Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta da radimo ako se oljutimo ljutim paprikamaMnogo ljudi ne na šta da radi kada jede ljutu papriku i oseti pravi požar u ustima.
U tom sliučaju ne treba da koristite pivo ili vodu, pošto će to samo pojačati efekat....
18. maj
Šta da radimo, ako prejedemo?Pitanje je šta da radimo, kada semo već poremetili režim ishrane i preterali sa jelom....
20. april
Šta će se dogoditi ako stalno jedete jabukeOni takođe ističu da se posebno osećaji pojačavaju ako se kisele jabuke konzumiraju na prazan stomak. Razlog za njihovu pojavu je što sveže jabuke imaju veliku količinu kiselina koje ubrzavaju metabolizam....
01. nov.
Šta da radimo sa listovima paškanataPoznate su koristi paškanata, kao i kulinarska primena korena, ali šta da radimo sa njegovim listovima? Da li treba da ih bacimo ili su možda jestivi i korisni?...
23. jul
Šta da ne radimo kada začinjavamo hranu?Začin je ono što dodajete u vašu hranu kako biste poboljšali njen ukus. To može biti so, biber, biljke, začini i čak citrusi kao što je sok od limuna. Zbog svega toga, postoji pravilan i pogrešan način za začinite vašu...
14. nov.
Kako kontrolisati gasove i nadutost stomakaKako bi izašli kao pobednik iz ove situacije, treba znati razloge, tj. zašto nam se stomak naduva i koja hrana prouzrokuje to....
27. april
Pitate se šta da skuvate brzo za večeru? Imamo odgovor!Jela, napravljena u đuvečari su jedna od najbržih i najukusnijih - nije važno da li je reč o nečemu posnom ili jelu s mesom. Osim što bude gotovo veoma brzo, može da se improvizuje - čak i da vam fali nešto iz samog recepta...
31. jul
Šta će se promeniti ako prestanete da konzumirate šećer?Čovek unosi šećer u svoje telo u mnogim oblicima, skrivenim pod raznim nazivima: saharoza, dekstroza, maltoza, glukoza, fruktoza ili visoko prerađen visokofruktozni kukuruzni sirup. Nalazi se u prevelikim količinama u kolačima...
09. april
Kako da se hranimo ako imamo dijabetes?Dijabetes je prilično česta bolest u današnje vreme. Ona nastaje zbog poremećaja u regulaciji metabolizma ugljenih hidrata, koje telo ne može da sagori i iskoristiti. Ugljeni hidrati se nalaze u telu uglavnom u dva oblika...
23. dec.
Šta da radite sa vodom od kuvanog krompira?Mnogi ljudi znaju koliko je krompir koristan. Sa njim se mogu pripremiti razna i veoma ukusna jela, kod nas se ovaj proizvod nalazi praktično svaki dan na trpezi. Međutim, krompir se ne koristi samo u kulinarstvu, nego...
20. jun
Šta da radite ukoliko vam je metabolizam sporMetabolizam je izuzetno važan proces u ljudskom telu, s obzirom na to da od njega direktno zavisi rad i brzina niza sistema. Tako su na primer naučnici danas dokazali da spor metabolizam može da dovede do problema sa sistemom...
26. feb.
Šta da radite ako ožarite ruke ljutim paprikama?Da biste se sačuvali od ove neprijatnosti, savetuje se da pre rada (sa ljutim papričicama) namažete ruke biljnim uljem pre nego što radite sa ljutim paprikama ili koristite gumene rukavice....
27. maj
Kakve sokove možemo da pijemo ako imamo dijabetes?Dijabetes je izuzetno podmukla bolest koja pogađa sve više ljudi. Iako je bolest dobro proučena i poznata medicini, još uvek ima desetine mitova u koje pacijenti sa dijabetesom veruju i na taj način nanose štetu svom zdravlju...
03. dec.
Kako da se otarasimo gasova?Apsolutno kontraindicirano je da to radite na prazan stomak - to ubrizgava vazduh u vaše telo, koji lako nakon toga može da se zaglavi u vašim crevima i da dovede do bolnog stanja.
Jedite polako....
10. april
Sta da radimo, ako se želatin ne učvrsti?Ako radite sa životinjskim želatinom, treba da rastvorite granule hladnom vodom, nakon toga treba pažljivo da ga rastopite na pari i da ga dodate smesi za želiranje....
04. maj
Šta jesti kod nadimanja stomakaOvsene pahuljice
Takođe kao i artičoka, ovsene pahuljice su hrana, bogata vlaknima, što pomaže pravilnoj funkciji creva, zahvaljujući tome se oslobađamo nadutosti i gasova....
15. okt.
Doručak za ravan stomakPreliti toplim mlekom i dodati kakao i med i izmešati i ostaviti da nabubri pola sata. Na kraju dodari kupine i izmešati sve zajedno.
Doručak za ravan stomak je gotov!...
25. feb.
Šta da radimo sa zamrznutim školjkama?Zamrznute školjke su veoma zahvalne za kulinarsku obradu. One mogu da se ostave i ufrižideru ili da se razmrznu na sobnoj temperaturi, i nakon toga da se pripremaju različita jela, predjela i salate.
Najvažnije pravilo...
18. jul
Šta da radimo sa preostalim žumancima?Sakoj domaćici se bar jednom desilo da joj ostanu žumanca nakon što je pripremila neki od omiljenih deserata deci. Kod dosta recepata se koriste samo belanca, kao kod pripreme puslica, naprimer.
U tim slučajevima,...
24. mart
Šta da radimo sa hladnim špagetama?Međutim, često imamo višak špageta koje smo skuvali. Šta da radimo sa preostalim špagetama, a da ih ne bacamo?
Stare špagete mogu se čuvati u frižideru, a zatim se od njih može pripremiti neki obrok....
06. dec.
Šta da radimo nakon obilnog obroka?Evo nekoliko saveta, šta se to dešava sa vašim telom, nakon što ste prejeli i šta da radite....
30. jun
Šta da radimo sa zgrudvanim mlekom?Ponekad, koliko god da vodimo računa, prilikom kuvanja mleko se zgrudva. Tada prosto ne možemo da pripremimo to, što smo hteli da pripremimo sa njim, i treba da bacimo zgrudvano mleko, jer ničemu ne služi. Ili grešimo?...
03. april
Halogena pećnica i kako da radimo sa njomHalogena pećnica je među najnovijim uređajima za kuvanje. Njen glavni zadatak je da maksimalno sačuva kvalitet namirnica i da nam pomogne da se maksimalno zdravo hranimo.
Halogena pećnica je predstavlja bukvalno jednu...
13. mart
Zbog čega je važno da imamo dane za detoksikaciju?Izraz detoksikacija označava čišćenje organizma iznutra od nagomilanoh toksina u njemu. Tužno, ali je istina, mi živimo u zagađenoj sredini i otrovi nas vrebaju sa svih strana - hemijsko zagađenje vazduha, teški metali,...
14. april