Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Tajna ukusnih palačinkiKako vam se u testu za palačinke ne bi pravile grudvice, treba da dodajete brašno u nekoliko navrata, neprestano mešajući. Čak i da mutite testo mikserom, ako isipate sve odjednom, grudviće će se opet napraviti.
Ako ste...
19. feb.
Tajna ukusnih škampaVećina ljubitelja morskih plodova daje prednost škampima, s obzirom na to da oni nisu samo pravi delikates, nego su i mnogo ukusni....
06. januar
Tajna ukusnih kiselih krastavčićaEto zašto ćemo vam sad otkriti neke tajne kako to da se desi:
- Izaberite veličinu kiselih krastavčića prema tome za šta i za kakav tip konzerviranja ćete da ih koristite....
30. mart
Tajna ukusnih jagnjećih iznutricaJagnjeće iznutrice budu veoma ukusne ako se spreme na pravilan način. Postoje neke specifičnosti kada je u pitanju njihovo čišćenje i spremanje....
04. mart
Tajna ukusnog šaranaOna može da bude ukusno glavno jelo ili meze za svaki drugi dan godine....
23. okt.
Tajna ukusnog kapućinaKapućino, na italijanskom Cappuccino, predstavlja italijanski topli napitak spremljen od kafe i mleka. 8. novembra se u Sjedinjenim Američkim Državama obeležava Dan kapućina, što je povod da malo razgovaramo o tome kako...
29. januar
Tajna ukusnog kadaifaOvaj desert se dobija kada prođe određenu termičku obradu i onda se iskombinuje sa ukusnim kremom, sirupom, orasima i drugim kulinarskim iskušenjima. On može biti i deo slanih jela....
23. mart
Tajna ukusnog sočivaAli kako se pravi ukusno sočivo? Evo tajne ukusnog sočiva!
Da biste pripremili ukusno sočivo, prvo ga dobro očistite i operite. Lepo je da operete hladnom vodom i da osravite do pola sata-sat vremena u vodi....
26. sep.
Tajna ukusnog frikaseaKada se sos dovoljno zgusne, dodajte mu piletinu i uživajte sa svojim najmilijima u izuzetno ukusnom i uspešno pripremljenom frikaseu.
U ovom članku možete videti Tri načina da napravite frikase....
02. maj
Tajna ukusnih kroketa od krompiraPosebno su ukusni sa pilećim mesom, krompirom, šargarepom, pečurkama, bulgurom i raznim povrćem....
14. maj
Tajna ukusne ćurkeZamrznuta ćurka nikad ne može da bude toliko ukusna koliko sveža.
Ipak koliko je korisno, ćureće meso nije toliko rasprostranjeno....
25. mart
Tajna ukusne fokačePostoji bukvalno hiljadu recepata za spremanje ove vrste italijanskog hleba, ali pravi majstorluk u pripremi ukusne pogače je tumačenje tajne za pripremu perfektnog testa....
20. feb.
Tajne spremanja ukusnih supaEvo nekih pravila kojih uvek treba da se držimo da bi spremili ukusne supe:
- Kad kuvamo supu, meso se prelije hladnom vodom, a u provrelu se stavi povrće i meso se doda kasnije, što zavisi od toga koliko vremena...
29. mart
Tajna ukusnog prženog pirinčaMalo je ljudi u svetu koji ne vole da jedu pirinač. Na prvom mestu, prvo nam padaju na pamet Japanci i Kinezi, ali zapravo pirinač u različitim oblicima se konzumira u svim krajevima planete.
Kada želimo da spremimo...
19. sep.
Tajna ukusnog prženog šaranaMeđtuim, ukoliko se prženi šaran spremi na pravilan način, to će dovesti do zaista "ukusnog" rezultata.
Kako da napravimo savršenog ukusnog šarana?...
24. feb.
Tajna ukusne riblje čorbeDobar bujon se dobija od svih vrsta riba – oslića, šarana, pastrmke, glavoča, bakalara, smuđa, ali prava magija ukusne riblje čorbe nastaje samo kada iskombinujete pojedine vrste riba....
18. feb.
Tajna ukusne svinjske koleniceUkusna svinjska kolenica se služi sa graškom, dinstanim sa maslacem. Takođe, odlično se slaže sa crnim vinom....
07. feb.
Tajna ukusne bugarske musakeEvo koja je tajna ukusne musake:
Svi dobro znamo da bi jedna musaka bila lepa, treba joj odličan preliv. To je jedan od najtežih delova u receptu za musaku....
15. avgust
Tajne ukusnog pilavaDanas ćemo vam otkriti nekoliko tajni, koje će vam pomoći da napravite idealni pilav.
1. Važno je da znate da glavna tajna pilava nije u namirnicama, već u načinu njegove pripreme....
26. maj
Tajne ukusnog rižotaPostoji bezbroj recepata da se rižoto spremi, ali pre nego što prionete na spremanje, važno je da znate neke od tajni njegovog spremanja:
1....
03. april
Mekike za dijabetičareUzimate smesu kašikom i spuštate mekike u zagrejano ulje da se isprži.
Izuzetno dobra varijanta, koja će zameniti pravo testo mekika....
21. nov.
Mekike sa mlekomMekike sa mlekom služiti vruće uz sir, ajvar, kajmak, pršutu ili pak kao slatku varijantu - uz džem, krem.
Prijatno!...
14. april
Mekike sa kefiromTesto za mekike se deli na tri lopte.
Svaka se razvija u koru debljine 1/2 cm i seče se čašom ili sekačem za krofnice.
Mekike sa kefirom se prže u vrućem ulju....
11. jun
Mekike sa jogurtomZamesiti testo da se ne lepi, razvaljati oklagijom i seći željeni oblik i veličinu, te pržiti u tiganju na dosta zagrejanog ulja, dok mekike ne dobiju lepu boju sa obe strane.
Mekike sa jogurtom jesti dok su tople....
20. dec.
Mekike sa rupicomPripremljene mekike poređati na tacnu posutu brašnom, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoje dok se ulje ne zagreje.
Mekike pržiti na zagrejanom ulju dok ne porumene sa obe strane....
17. avgust