Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sirup od zoveSirup od zove
18. maj
Domaći sirup od zove sipati u čiste, zagrejane staklene flaše. Zatvoriti poklopcem i odložiti u ostavu. Ostaviti da se ohladi. Prijatno!...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Mamin sirup od zoveMamin sirup od zove
25. maj
1
Sipajte sirup u tegle, dobro oprane i osušene u toploj rerni. Da duže traje, sterilizujte 15 minuta. Servirajte razređen običnom ili gaziranom vodom....
Mirisni sirup od zoveMirisni sirup od zove
24. maj
Ovaj sok ne traje više od jedne nedelje. Na ovakav način tokom cele godine možete uživati u lekovitom i mirisnom sirupu....
Domaći sirup od zoveDomaći sirup od zove
03. jun
Stavljamo na vatru na tihu vatru da se ugreje šećer, pazimo da smesa ne provri. Pre nego što provri se skida sa vatre i dok je još vruć, sirup se sipa u tegle. Okreće se i ostavlja da se ohladi....
Kuvani sirup od zoveKuvani sirup od zove
27. sep.
Nakon toga ih ispasirajte, dodajte šećer i ponovo ostavite da proključa. Sipajte sirup u zagrejane flaše i zatvorite....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Sirup od ploda zoveSirup od ploda zove
19. sep.
1
Od količine se dobije oko 1, 5 litara sirupa od zove. Sirup od zrele zove može se uzimati od 1 do 3 kašike dnevno kao imunostimulans....
Sirup od bele zoveSirup od bele zove
21. jun
Od ovog recepta izlazi oko pet litara sirupa....
Sirup od crne zoveSirup od crne zove
24. maj
Kad se uverimo da je zova potpuno zrela, plodovi se očiste i operu nekoliko puta. Sipa se u teglu, red voća, red šećera. Završava se debelim slojem šećera. Odstoji 40 dana. Promućka se 20-og dana....
Sirup od zove sa limunomSirup od zove sa limunom
09. mart
Sirup od zove može da se konzumira tokom cele godine. Dobijeni sirup od zove sa limunom se razređuje vodom ili sodom od 1 prema 4 do 1 prema 6....
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Aromatični sirup od zove bez kuvanjaAromatični sirup od zove bez kuvanja
30. jun
1
Razređujemo po ukusu, ja dodajem i limun u brzi i jednostavni sirup od zove....
Sirup od crne zove po receptu Petra DimkovaSirup od crne zove po receptu Petra Dimkova
17. okt.
Pored toga, voće može da se koristi za džem, sirup ili pak vino od zove....
Domaći sirup od bele zove (po receptu Petra Dimkova)Domaći sirup od bele zove (po receptu Petra Dimkova)
06. april
Filtriramo sirup kroz gazu i sipamo u flaše koje čuvamo u hladnoj prostoriji. Sirup od bele zove rastvaramo kako sa izvorskom, tako i sa gaziranom vodom. Aranžiramo listićima mente ili matočine....
Kako da pripremimo pastrmkuKako da pripremimo pastrmku
05. januar
Ako pri ruci imate pastrmku i pitate se kako da je pripremite, najbolje je da je napravite na roštilju....
Kako da pripremimo tunuKako da pripremimo tunu
16. mart
Tuna se priprema na različite načine u različitim krajevima sveta. U Italiji se pravi zapečena tuna sa krompirom i alevom paprikom ili se servira karpačo - fino isečeno sirovo meso tune. U Japanu, kao što je već...
Da napravimo sirup od aronijeDa napravimo sirup od aronije
25. januar
Aronijase koristi za proizvodnju džemova, vina, sirupa i svežeg voća. U kasno leto i početkom jeseni, voće je zrelo i gotovo za pripremu korisnog i ukusnog sirupa....
Kako da napravite slatko, marmeladu i sirup od ribizleKako da napravite slatko, marmeladu i sirup od ribizle
20. sep.
Nekoliko minut pre nego što sklonite sa vatre, dodajte vinsku kiselinu ( 4 g na 1 l sirupa). Dok je još vruć, sirup sipajte u flaše, zatvorite i čuvajte na tamnom i suvom mestu....
Kako se pije sirup od crne zove?Kako se pije sirup od crne zove?
28. okt.
U ovom savetu ćemo posebno govoriti o sirupu od crne zove - o njegovim prednostima, njegovoj pripremi i načinu uzimanja. Dakle, hajde da počnemo. Crna zova je biljka koja se koristi širom sveta....
Kako da pripremimo tursku pituKako da pripremimo tursku pitu
01. avgust
Pita je tradicionalno bugarsko i balkansko jelo, poznato i omiljeno svima nama. Njene različitosti, kao što je i sa mnogim jelima obilate svet i menjaju se po ukusu države u kojoj su. U Turskoj se pita zove burek i priprema...
Kako da pripremimo crveno sočivoKako da pripremimo crveno sočivo
25. jul
Evo nekoliko interesantnih recepata, koje možete probati, ukoliko ste rešili da pripremite nešto sa crvenim sočivom....
Kako da pripremimo domaće grisine?Kako da pripremimo domaće grisine?
13. jul
Kako da pripremimo domaće grisine?...
Kako da pravilno pripremimo čajKako da pravilno pripremimo čaj
27. jul
Pored dugačkog kuvanja, ne treba da se preteruje i sa višestrukim pripremama iste količine čaja. Prvi čaj ima oko 50% aktivnih supstanci....
Kako da pripremimo mekanog zecaKako da pripremimo mekanog zeca
17. jul
Ako vam se čini da je pečeni zec iz rerne previše suv, možete da ga sledeći put pripremite pohovanog. Imajte na umu da je na taj način, zec ipak mnogo kaloričniji....