Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Univerzalno pareno testoDodajte jaja jedno po jedno, snažno mešajući mikserom dok se ne sjedine.
Pareno testo se može koristiti za eklere, kore za torte i druge deserte prelivene kremom.
Univerzalno pareno testo je spremno....
21. januar
1
Kako se pravi masno testoPravite rupu u brašnu, koje je već pomešano sa mastii i sipajte jaje. Počinjete da dodajete brašno od spoljašnje strane ka centru rupe dok se ne obrazuje testo, ako je potrebno, dodajte vodu....
01. januar
Kako se pravi slatko testoMeđutim, da napravite ukusan domaći desert, potrebno je da znate kako se pravi slatko testo. Ono je nezamenljivo kada hoćete da zadivite porodicu ili goste svojim kulinarskim umećima....
28. feb.
Kako se pravi testo za keks?Kako bi se sprečilo da mak ili neka druga vrsta posipanja spadne s površine testa, testo se premazuje jajetom i pomoću male oklagije semenke se lagano utiskaju u testo....
22. sep.
Kako da napravimo kuvano testoKuvano testo je vazdušasto i kao posledica kuvanja uspeva da naraste upravo zbog pare, koja se stvara tokom njegove pripreme....
12. avgust
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se prave krutoniKrutone, koje možete da koristite za pripremu krem supa, a isto tako i nekih salata, lako možete da napravite sami.
Za pripremu krutona odgovara svaki hleb, čak i stari. Nema veze da li je beo ili ražani. Važno je...
06. maj
Kako se mesi glatko testo?Premesite testo na radnoj površini
Izvadite testo iz posude direktno na pripremljenu radnu površinu. Prilikom mešanja treba da se stvori lepljiva lopta, što znači da je testo gotovo za mešnju.
4....
07. nov.
Kako se prave ukusne šniclePrave šnicle od mesa se ne prave od mlevenog mesa, nego od celog parčeta mesa, koje se izlupa kao šnicla. Šnicle su omiljene vekovima i među glavnim su jelima u evropskoj kuhinji....
21. jul
Kako se pravi fonduFondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske.
Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
03. avgust
Kako se pravi zaprškaAko želite da zapržite kaše, onda se zaprška pravi tako što brašno zapržite u ulju dok ne dobije zlatnu boju i postepeno razređujete vodom uz neprekidno mešanje....
12. feb.
Kako se kuvaju lignje?Belančevine lignje su takve strukture da se prilikom dužeg kuvanja stvrdnjavaju. Ako ih kuvate duže od pola sata, ponovo postaju mekane, ali veličina se smanjuje više od pedeset procenata....
24. januar
Kako se prave figurice za tortuKako se pravi ukras za torte
Treba da počnete da pravite testo jedan dan ranije.
1. Prva stvar koju treba da uradite jeste da prosejete šećer u prahu najmanje dva puta. To se radi da se kasnije ne bi slepilo,
2....
02. feb.
Kako se pravi domaće pivoZrna se pomešaju sa vodom, kuvaju se oko dva sata i dodaje se hmelj. Kuva se još pola sata, procedi se i ohladi do 40 stepeni.
Dodajte pivski kvasac, so i šećerni sirup, promešajte i ostavite na hladnom oko pet sati....
17. feb.
Kako se pravi pirinčano mleko?Pirinčano mleko se pravi od kuvanog pirinča (običnog ili braon) i može se malo zasladiti po želji....
15. dec.
Kako se pravi šarena soTako što u nekim delovima severne Bugarske prave šarenu so samo od čubra, aleve paprike i piskavice. U Staroj Zagori pak u osnovne sastojke dodaju i mlevenu sirovu piskavicu....
03. jun
Kako se pravi idealni patišpanjPatišpanj, još poznat kao testo za kolače, je možda najpopularnije testo koje se koristi za pripremu različitih torti, kolača, koha, petifurija, keksa i dr....
01. januar
Kako se pravi plavi sir?Kada se ova korisna bakterija uključuje u proces pravljenja sira, zavisi od vrste plavog sira, koji se pravi....
28. jun
Kako se pravi topljeni sir?Nemojte prestati sa mešanjem i nastavite sa procesom kuvanja.
Nakon sledećih 10-15 minuta sir u činiji će se zgusnuti i pretvoriće se u lepljivu smesu....
27. jun
Kako se pravi kiseli kupusZalijte glavice sa hladnom vodom u koju ste prethodno rastvorili so za kuvanje.
Proporcija je sledeća: na svakih 10 litara vode stavlja se po 400 grama soli....
07. mart
Kako se pravilno kuvaju jaja?Pačija jaja su pravi egzotični specijalitet, koji se ne sreće toliko često na našem geografskom području....
28. mart
Kako se kuvaju sušeni vrganji?Nakon što se namoče u vodi, kuvaju se. Ako ćete pržiti pečurke, kuvanje u vodi se može izostaviti. Profesionalni kuvari savetuju da suve pečurke potopite u sveže mleko kako bi jelo bilo aromatičnije i ukusnije....
28. okt.
Kako se kuva artičokaArtičokoa je ukusna i kada se kuva i začini začinima, ali ima fantastičan ukus kada se pripremi sa jajetom i plavim sirom....
15. jun
Kako se kuva grašakKoliko vremena se kuva grašak?
Suvi grašak se normalno kuva oko 2 sata, a ponekad i duže, pošto ovde sve zavisi od sorte i potrebne konsistencije jela koje pravite....
13. jun