Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Evo zašto svako jutro treba da pijete jabukovo sirćeEvo zašto svako jutro treba da pijete jabukovo sirće
27. jun
jabukovo sirće može pomoći i kod ulanjanja akni, crvenila i bubuljica....
Evo zašto treba da jedete više kivijaEvo zašto treba da jedete više kivija
17. nov.
Kivi je voće koje je često zanemareno na račun drugog. Ovo je skroz nepravedno. Neki ga izbegavaju zbog kiselog ukusa i neprijatne konzistencije voća. Ali kada je kivi dobro sazreo, on ima odličan ukus i prijatan je za...
Zašto je neophodno da jedemo brokoli?Zašto je neophodno da jedemo brokoli?
09. januar
Brokoli je jedno od najkorisnijih povrća, ali u isto vreme i povrće koje deca najmanje vole. Karfiolov rođak je iz porodice kupusnjača (Brassicaceae), u kojoj je mesto i karfiolu i kupusu. Počeo je da se gaji u 16. veku...
Evo zašto treba da pazite na jedenje urmiEvo zašto treba da pazite na jedenje urmi
28. avgust
Urme su verovatno jedna od najslađih namirnica na planeti. Ali čak i one koje se smatraju za jednu od najzdravijih voćki, imaju neželjene efekte. Budući da sadrže visok nivo šećera čovek treba da ograniči njihovu konzumaciju...
Zašto je korisno da jedemo pečeno kestenje?Zašto je korisno da jedemo pečeno kestenje?
11. feb.
Zašto je korisno da jedemo pečeno kestenje? Raznorazne zdravstvene koristi su osnovni razlog da pečeno kestenje bude toliko popularno, pored toga što je ukusno. Šta daje ovaj pravi delikates drveta kestena?...
Zašto je korisno da jedemo krompir pire?Zašto je korisno da jedemo krompir pire?
18. dec.
Zašto je krompir pire koristan? Korisna svojstva krompira odavno koriste lekari prilikom lečenje različitih oboljenja....
Kora limuna - zašto je korisna i kako da je koristimoKora limuna - zašto je korisna i kako da je koristimo
29. avgust
Ako ste od onih koji bacaju kore limuna nakon što su iscedili sok, vreme je da prestanete to da radite, zato što se tako lišavate mnogih koristi limunove kore. Kore limuna imaju visok sadržaj vitamina C, pektin, kalcijum,...
Zašto je važno da deca jedu sitan sirZašto je važno da deca jedu sitan sir
12. nov.
Sitan sir uvek je imao reputaciju dijetalne hrane. Mnoštvo zdravstvenih koristi konzumacije sitnog sira označavaju da je se zaista vredno napora da he poslužite deci na interesantan i za njih ukusan način. Sitan sir definitivno...
Hrana sa gvožđem je obavezna za umni razvoj deteta! Evo zaštoHrana sa gvožđem je obavezna za umni razvoj deteta! Evo zašto
12. jun
Svi roditelji dobro znaju da je pravilna ishrana deteta glavni faktor od kojeg zavisi njihovo zdravlje, rast i razvoj. Njihov meni treba da bude pažljivo odabran i da uključuje raznovrsnu i zdravu hranu, bogatu hranljivim...
Evo razloga zašto ne možete da se oslobodite masnoće na stomakuEvo razloga zašto ne možete da se oslobodite masnoće na stomaku
08. okt.
Pitali ste se, zašto neki ljudi toliko teško oslobađaju masnoće na stomaku?...
Nemojte jesti sveži hleb! Evo zaštoNemojte jesti sveži hleb! Evo zašto
15. april
Miris svežeg hleba je neuporedivno privlačan. Povezujemo ga sa kućnom udobnošću i toplinom, ukusnim jelima i prijatno provedenim momentima porodične trpeze. Svaki čovek biva očaran aromom koja se raznosi iz upravo...
Zašto je koristan kefir?Zašto je koristan kefir?
08. feb.
Možda vam je postalo jasno zašto ga toliko vole ljudi koji teže tome da vode zdrav način života - on je izuzetno bogat korisnim probiotskim bakterijama. Pored toga, bogat je proteinima....
Zašto je kolač gnjecav?Zašto je kolač gnjecav?
