Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?ne nude, tako da svako sam može da proceni koji mu se recept više dopada od ove dve vrste domaće spremljenih....
10. nov.
Pravi domaći maslacSvoj domaći maslac pravim kada se opuštam udobno sedeći na kauč ili dok gledam televizor.
U početku se formiraju male grudvice maslaca, kasnije i velike....
11. feb.
Pravi domaći medenjaciZa ove prave domaće medenjake razbijemo jaja u duboku posudu i mutimo ih zajedno sa šećerom pomoću miksera.
Dodajemo ulje, istopljeni med, cimet i sodu, ugašenu sa sirćetom u umućena jaja....
21. okt.
Pravi domaći kačkavaljPritisnite da se ocedi i ostavite tako 2 sata, pa stavite u frižider....
09. mart
2
Hrskavi krompir An-MariKrompir ogulite i isecite na tanke listiće. Operite ih u hladnoj vodi i stavite u cediljku, da se ocede. Osušite ih krpom.
Okruglu tavu premažite maslinovim uljem, pa na dno i po zidovima poređajte krompir....
06. april
Hrskavi krompir i pohovani kačkavaljKrompir ocediti i rasporediti u pleh praveći razmak, ne zbijati. Svaki krompir premazati uljem, posoliti i peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 35 minuta....
19. okt.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaRuzmarin se može zameniti drugim začinima u receptu.
Pastrmka na roštilju se odlično slaže sa pečenim i svežim povrćem, kuvanim i prženim krompirom....
07. avgust
Pravi domaći pileći bujonU skuvano korenasto povrće (šargarepa, paškanat i celer) dodajemo skuvani krompir i spremamo sjajan pire od povrća. Tako iskoristimo sve sastojke....
12. januar
Pravi domaći mlečni sladoledGotov mlečni sladoled se sipa u kutiju i stavlja se u zamrzivač da se zamrzne.
Kroz jedan sat se izvadi i meša se da se dobije vazdušasta smesa.
Pravi domaći mlečni sladoled za vrele letnje dane!...
01. jun
Pravi domaći čokoladni sladoledUkrasite vaš domaći čokoladni sladoled voćem, parčićima ili kuglicama hrskavih čokoladnih bombona, keksom ili čime god želite.
Srećno i neka vam je slatko!...
18. nov.
Pečeni hrskavi krompir sa prezlamaPecite krompir dok ne bude gotov - oko 40 minuta.
Pečeni hrskavi krompir sa prezlama je mnogo ukusan....
15. okt.
Kako se blanšira krompirU ovom procesu krompir posvetli i dobije bolji ukus. Prethodna obrada omogućava brže prženje i dobijanje tako željene hrskave korice.
Nakon blanširanja krompir se blago proprži na maslacu....
11. maj
Kako se prži krompirSvetlije sorte krompira su idealne za supe i pire, ali ne i za prženje.
Ukoliko želite da vam krompirići budu hrskavi i da zadrže svoj oblik dok se prže, izaberite žute ili roze krompire....
28. april
Domaći sudžuci se prave majstorskiJedna od najukusnije meze za svaki povod su domaće spremljeni sudžuci....
17. feb.
Pravi domaći sladoled sa smokvamaSipajte pavlaku u posudu umutite na penu.
U drugoj posudi pomešajte kondenzovano mleko i sitan sir i mutite dok smesa ne postane potpuno glatka.
Sastavite dve smese - umućenu pavlaku i mleko sa sitnim sirom. Dodajte...
05. feb.
Najukusniji prženi krompir se pravi ovakoPogledajte još kako da pripremite pržene krompiriće u rerni.Za varijacije domaćih prženih krompirića pogledajte naše recepte za tortilje. Različite mogućnosti za krompir u rerni vam garantuju zdrav obrok....
25. feb.
Kako se pravi fonduDa zgusnete fondu dodajte tri kašike brašna od krompira ili u krajnjem slučaju prethodno na tiganju bez masnoće zapečeno brašno. Dodajte muskatni oraščić, kim i biber....
03. avgust
Kako se pravi zaprškaAko želite da zapržite kaše, onda se zaprška pravi tako što brašno zapržite u ulju dok ne dobije zlatnu boju i postepeno razređujete vodom uz neprekidno mešanje....
12. feb.
Hrskavi krompirKrompir se servira posipan karijem, sa nasečenim korijanderom i ukrašen režnjevima limuna....
24. mart
Hrskavi krompir soteKrompir se oljušti i opere. Stavlja se da se kuva u šerpi sa vodom. Voda treba da prekriva krompir.
Krompir može da se iseče na polovine, da se brže skuva....
18. dec.
Pikantan hrskavi krompirKrompir će biti veoma ukusan i hrskav. Može se servirati sa sosom od belog luka....
02. april
Kako se pravi šarena soTako što u nekim delovima severne Bugarske prave šarenu so samo od čubra, aleve paprike i piskavice. U Staroj Zagori pak u osnovne sastojke dodaju i mlevenu sirovu piskavicu....
03. jun
Kako se pravi idealni patišpanjAko naučite da ga pravite, lako ćete moći da spremite svakakve deserte. Evo nekoliko varijanti:
Običan patišpanj
Neophodni sastojci: 1 šolja brašna, 6 jaja, 1/2 šolje šećera u prahu, 1 vanila....
01. januar