Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko je vremena potrebno da se različite vrste alkohola razgrade u teluKoliko je vremena potrebno da se različite vrste alkohola razgrade u telu
08. april
Važno je i koliko je određena osoba teška, jer će, na primer, 100 g džina različito delovati na čoveka koji ima 50 kg i na čoveka koji ima 150 kg....
Pirinač - različite vrste, različita pripremaPirinač - različite vrste, različita priprema
16. sep.
Pirinač toliko dugo postoji i ima toliko varijanti i razlčitosti, da nema dovoljno vremena da čovek sve navede, pročita i zapamti....
Kako da pečemo različite vrste mesa?Kako da pečemo različite vrste mesa?
25. maj
Za komade različite veličine će biti potrebno različito vreme, ali standardno pravilo je 30 minuta na 450 g....
Koliko vremena se peče pile?Koliko vremena se peče pile?
28. maj
Možete peći pile u foliji ili u posebnoj kesi za pečenje mesa, dodajući različite vrste povrća i začina....
Koliko vremena se peče jagnjetina?Koliko vremena se peče jagnjetina?
05. maj
Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu....
Glikemijski indeks različitih vrsta mesaGlikemijski indeks različitih vrsta mesa
08. april
Glikemijski indeks različitih vrsta mesa - Svinjsko meso ima glikemijski indeks 50 - Goveđe meso ima indeks 40 - Pileće meso ima glikemijski indeks 30 - Meso ribe ima glikemijski indeks 38....
Različite vrste lukaRazličite vrste luka
14. dec.
Poznato je oko 1.200 vrsta luka, od kojih koristimo samo nekoliko – crni luk, praziluk, mladi luk i sibirski luk (iako ređe). Pogledaćemo najpopularnije i najčešće korišćene vrste luka na našim prostorima....
Koliko dugo se kuva različito povrćeKoliko dugo se kuva različito povrće
13. nov.
Ako se istovremeno kuvaju različite vrste povrća, prvo se stavlja ono koje se najsporije kuva, a u određeno vreme dodaje se drugo....
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?
05. avgust
Ova vrsta supe može se pripremiti od bilo koje vrste ribe i bez ograničenja u drugim proizvodima - mahunarkama, povrću, čak i vinu. Riblje čorbe se takođe pripremaju toliko dok se riba u njima ne skuva....
Koja se hrana za koliko vremena vari?Koja se hrana za koliko vremena vari?
31. dec.
Potrebno je da znate koliko je vremena potrebno da se neka hrana svaki, da biste napravili pravilan režim ishrane. Povezano je u velikoj meri da odvojenom ishranom....
Koliko su kalorične različite vrste špageta?Koliko su kalorične različite vrste špageta?
25. okt.
Špagete su izuzetno ukusno jelo, koje je izbegavano dugi niz godina, zbog zabrinutosti za svoje figure. Ispada da su pravili veliku grešku, jer špagete nisu toliko kalorične kako se smatralo nekada. Takođe je zabluda da...
Sač sa tri vrste mesaSač sa tri vrste mesa
14. jul
Čim povrće omekša, dodajemo so, koliko je potrebno, posipamo prstohvatom čubra i mešamo još 1-2 minuta, nakon toga skidamo sač sa vatre i posipamo rendanim kačkavaljem....
Taglijatele sa dve vrste mesaTaglijatele sa dve vrste mesa
17. okt.
1
Taljatele skuvajte u slanoj vodi. Paradajz prelijte ključalom vodom, oljuštite i presecite na četiri dela, uklonite koštice i naseckajte. Beli luk oljuštite i naseckajte. Papričicu rasecite po dužini, uklonite semenke,...
Kapama sa dve vrste mesaKapama sa dve vrste mesa
31. dec.
U glinenu đuvečaru prvo ređamo - isečeni kiseli kupus, posle isečemo svinjetinu na kockice i stavljamo preko šolju pirinča, sloj kiselog kupusa, pileće meso, isečeno na zalogaje i na kraju sloj kiselog kpusa. Između kupusa...
Đuveč sa tri vrste mesaĐuveč sa tri vrste mesa
30. nov.
Kad se rerna ugreje pečemo oko 2 sata. Pred kraj pečenja možemo otvoriti poklopac da ispari deo bujona i da se zapeče odozgo. Prilikom serviranja posipamo peršunom. Prijatno!...
Koliko vremena oduzima varenje hrane?Koliko vremena oduzima varenje hrane?
01. april
Evo šta treba da znate o tome šta se dešava za vreme varenja hrane i koliko ono obično vremena oduzima....
Domaći sudžuk sa dve vrste mesaDomaći sudžuk sa dve vrste mesa
02. sep.
Ako ćete kao potkovicu, gnječite svaki dan, stavite da se suši na provetrivom mestu 2-3 nedelje, nakon toga je gotovo za jelo....
Valensijanska paelja sa 3 vrste mesaValensijanska paelja sa 3 vrste mesa
04. sep.
Valensijanska paelja sa 3 vrste mesa je gotova....
Raskošni kroketi sa tri vrste mesaRaskošni kroketi sa tri vrste mesa
20. jun
Oblikujte krokete, uzmite onoliko smese koliko može da stane u zatvoren dlan. Napravite duguljast oblik i nakon toga svake pokvasite ruke da vam se ne lepi i da vam bude lakše....
Bundeva punjena sa tri vrste mesaBundeva punjena sa tri vrste mesa
25. dec.
Kad pirinač bude potpuno gotov dodajemo pavlaku i začine dok se smesa ne zgusne. Spremni smo da punimo bundevu....
Ukusan sač sa tri vrste mesaUkusan sač sa tri vrste mesa
03. dec.
Isecite svinjsko meso na male parčiće i zapržite u zagrejanom tiganju. Dodajte dimljeno meso isečeno na kocke i slaninu isečenu na tanke kriške. Dodajte isečene na sitno luk i beli luk. Dodajte začina po ukusu. Na kraju...
Čorba od povrća i dve vrste mesaČorba od povrća i dve vrste mesa
24. feb.
Kada se meso zarumeni, dodajte naseckani luk, paprike i šargarepu. Nakon 2-3 minuta ulijte vodu i ostavite da se meso skuva. Kada je meso skoro gotovo, dodajte naseckani spanać, paradajz i grašak....
Sač sa dve vrste mesa i povrćemSač sa dve vrste mesa i povrćem
21. feb.
Kada je povrće skoro gotovo se dodaju dve vrste mesa i lepo se promeša. Kuvaju se, sve dok svi sastojci ne budu gotovi. Kada se isključi ringla, razbiju se dva jajeta i lepo se promeša. Jelo se servira toplo....
Kapama sa sarmama i četiri vrste mesaKapama sa sarmama i četiri vrste mesa
30. januar
Sipa se vojnička čorba koja će u potpunosti začiniti kapamu sa sarmom i četiri vrste mesa. Peče se dok se meso ne skuva u kapami sa sarmom i četiri vrste mesa....
Pizza sa 3 vrste mesa i lukomPizza sa 3 vrste mesa i lukom
06. feb.
Ovo testo je za 4 tepsije i od svake je druga vrsta pice napravljena i ovo je jedna od 4. Nauljite i pobrašnite tepsiju. Na sto stavite brašna, pa testo razvucite oklagijom....