13. januar
Ponekad se desi da je kolač pečen spolja i izgleda veoma dobro, ali je unutrašnjost gnjecava - nedovoljno pečena i neprijatna na ukus. Da biste kolač dobro ispekli i spolja i iznutra, potrebno je da zagrejete rernu...
Ljute paprike u sirćetuLjute paprike u sirćetu
17. okt.
Ljute paprike u sirćetu su veoma uspešne....
Zdravlje je u ovih 6 vitamina! Evo kako da ih nabaviteZdravlje je u ovih 6 vitamina! Evo kako da ih nabavite
14. mart
Vitamin C je jedan od najvažnijih vitamina za ljudski organizam. Veliki mu je značaj za metabolizam, stimuliše rad jetre, olakšava oksidaciju u organizmu, utiče dobro na rad mišiće, povećava radnu sposobnost, povećava...
Vitamin K2 - zašto je važan i kako da ga nabavimo?Vitamin K2 - zašto je važan i kako da ga nabavimo?
16. mart
Vitamin K2 je vitamin rastvorljiv u mastima koji je otkriven 1929. godine. Ovaj vitamin ima veoma važnu ulogu u koagulaciji krvi. On je potreban i za lakšu i pravilnu apsorpciju kalcijuma u organizmu što sa svoje strane...
Zašto je dobro da uzimamo vodu sa limunom svaki danZašto je dobro da uzimamo vodu sa limunom svaki dan
25. jul
Za jačanje imuniteta specijalisti predlažu da svaki dan pijemo čašu vode sa pola isceđenog limuna. Na taj način ćemo nabaviti neophodnu količinu vitamina C, veruju specijalisti. Kiselo voće pomaže organizmu tako što...
Evo zašto su šljive izuzetno zdravo voćeEvo zašto su šljive izuzetno zdravo voće
09. okt.
Eto zašto prekomerna konzumacija šljiva dovodi do stvaranja kamenja u bubrezima ili kamenja u žuči. Šljive sadrže slufid - posebno sušene....
Zašto da jedemo kariZašto da jedemo kari
30. mart
Već znate zašto da jedete kari. On je cenjen gost u svakoh kuhinji. Ne propustite da ga dodate posnom sočivu ili pak jelima sa pirinčem....
Zašto da jedemo grožđeZašto da jedemo grožđe
04. mart
Grožđe je jedno od najkorisnijeg i najomiljenijeg voća, posebno zbog svog tvrdog ukusa, sveže teksture, sočnosti i atraktivne boje. Dobra vest jeste da je ovo voće bogato osnovnim hranljivim materijama i skoro je kao lek,...
Zašto da koristimo cimet?Zašto da koristimo cimet?
05. dec.
Cimet ima jedinstvenu i jaku aromu koja se ne može pogrešiti. Neizostavan je začin za mnoge jesenje-zimske slatke užitke. Ne možemo da ostanemo ravnodušni na miris sveže pečenog kolača od jabuke i cimeta – odmah smo ispunjeni...
Rizi je biziRizi je bizi
08. jul
U tiganj kapnite 4-5 kašika maslinovog ulja i ubacite da se proprže iseckan luk i beli luk. Dodajte pirinač, prelijte sa tri šolje tople vode, u kojoj je prethodno rastvorena kocka pilećeg bujona....
Zašto je prženi kikiriki štetan?Zašto je prženi kikiriki štetan?
27. april
Kikiriki, na prvom mestu, ne orašasto voće, kao što mnogi misle. On pripada porodici mahunarki i veoma je jak alergen. Bliži je pasulju i grašku nego lešniku i bademu, na primer. U procesu pečenja neki od njegovih...
Zašto je dobro jesti pšenicu?Zašto je dobro jesti pšenicu?
07. mart
Mnogo je korisno da se redovno jede pšenica, zato što ona sadrži mnogo vrednih sastojaka, koji pružaju organizmu energiju i daju lepotu i zdravlje. Pšenica sadrži od 50 do 70 posto skroba i drugih ugljenih hidrata...
Husk - zašto je toliko koristan?Husk - zašto je toliko koristan?
15. dec.
Eto zašto se husk smatra jednim od najboljeg lečenja disboze. Tako da, za izraženi efekat neophodno je istovremeno uzimanje rastvorljivih i nerastvorljivih vlakana....