Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sirup od zoveDomaći sirup od zove sipati u čiste, zagrejane staklene flaše.
Zatvoriti poklopcem i odložiti u ostavu. Ostaviti da se ohladi.
Prijatno!...
18. maj
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Mamin sirup od zoveSipajte sirup u tegle, dobro oprane i osušene u toploj rerni. Da duže traje, sterilizujte 15 minuta.
Servirajte razređen običnom ili gaziranom vodom....
25. maj
1
Mirisni sirup od zoveOvaj sok ne traje više od jedne nedelje.
Na ovakav način tokom cele godine možete uživati u lekovitom i mirisnom sirupu....
24. maj
Domaći sirup od zoveStavljamo na vatru na tihu vatru da se ugreje šećer, pazimo da smesa ne provri.
Pre nego što provri se skida sa vatre i dok je još vruć, sirup se sipa u tegle. Okreće se i ostavlja da se ohladi....
03. jun
Kuvani sirup od zoveNakon toga ih ispasirajte, dodajte šećer i ponovo ostavite da proključa. Sipajte sirup u zagrejane flaše i zatvorite....
27. sep.
Sirup od ploda zoveOd količine se dobije oko 1, 5 litara sirupa od zove.
Sirup od zrele zove može se uzimati od 1 do 3 kašike dnevno kao imunostimulans....
19. sep.
1
Sirup od crne zoveKad se uverimo da je zova potpuno zrela, plodovi se očiste i operu nekoliko puta.
Sipa se u teglu, red voća, red šećera. Završava se debelim slojem šećera.
Odstoji 40 dana. Promućka se 20-og dana....
24. maj
Sirup od zove sa limunomSirup od zove može da se konzumira tokom cele godine.
Dobijeni sirup od zove sa limunom se razređuje vodom ili sodom od 1 prema 4 do 1 prema 6....
09. mart
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Aromatični sirup od zove bez kuvanjaRazređujemo po ukusu, ja dodajem i limun u brzi i jednostavni sirup od zove....
30. jun
1
Sirup od crne zove po receptu Petra DimkovaPored toga, voće može da se koristi za džem, sirup ili pak vino od zove....
17. okt.
Domaći sirup od bele zove (po receptu Petra Dimkova)Filtriramo sirup kroz gazu i sipamo u flaše koje čuvamo u hladnoj prostoriji.
Sirup od bele zove rastvaramo kako sa izvorskom, tako i sa gaziranom vodom. Aranžiramo listićima mente ili matočine....
06. april
Kako da pripremimo pastrmkuAko pri ruci imate pastrmku i pitate se kako da je pripremite, najbolje je da je napravite na roštilju....
05. januar
Kako da pripremimo tunuTuna se priprema na različite načine u različitim krajevima sveta. U Italiji se pravi zapečena tuna sa krompirom i alevom paprikom ili se servira karpačo - fino isečeno sirovo meso tune. U Japanu, kao što je već...
16. mart
Da napravimo sirup od aronijeAronijase koristi za proizvodnju džemova, vina, sirupa i svežeg voća.
U kasno leto i početkom jeseni, voće je zrelo i gotovo za pripremu korisnog i ukusnog sirupa....
25. januar
Kako da napravite slatko, marmeladu i sirup od ribizleNekoliko minut pre nego što sklonite sa vatre, dodajte vinsku kiselinu ( 4 g na 1 l sirupa). Dok je još vruć, sirup sipajte u flaše, zatvorite i čuvajte na tamnom i suvom mestu....
20. sep.
Kako se pije sirup od crne zove?U ovom savetu ćemo posebno govoriti o sirupu od crne zove - o njegovim prednostima, njegovoj pripremi i načinu uzimanja. Dakle, hajde da počnemo.
Crna zova je biljka koja se koristi širom sveta....
28. okt.
Kako da pripremimo tursku pituPita je tradicionalno bugarsko i balkansko jelo, poznato i omiljeno svima nama. Njene različitosti, kao što je i sa mnogim jelima obilate svet i menjaju se po ukusu države u kojoj su.
U Turskoj se pita zove burek i priprema...
01. avgust
Kako da pripremimo crveno sočivoEvo nekoliko interesantnih recepata, koje možete probati, ukoliko ste rešili da pripremite nešto sa crvenim sočivom....
25. jul
Kako da pravilno pripremimo čajPored dugačkog kuvanja, ne treba da se preteruje i sa višestrukim pripremama iste količine čaja. Prvi čaj ima oko 50% aktivnih supstanci....
27. jul
Kako da pripremimo mekanog zecaAko vam se čini da je pečeni zec iz rerne previše suv, možete da ga sledeći put pripremite pohovanog. Imajte na umu da je na taj način, zec ipak mnogo kaloričniji....
17. jul