
Evo kako da izaberemo najukusniju lubenicuEvo kako da izaberemo najukusniju lubenicu
20. avgust
Da li je moguće odabrati "savršenu lubenicu"? I ko kaže da nije moguće? ! Naravno, često se dešava, naročito leti, da kupite lubenicu i da s nestrpljenjem iščekujete da pojedete osvežavajuće parče, vraćajući se kući, nađete...
Najukusniji prženi krompir se pravi ovakoNajukusniji prženi krompir se pravi ovako
25. feb.
Pogledajte još kako da pripremite pržene krompiriće u rerni.Za varijacije domaćih prženih krompirića pogledajte naše recepte za tortilje. Različite mogućnosti za krompir u rerni vam garantuju zdrav obrok....
Evo kako se marinira ribaEvo kako se marinira riba
12. dec.
Riba je jedna od najkorisnijih namirnica čija je konzumacija obavezna najmanje nekoliko puta nedeljno. Velika raznovrsnost riba je prodnost, a one se mogu pripremiti na više načina, prema vašim željama i ukusu. Specijalitet...
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini. Zatim lagano udarite...
Krem čorba od povrća od koje se ozdraviKrem čorba od povrća od koje se ozdravi
27. jun
Očišćeno i isečemo povrće skuvamo sa solju. Pasiramo i dodajemo maslac. Pre serviranja dodajemo 2-3 supene kašike pavlake po izboru u svaku porciju. Možemo posuti peršunom....
Kako se pravi želirani krem - uputstvo za početnikeKako se pravi želirani krem - uputstvo za početnike
24. nov.
Jedni od najefikasnijih i ukusnih kremova, sjajne torte, želirane kolače i druge deserte se prave sa želatinom. On ih čini čvrstim, daje blistav i lep izgled. Želatin je supstanca životinjskog porekla, sastavljena...
Krem SirKrem Sir
12. sep.
Recepti za pravljenje krem sira su zapisani nakon 1754. godine u Engleskoj, tačnije u Linklširu, u jugozapadnom delu ove zemlje....
Pečeni luk može da vam spasi život! Evo kakoPečeni luk može da vam spasi život! Evo kako
23. jul
Ispostavilo se da je pečeni luk korisniji od sirovog. A da li znate zašto? On ima jak antibakterijski efekat, leči rane, normalizuje krvni pritisak i nivo šećera u krvi. Osim toga gubi oštar miris i ima prijatan ukus...
Evo ovako se pravi mekani omletEvo ovako se pravi mekani omlet
30. januar
Postoji dosta i različitih recepata za omlet: sa mlekom, kefirom, brašnom, kobasicom, sirom, povrćem itd. ali mi ćemo vam pokazati kako da spremite najobičniji omlet sa mlekom i jajima....
Pitate se zašto se osećate kao prebijeni - evo odgovora!Pitate se zašto se osećate kao prebijeni - evo odgovora!
29. jun
Gvožđe je element od životne važnosti, koji usvajamo samo iz spoljnih izvora. Upravo je gvožđe odgovorno za mnoge od primarnih funkcija tela - proizvodnju i sintezu hemoglobina, učešće u nekim metaboličkim procesima,...
Zbog čega vam ponekad ne uspeva krem karamel?Zbog čega vam ponekad ne uspeva krem karamel?
16. nov.
Krem karamel jedna je od najpoznatijih i najomiljenijih poslastica širom sveta. Očarava elegantnom jednostavnošću i sposobnošću kombinovanja sa raznim drugim sastojcima pored glavnih - jaja, mleko i šećer. Njegovo poreklo...
Koliko često je dobro da se jede meso?Koliko često je dobro da se jede meso?
05. avgust
Mnogi od nas smatraju da vegetarijanci imaju izuzetno uravnoteženu ličnost i da žive mnogo zdravije od ljudi koji jedu meso. Da li je to zaista istina? Ljudi postaju vegetarijanci iz različitih razloga. Neki, naročito...
Malidžano ili kako se pravi najukusniji balkanski namazMalidžano ili kako se pravi najukusniji balkanski namaz
14. januar
Evo kako sami da pripemite najukusniji domaći malidžano: Recept za malidžano Potrebni sastojci: 2 srednje patldižana, 1 kg zelenih paprika, 1/2 glavice belog luka, 70 ml ulja, 2 supene kašike sirćeta, so po ukusu....
Evo ovako se pravi šunka u ŠpanijiEvo ovako se pravi šunka u Španiji
28. mart
Recept za njenu pripremu se tokom godina skoro uopšte nije menjao. a tako i do danas. Možemo biti sigurni da je hamon jedna od najstarijih namirnica....
Klasičan recept za KajzeršmarnKlasičan recept za Kajzeršmarn
15. avgust
Kajzeršmarn se tradicionalno služi sa sveže napravljenim slatkom od šljiva. Za pripremu slatka operite šljive i uklonite koštice. Kuvajte ih oko 7 minuta sa šećerom, vodom i rumom i ostavite sa strane....
Isproban recept za mafineIsproban recept za mafine
05. avgust
Dodajte šećer i pomoću miksera umutite u vazdušast krem. Ne prestajući da mutite stavite ulje i sveže mleko, a nakon toga brašno, prašak za pecivo, koru limuna i cimet....
Stari recept za korpiceStari recept za korpice
07. avgust
Izvadite kravlji maslac i isecite ga u posudu na male komade. Ostavite na sobnoj tempreaturi na oko sat vremena da omekša. Dodajte preostale sastojke za testo i zamesite meko testo. Uvijte u streč foliju i ostavite...
Recept za ispucale peteRecept za ispucale pete
25. maj
Pomešajte jednu kašiku meda sa kašikom brašna. Dobijenu smesu podelite na dva jednaka dela. Pre spavanja potopite noge 10-15 minuta u vruću vodu. Osušite ih. Od dobijenog testa napravite dve pogačice. Na svaku...
Narodni recept za vrtoglavicuNarodni recept za vrtoglavicu
12. jul
U čašu vode pomešajte 1 kašiku jabukovog sirćeta i beli šećer. Neka smesa prenoći. Ujutru promešajte i popijte dva sata pre doručka. Ova procedura traje 3 dana i problem sa vrtoglavicom nestaje....
Recept za bolji vidRecept za bolji vid
16. jul
1
Recept je takođe dobar za jačanje imuniteta. Prosto dodajte i 5 g korena đumbira....
Pravi recept za palačinkePravi recept za palačinke
05. dec.
*Izvor ovog tačnog recepta za palačinke: Restoranska knjiga recepata...
Originalni recept za gibanicuOriginalni recept za gibanicu
11. maj
Kada se rerna zagreje ubacite pleh u nju i pecite oko 20 minuta do lepe boje. Gotovu gibanicu prekrijte krpom oko 10 minuta i nemojte je prskati vodom....