Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Tajne ukusnog pasulja, sočiva i leblebijaTajne ukusnog pasulja, sočiva i leblebija
05. maj
Kad pripremate sočivo, thnologija s paradajz pireom je ista kao kod pasulja - on se dodaje kad sočivo omekša. Ne secite beli luk za sočivo, već ubacite cele čenove....
Tajna ukusnog kadaifaTajna ukusnog kadaifa
23. mart
Ovaj desert se dobija kada prođe određenu termičku obradu i onda se iskombinuje sa ukusnim kremom, sirupom, orasima i drugim kulinarskim iskušenjima. On može biti i deo slanih jela....
Tajna ukusnog šaranaTajna ukusnog šarana
23. okt.
Ona može da bude ukusno glavno jelo ili meze za svaki drugi dan godine....
Tajna ukusnog kapućinaTajna ukusnog kapućina
29. januar
Kapućino, na italijanskom Cappuccino, predstavlja italijanski topli napitak spremljen od kafe i mleka. 8. novembra se u Sjedinjenim Američkim Državama obeležava Dan kapućina, što je povod da malo razgovaramo o tome kako...
Tajna ukusnog frikaseaTajna ukusnog frikasea
02. maj
Kada se sos dovoljno zgusne, dodajte mu piletinu i uživajte sa svojim najmilijima u izuzetno ukusnom i uspešno pripremljenom frikaseu. U ovom članku možete videti Tri načina da napravite frikase....
Vrste sočiva. Sve o sočivuVrste sočiva. Sve o sočivu
22. januar
Ono je veoma ukusno i ima prijatnu aromu, pa zato spada u omiljene vrste. Osim što je ukusno i aromatično, ovo sočivo se veoma lako i brzo priprema. 2....
Tajna ukusnog prženog šaranaTajna ukusnog prženog šarana
24. feb.
Međtuim, ukoliko se prženi šaran spremi na pravilan način, to će dovesti do zaista "ukusnog" rezultata. Kako da napravimo savršenog ukusnog šarana?...
Tajna ukusnog prženog pirinčaTajna ukusnog prženog pirinča
19. sep.
Malo je ljudi u svetu koji ne vole da jedu pirinač. Na prvom mestu, prvo nam padaju na pamet Japanci i Kinezi, ali zapravo pirinač u različitim oblicima se konzumira u svim krajevima planete. Kada želimo da spremimo...
Tajne ukusnog pilavaTajne ukusnog pilava
26. maj
Danas ćemo vam otkriti nekoliko tajni, koje će vam pomoći da napravite idealni pilav. 1. Važno je da znate da glavna tajna pilava nije u namirnicama, već u načinu njegove pripreme....
Tajne ukusnog rižotaTajne ukusnog rižota
03. april
Postoji bezbroj recepata da se rižoto spremi, ali pre nego što prionete na spremanje, važno je da znate neke od tajni njegovog spremanja: 1....
Tajna ukusnih palačinkiTajna ukusnih palačinki
19. feb.
Kako vam se u testu za palačinke ne bi pravile grudvice, treba da dodajete brašno u nekoliko navrata, neprestano mešajući. Čak i da mutite testo mikserom, ako isipate sve odjednom, grudviće će se opet napraviti. Ako ste...
Tajna ukusnih škampaTajna ukusnih škampa
06. januar
Većina ljubitelja morskih plodova daje prednost škampima, s obzirom na to da oni nisu samo pravi delikates, nego su i mnogo ukusni....
Tajna ukusnih mekikaTajna ukusnih mekika
26. sep.
Evo tajne ukusnih mekika! Ona je u sodi bikarboni. Da bi bile mekane i vazdušaste stavite prstohvat sole....
Tajna ukusnog nadeva za paprikeTajna ukusnog nadeva za paprike
03. maj
Punjene paprike su jedno od veoma tradicionalnih balkanskih jela koje volimo bez rezerve i jedemo s zadovoljstvom i apetitom. Jedva da postoji trpeza na kojoj nisu prisutne, posebno za neki praznik, kao što je Badnje...
Tajna ukusne ćurkeTajna ukusne ćurke
25. mart
Zamrznuta ćurka nikad ne može da bude toliko ukusna koliko sveža. Ipak koliko je korisno, ćureće meso nije toliko rasprostranjeno....
Tajna ukusne fokačeTajna ukusne fokače
20. feb.
Postoji bukvalno hiljadu recepata za spremanje ove vrste italijanskog hleba, ali pravi majstorluk u pripremi ukusne pogače je tumačenje tajne za pripremu perfektnog testa....
Tajne ukusnog mlevenog mesaTajne ukusnog mlevenog mesa
08. dec.
Da, postoji tajna, ali ona se ne sastoji samo u odabiru odgovarajućih začina, nego i u pravilnim proporcijama....
Tajna ukusnih kiselih krastavčićaTajna ukusnih kiselih krastavčića
30. mart
Eto zašto ćemo vam sad otkriti neke tajne kako to da se desi: - Izaberite veličinu kiselih krastavčića prema tome za šta i za kakav tip konzerviranja ćete da ih koristite....
Tajna ukusnih jagnjećih iznutricaTajna ukusnih jagnjećih iznutrica
04. mart
Jagnjeće iznutrice budu veoma ukusne ako se spreme na pravilan način. Postoje neke specifičnosti kada je u pitanju njihovo čišćenje i spremanje....
Ćuftice od sočiva s kačkavaljemĆuftice od sočiva s kačkavaljem
07. januar
Sočivo se natopi na jedan sat i kuva se sa malo soli zajedno sa šargarepom. Nakon što su gotovi, dva sastojka se prebace zu posudu i dodaju se ovsene pahuljice i jaje....
Supa od sočiva i piletineSupa od sočiva i piletine
06. jul
Ostavljamo batak da se ohladi, a u vreo bujona sipamo sočivo oprano u nekoliko voda. U posebnom tiganju, u ulju brzo pravimo zapršku od isečenog luka i izrendane šargarepe. Dodajemo biber i brašno....
Salata od sočiva i leblebijeSalata od sočiva i leblebije
22. feb.
Sočivo oprati i skuvati pazeći da se ne prekuva. Ocediti i sjediniti sa svim navedenim sastojcima. Dobro izmešati, rashladiti i poslužiti uz feta sir ili neki drugi sir po izboru....
Supa od sočiva i spanaćaSupa od sočiva i spanaća
26. maj
Mešamo i ostavljamo ukusnu supu od sočiva da se kuva otprilike 20-23 minute, dok se sočivo ne "raspukne"....
Supa od sočiva i tikvicaSupa od sočiva i tikvica
22. maj
Začinjava se solju, alevom paprikom, čenom belog luka, sitno isečenim korenom đumbira i ostavlja se da se kuva dok sočivo ne bude gotovo. Na kraju posipamo ukusnu supu od sočiva čubrom i isečenim peršunom....
Ćuftice od sočiva i cvekleĆuftice od sočiva i cvekle
09. maj
Izuzetno ukusne i hranljive zdrave vegan ćuftice sa cveklom i sočivom, odgovarajuće za piknik, rođendan, za specijalne prilike, božićni i uskršnji post. Potopimo braon sočivo na bar pola sata....