Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Prstima se pritiska i odozdo na papir za pečenje izlaze mali duguljasti komadići šećernih perli. Ostavljaju se da se osuše....
Kako se prave mekike - uputstvo za početnikeKako se prave mekike - uputstvo za početnike
02. nov.
Mekike su jedna od najčešće rasporstanjenih doručaka kod nas. Zajedno sa prženicama su voljeni doručak, o kome čovek može da mašta. A i ko se nije budio svake subote i nedelje uz bakine mekike. Ovaj predivni doručak...
Kako se prave mafini - uputstvo za početnikaKako se prave mafini - uputstvo za početnika
01. mart
Suvi sastojci se pomešaju, pravi se udubljenje i dodaje se mokra smesa. Meša se kašikom. Kalupčići za mafine se premazuju masnočom iznutra i pune se do 3/4 ovima smesom....
Kako se pravi lavaš - uputstvo za početnikeKako se pravi lavaš - uputstvo za početnike
05. nov.
Lavaš u suštini jesu tanjušne i drugačke pogače, koje se uvijaju kao palačinke, a njihova dužina može da dostigne do pola metra....
Kako se pravi pica - uputstvo za početnikeKako se pravi pica - uputstvo za početnike
17. mart
Jelo koje se pravi relativno brzo i jednostavno. Evo i kako možete da je napravite sami kod kuće: Brašno za hleb je najpogodnije za pravljenje domaćeg testa za picu....
Kako se pravi želirani krem - uputstvo za početnikeKako se pravi želirani krem - uputstvo za početnike
24. nov.
Jedni od najefikasnijih i ukusnih kremova, sjajne torte, želirane kolače i druge deserte se prave sa želatinom. On ih čini čvrstim, daje blistav i lep izgled....
Kako se pravi kora za tortu - uputstvo za početnikeKako se pravi kora za tortu - uputstvo za početnike
03. dec.
Prave se kore po želji, tako što možete da ih napravite i od kakaa, ako odlučite, samo tako što dodate 3 supene kašike kakaa u smesu. Prelijte kremom po izboru ili pavlakom i svežim sezonskim voćem....
Kako se prave makarone iz rerne - uputstvo za početnikeKako se prave makarone iz rerne - uputstvo za početnike
26. mart
Potrebni sastojci su: makarone - 500 g jaja - 5 komada sveže mleko - 800 sir - 200 g šećer - 300 g vanila - 2 komada maslac - 50 g Makarone skuvajte prema uputstvu na pakovanju....
Kako se pravi milibrot (Uskršnji kolač) - uputstvo za početnikeKako se pravi milibrot (Uskršnji kolač) - uputstvo za početnike
17. maj
Kako se pravi milibrot - uputstvo za početnike: Potrebni sastojci: Brašno - 1.400 g Jaja - 7 komada Sveže mleko - 300 ml, na sobnoj temperaturi Šećer - 450 g Živi kvasac - 65-70 g Ulje - 250 ml So - prstohvat Vanila...
Kako se farbaju jaja - uputstvo za početnikeKako se farbaju jaja - uputstvo za početnike
05. maj
Ono što treba da zapamti svaki početnik u farbanju jaja jeste pravilo prvog ofarbanog jajeta - ono je obavezno crveno....
Kako se prave krofne - vodič za početnikeKako se prave krofne - vodič za početnike
04. mart
Evo i idealnog recepta, kako biste naučili kako se prave domaće krofne, ukoliko ste početnik....
Kako se pravi baklava? (Vodič za početnike)Kako se pravi baklava? (Vodič za početnike)
20. april
1
Hajde da pogledamo kako se pravi lepa turska baklava prema savetima iskusnih domaćica. Najvažnija tajna svih kolača je izbor odgovarajućeg brašna....
Kako se pravi gratin - vodič za početnikeKako se pravi gratin - vodič za početnike
24. mart
Recept za kuvara početnika treba da bude maksimalno uprošćen kako bi bio uspešan. Klasičan recept za složenac sa krompirom je najpogodniji....
Kako se pravi majonez - vodič za početnikeKako se pravi majonez - vodič za početnike
18. feb.
