Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zabranjene namirnice kod refluksaZabranjene namirnice kod refluksa
17. jul
Kod ovog stanja treba izbegavati namirnice, koje mogu da ga izazovu ili pogoršaju. Bolesnici treba da uzimaju manje porcije hrane. To je neophodno, kako bi želudac ostao neopterećen....
Hrana koja izaziva refluks kiselineHrana koja izaziva refluks kiseline
30. avgust
Hrana sa visokim sadržajem masti Postoji mnogo razloga zašto bi trebalo da izbegavate masnu hranu – uključujući i to da ne pogoršate refluks kiseline....
Kako da se hranimo kod pojačane kiseline u želucu?Kako da se hranimo kod pojačane kiseline u želucu?
21. mart
Njihova konzumacija poboljšava simptome refluksa kiseline. Pržene mahunarke treba izbegavati. Preporučene mahunarke su pasulj, sočivo, leblebije, grašak, soja....
Ishrana kod kiseline u želucuIshrana kod kiseline u želucu
05. maj
Tada sona kiselina počinje da iritira njegovu sluzokožu i kao rezultat toga pojavljuje se nama poznat osećaj peckanja i bola. Ako patite od kiselina, treba da pazite čime se hranite....
Kako da se oslobodimo refluksaKako da se oslobodimo refluksa
13. jul
Ne treba da se prejedete Ishrana koja se preporučuje kod onih koji pate od kiseline je malo hrane u malim intervalima....
Hrana za borbu sa refluksom kiselineHrana za borbu sa refluksom kiseline
05. sep.
Refluks kiseline nastaje kada hrana koju jedete ima obrnuti tok, krećući se iz želuca nazad u jednjak. Uprkos tome, postoji neka hrana koja smanjuje refluks kiseline....
Oslobodite se kiseline i kiselinskog refluksa brzo i efikasnoOslobodite se kiseline i kiselinskog refluksa brzo i efikasno
20. nov.
Kalijum sa svoje strane takođe umiruje želucad, smanjuje kiselinu i čuva od štetnog delovanja kiselina. Banane treba da budu zrele, da bi kalijum iz njih bio maksimalne količine. 5....
Trikovi kod starog pasulja i zašto treba da se jedeTrikovi kod starog pasulja i zašto treba da se jede
11. okt.
Svi znaju da je stari pasulj teška hrana i zato se jede jednom nedeljno. Ljudi ga izbegavaju zbog zdravstvenih problema- kod kolitisa, gastritisa itd, ali on je veoma koristan. Prema različitim izvodima, bugarski pasulj...
Zašto treba da uzgajate zelene biljke i začine kod kuće?Zašto treba da uzgajate zelene biljke i začine kod kuće?
04. feb.
Svako od nas ima barem jednu saksiju zeleniša kod kuće, bilo da je to bosiljak, peršun i tako dalje. Međutim, nemamo uvek sveže začine kod kuće i zato koristimo suve za aromatizovanje naših salata i jela. Ali, složite...
Šta jesti kod kiselina u želucu?Šta jesti kod kiselina u želucu?
10. maj
Da biste sprečili pojavu kiselina, najpre treba povesti računa o ishrani, a ako sumnjate da vam je iziritirana sluzokoža želuca, onda bi trebalo odmah reagovati....
Bakini lekovi kod kiselina u želucuBakini lekovi kod kiselina u želucu
28. feb.
Međutim, treba da znate sa čimsu prsakne jabuke koje kupujete. Ako su prskane sa mnogo otrova, vi sami ćete se otrovati i vaše kiseline će se pojačati....
Da li treba da pijete multivitamine?Da li treba da pijete multivitamine?
16. feb.
strongDa li zaista treba da uzimate multivitamine? Evo i šta jedna tableta vitamina vam može dati i šta ne može....
Sve o zelenom čaju što je važno da znašSve o zelenom čaju što je važno da znaš
22. dec.
Treba da se uzme u obzir i činjenica da je moguće da se ovaj ukusni i blagodetni napitak uništi ključalom vodom. Treba da se pripremi tako da voda ne dostigne 85 stepeni....
Zašto treba da jedemo jajaZašto treba da jedemo jaja
07. mart
Zašto ne treba da izbacujemo jaja iz našeg jelovnika? - Jaja su odličan izvor belančevina i ovo je divna alternativa mesa i ribe. - Jaja sadrže malo kalorija - u jednom oko 76 kalorija....
Teobromin - šta treba da znamo?Teobromin - šta treba da znamo?
05. april
Postoji mnogo mitova i legendi da su slatkiši štetni i da ih treba izbegavati....
Kolagen - šta treba da znateKolagen - šta treba da znate
18. avgust
Osnovni za tip II su hondroitin i hijaluronska kiselina, koji su se pokazali kao veoma korisni za zdravlje zglobova....
Proseko - šta treba da znamo?Proseko - šta treba da znamo?
30. maj
Tokom vremena postaje jasno da upravo ova vrsta vina, koje se proizvodi od specifične sorte grožđa, treba da bude odvojen od opšteg naziva Ribola....
Koju vodu treba da pijemo?Koju vodu treba da pijemo?
29. jun
Čista i bezbedna voda iz česme je jedno od najvećih dostignuća civilizacije. Flaširana voda postaje sve popularnija, ali postoji zabrinutost zbog njenog uticaja na životnu sredinu i nedostatka konkretnih dokaza da ima...
Lutein - Šta treba da znateLutein - Šta treba da znate
13. sep.
Dakle, takvu praksu treba dogovoriti sa lekarom ili drugom nadležnom osobom....
Rezanci - šta treba da znamo?Rezanci - šta treba da znamo?
29. jun
Treba napomenuti da se pravi od ječma i da se u Grčkoj i Italiji mnogo koristi u raznim receptima - supe sa rezancima, jela od mesa, prilozi....
Šunka - šta treba da znamoŠunka - šta treba da znamo
21. feb.
Zahvljujući žirevima 50-60 procenata masnoća prasića se sastoji od oleinske kiseline. Ovo je ista kisleina koja maslinovo ulje činiti toliko korisnom hranom....
Šta da jedemo kod gihta?Šta da jedemo kod gihta?
06. januar
Naglasak u meniju za giht treba da bude na povećanju potrošnje alkalizirajuće hrane. Mokraćna kiselina se lako emituje i izlučuje urinom kada je okruženje u telu alkalno....
Ove namirnice NE treba jesti kod dijarejeOve namirnice NE treba jesti kod dijareje
29. mart
Kod dijareje bi trebalo da se drži posebna dijeta. Postoji veliki broj namirnica koje iritiraju osetljivi želudačno-crevni trakt....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...