Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zabranjene namirnice kod refluksaKod ovog stanja treba izbegavati namirnice, koje mogu da ga izazovu ili pogoršaju.
Bolesnici treba da uzimaju manje porcije hrane. To je neophodno, kako bi želudac ostao neopterećen....
17. jul
Hrana koja izaziva refluks kiselineHrana sa visokim sadržajem masti
Postoji mnogo razloga zašto bi trebalo da izbegavate masnu hranu – uključujući i to da ne pogoršate refluks kiseline....
30. avgust
Kako da se hranimo kod pojačane kiseline u želucu?Njihova konzumacija poboljšava simptome refluksa kiseline.
Pržene mahunarke treba izbegavati.
Preporučene mahunarke su pasulj, sočivo, leblebije, grašak, soja....
21. mart
Ishrana kod kiseline u želucuTada sona kiselina počinje da iritira njegovu sluzokožu i kao rezultat toga pojavljuje se nama poznat osećaj peckanja i bola.
Ako patite od kiselina, treba da pazite čime se hranite....
05. maj
Kako da se oslobodimo refluksaNe treba da se prejedete
Ishrana koja se preporučuje kod onih koji pate od kiseline je malo hrane u malim intervalima....
13. jul
Hrana za borbu sa refluksom kiselineRefluks kiseline nastaje kada hrana koju jedete ima obrnuti tok, krećući se iz želuca nazad u jednjak. Uprkos tome, postoji neka hrana koja smanjuje refluks kiseline....
05. sep.
Oslobodite se kiseline i kiselinskog refluksa brzo i efikasnoKalijum sa svoje strane takođe umiruje želucad, smanjuje kiselinu i čuva od štetnog delovanja kiselina. Banane treba da budu zrele, da bi kalijum iz njih bio maksimalne količine.
5....
20. nov.
Trikovi kod starog pasulja i zašto treba da se jedeSvi znaju da je stari pasulj teška hrana i zato se jede jednom nedeljno. Ljudi ga izbegavaju zbog zdravstvenih problema- kod kolitisa, gastritisa itd, ali on je veoma koristan.
Prema različitim izvodima, bugarski pasulj...
11. okt.
Zašto treba da uzgajate zelene biljke i začine kod kuće?Svako od nas ima barem jednu saksiju zeleniša kod kuće, bilo da je to bosiljak, peršun i tako dalje. Međutim, nemamo uvek sveže začine kod kuće i zato koristimo suve za aromatizovanje naših salata i jela.
Ali, složite...
04. feb.
Šta jesti kod kiselina u želucu?Da biste sprečili pojavu kiselina, najpre treba povesti računa o ishrani, a ako sumnjate da vam je iziritirana sluzokoža želuca, onda bi trebalo odmah reagovati....
10. maj
Bakini lekovi kod kiselina u želucuMeđutim, treba da znate sa čimsu prsakne jabuke koje kupujete. Ako su prskane sa mnogo otrova, vi sami ćete se otrovati i vaše kiseline će se pojačati....
28. feb.
Da li treba da pijete multivitamine?strongDa li zaista treba da uzimate multivitamine?
Evo i šta jedna tableta vitamina vam može dati i šta ne može....
16. feb.
Sve o zelenom čaju što je važno da znašTreba da se uzme u obzir i činjenica da je moguće da se ovaj ukusni i blagodetni napitak uništi ključalom vodom. Treba da se pripremi tako da voda ne dostigne 85 stepeni....
22. dec.
Zašto treba da jedemo jajaZašto ne treba da izbacujemo jaja iz našeg jelovnika?
- Jaja su odličan izvor belančevina i ovo je divna alternativa mesa i ribe.
- Jaja sadrže malo kalorija - u jednom oko 76 kalorija....
07. mart
Teobromin - šta treba da znamo?Postoji mnogo mitova i legendi da su slatkiši štetni i da ih treba izbegavati....
05. april
Kolagen - šta treba da znateOsnovni za tip II su hondroitin i hijaluronska kiselina, koji su se pokazali kao veoma korisni za zdravlje zglobova....
18. avgust
Proseko - šta treba da znamo?Tokom vremena postaje jasno da upravo ova vrsta vina, koje se proizvodi od specifične sorte grožđa, treba da bude odvojen od opšteg naziva Ribola....
30. maj
Koju vodu treba da pijemo?Čista i bezbedna voda iz česme je jedno od najvećih dostignuća civilizacije. Flaširana voda postaje sve popularnija, ali postoji zabrinutost zbog njenog uticaja na životnu sredinu i nedostatka konkretnih dokaza da ima...
29. jun
Lutein - Šta treba da znateDakle, takvu praksu treba dogovoriti sa lekarom ili drugom nadležnom osobom....
13. sep.
Rezanci - šta treba da znamo?Treba napomenuti da se pravi od ječma i da se u Grčkoj i Italiji mnogo koristi u raznim receptima - supe sa rezancima, jela od mesa, prilozi....
29. jun
Šunka - šta treba da znamoZahvljujući žirevima 50-60 procenata masnoća prasića se sastoji od oleinske kiseline. Ovo je ista kisleina koja maslinovo ulje činiti toliko korisnom hranom....
21. feb.
Šta da jedemo kod gihta?Naglasak u meniju za giht treba da bude na povećanju potrošnje alkalizirajuće hrane. Mokraćna kiselina se lako emituje i izlučuje urinom kada je okruženje u telu alkalno....
06. januar
Ove namirnice NE treba jesti kod dijarejeKod dijareje bi trebalo da se drži posebna dijeta. Postoji veliki broj namirnica koje iritiraju osetljivi želudačno-crevni trakt....
29. mart
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.