Evo i konkretnih, detaljnih uputstava kako sami da pripremimo pravi domaći majonez: Sastojci: Jaje - 1 komad, M veličina So - 1 prstohvat Sirće ili limunov sok - 10 g Ulje ili maslinovo ulje - 200 ml Priprema i...
Kako se prave burek paprike - vodič za početnikeKako se prave burek paprike - vodič za početnike
17. mart
Burek paprike su pravi klasik u bugarskoj nacionalnoj kuhinji. Ne postoji određeno vreme kada možete da ih jedete - to možete da radite za ručak, tako i u večernje vreme....
Kako se peče zec u rerni - uputstvo za početnikeKako se peče zec u rerni - uputstvo za početnike
06. nov.
Zeč se posoli i začini alevom paprikom i biberom, prave se mali razrezi u mesu i u njih se uguraju komadići slanine....
Palačinke za početnikePalačinke za početnike
12. april
Obično svi pravimo palačinke odokativno, ali evo recepta za početnike, ali i one koji ne prepuštaju ništa slučaju. Sa ovim receptom uspeh je zagarantovan! Sastojci se umute mikserom....
Pogača za početnike u kuhinjiPogača za početnike u kuhinji
28. nov.
Kratko mesite testo da postane meko i da se ne lepi. Namažite ga uljem i pokrijte krpom da nadođe 40 minuta. Podelite na 6 lopti + jednu manju za sredinu. Svaku razvucite u okruglu koru veličine tanjira....
Kako se pravi čorbast pasulj - vodič za početnikeKako se pravi čorbast pasulj - vodič za početnike
06. mart
Jaka i hranjiva čorba od pasulja nije samo ukusno, nego i neverovatno zdravo glavno jelo. Pasulj je bogat vitaminima, aminokiselinama i vlaknima, mikroelementima. A protein, koga ima velikoj količini, je deo...
Kako se pravi škembe čorba - vodič za početnikeKako se pravi škembe čorba - vodič za početnike
12. dec.
Škembe čorba je vrsta supe koja je najčešća u balkanskoj kuhinji. Ova balkanska kuhinja obuhvata zemlje poput Bugarske, Makedonije, Turske, Rumunije i Srbije. Ovo su zemlje u kojima je škembe čorba jedna od omiljenih supa...
Kako se prave šnicle u rerni - vodič za početnikeKako se prave šnicle u rerni - vodič za početnike
01. april
Isprobanih recepata za svinjske šnicle u rerni je mnogo, ali kuvari početnici treba da počnu sa jednostavnom tehnikom, sa kojom će kasnije stvoriti isprobani recept za jelo koje je svima omiljeno....
Kako napraviti šećerni sirup - uputstvo za početnikeKako napraviti šećerni sirup - uputstvo za početnike
02. april
Šećerni sirup je najčešće korišćeni sastojak u prelivanju ili zaslađivanju ravanije, baklave, kolača, torti ili drugih deserata. Upotreba ovog sirupa je široka zato što ne traži mnogo vremena za pripremu, ne zahteva...
Kako se pravi vurda (sitan sir) - vodič za početnikeKako se pravi vurda (sitan sir) - vodič za početnike
16. april
Vurda (sitan sir) je interesantan i zanimljv proizvod koji se često koristi u različitim namazima, pecivima, salatama, pa čak i u slatkišima. Naravno, možete ga kupiti u gotovom obliku, ali mnogo prijatnije, a garantujemo...
Savršena smesa za palačinke se pravi ovakoSavršena smesa za palačinke se pravi ovako
02. avgust
Svako može da pravi palačinke, ali ne može svako da napravi savršene palačinke. Iako pravljenje palačinaka deluje kao nešto što može da radi i malo dete, i to ima svoje finese....
Kako se prave figurice za tortuKako se prave figurice za tortu
02. feb.
Takođe, možete koristiti i kalupčiće za kolače s kojima pravite božićne kolačiće. Sigurno ste bili oduševljeni kada ste videli lepe ruže po torta, a. I sigurno biste hteli da znate kako se prav....