Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Neželjeni efekti prilikom unosa gvožđaNeželjeni efekti prilikom unosa gvožđa
20. mart
Kada se pacijentima u bolničnim uslovima daju preparati koji sadrže gvožđe mogu imati sledeće neželjene efekte: bolove u zglobovima, povećanje limfnih čvorova, povećanu temperaturu ili glavobolju....
Semenke BundeveSemenke Bundeve
16. dec.
- Cink u sastavu semenki bundeve ima pozitivan efekat na kosu, kožu i nokte. Zbog toga se bundevo ulje često dodaje u maske. - Semenke bundeve pomažu da normalizuju pritisak i snize nivo šećera....
Zbog čega su semenke bundeve zaista korisne?Zbog čega su semenke bundeve zaista korisne?
27. okt.
Semenke bundeve, zbog supstanci koje sadrže, stimulišu jetru. A pečene semenke bundeve, zbog svog dobrog ukusa, postale su delikates....
Ulje od semenki bundeve - koristi i primenaUlje od semenki bundeve - koristi i primena
24. okt.
Neželjeni efekti ulja od bundevinih semenki Neželjeni efekti nakon upotrebe ulja od bundevinih semenki su: - upala kože; - alergije; - nizak krvni pritisak (hipotenzija)....
Tahini od semenki bundeve - koristi i primenaTahini od semenki bundeve - koristi i primena
20. januar
Tahini od semenki bundeve će vas iznenaditi neočekivano dobrim ukusom i mnogim prednostima za zdravlje. Koja su korisna svojstva tahinija od semenki bundeve?...
A da li znate za ove neželjene efekte paradajza?A da li znate za ove neželjene efekte paradajza?
23. avgust
Da, paradajz može da dovede do nekih neprijatnih neželjenih efekata. Osnovni element, otkriven u svežem paradajzu je karotenoidni pigment likopen....
Da li laneno seme ima neželjene efekte?Da li laneno seme ima neželjene efekte?
07. mart
Laneno seme je izuzetno korisno i mnogo bogato omega-3-masnim kiselinama. Uprskos tome što ima mnogo koristi za telo, može uzrokovati i neke neželjene efekte....
Sok od bundeve - zašto da ga pijemo? ​Sok od bundeve - zašto da ga pijemo? ​
16. januar
Ako odlučite da napravite sok od svežih semenki bundeve, prvo ispecite semenke bundeve u rerni na oko 160 stepeni Celzijusa oko 15-20 minuta dok ne porumene....
Da li su korisne semenke lubenice?Da li su korisne semenke lubenice?
09. dec.
U nekim državama prave maslac, kojeg koriste za pripremu različitih vrsta jela, u drugim pak semenke lubenice se konzumiraju slično suncokretovim semenkama....
Ovi začini ne treba da se stavljaju u isto jeloOvi začini ne treba da se stavljaju u isto jelo
09. april
Za svaku domaćicu je dobro da zna koji začini idu uz koje namirnice. Uprkos tome što svaki čovek ima individualni ukus, većina začina se koristi za određenu vrstu namirnica, a isto tako ima i začina koji ne idu zajedno u...
Neprocenljive koristi semenki bundeveNeprocenljive koristi semenki bundeve
31. mart
One su odličan izvor proteina, koji će doprineti dobrom stabilizirajućem efektu težine. Na primer, 30 grama semenki bundeve ima 5 grama proteina. Druga korist semenki bundeve je ulje, koje je veoma koristno....
Kolač od bundeve i grizaKolač od bundeve i griza
26. feb.
Kolač pecite na 180 stepeni sa ventilatorom dok ne porumeni. Ostavite da odstoji 3-4 sata da omekša i postane sočan. Kolač od bundeve i griza je spreman....
Kiselica od bundeve i pomorandžeKiselica od bundeve i pomorandže
05. nov.
Operite, isecite i skuvajte bundevu. Dodajte sok od pomorandže i u blenderu ispasirajte. Dodajte šećer i sve sipajte u malu šerpu, pa na slaboj vatri zagrejte dok ne prokuva....
Tart od bundeve i šargarepaTart od bundeve i šargarepa
16. jun
Od suvišnog testa sečemo trake u stavljamo preko tarta. Mažemo maslacem i umućenim jajetom i pečemo u zagrejanoj rerni oko 1 sat. Tart od bundeve i šargarepa je gotov....
Pita od bundeve i jabukePita od bundeve i jabuke
20. feb.
Narendajte bundevu i jabuku u posudu i pospite kristal šećerom. Ostavite 5-10 minuta da puste malo soka. Sipajte skoro celu količinu ulja i mešajte nadev za pitu od bundeve....
Račel od bundeve i krušakaRačel od bundeve i krušaka
07. jun
Oljuštimo i isečemo bundevu na parčiće. Poređamo u šerpu po redovima bundevu i kruške, ređajući ih. Prelivamo vodom do pola redova i posipamo šećerom. Kuvamo na srednje jakoj vatri dok voda ne uvri....
Bombone od bundeve u čokoladiBombone od bundeve u čokoladi
22. nov.
Ove bombone od bundeve u čokoladi su izuzetno zanimljive, ukusne i zdrave!...
Krem od bundeve i čokoladeKrem od bundeve i čokolade
15. feb.
U preostali deo krema dodajte pire od bundeve (ostavite otprilike 1 kašiku za ukras). Promešajte i prebacite i njega u čaše....
Ćuftice od bundeve u rerniĆuftice od bundeve u rerni
01. dec.
1
Bundeva se oljušti, iseče na parčiće i samelje u multipraktiku, a posle se prebaci u veliku posudu....
Odličan čizkejk od bundeve sa musom od bundeveOdličan čizkejk od bundeve sa musom od bundeve
24. januar
Belanca umutimo sa preostalim šećerom na sneg i u delovima dodajemo smesu od bundeve, mešamo rukom da ne pada. Ostavljamo čizkejk u frižideru da se ohladi nekoliko sati....
Krem supa od bundeve i leblebijeKrem supa od bundeve i leblebije
28. nov.
Ponovo se vraća čorba odvojena od zimske supe. Promešajte dobro. Mešavina semena se prži na suvom tiganju i posipa po svakoj porciji kada se servira krem supa od bundeve i leblebije. Po želji se može dodati čili sos....
Čorba od pečuraka, bundeve i prazilukaČorba od pečuraka, bundeve i praziluka
05. nov.
Kada se pirinač skoro skuva, dodajte i naseckane kockice bundeve. Kuvajte čorbu još malo, dok ne bude gotova. Poslužite uz jabukovo sirće ili sok od limuna....
Savršene ćuftice od bundeve u rerniSavršene ćuftice od bundeve u rerni
24. dec.
Bundeva se guli, očisti se od semenki i melje se, a ukoliko želite, možete da je izrendate na fino rende. Luk se očisti i sitno se isecka. U posudi se pomešaju bundeva, luk, začini, jaja....
Krem supa od bundeve i celeraKrem supa od bundeve i celera
02. mart
1
Tada ćete je lako odlepiti i na krem supu od bundeve i celera staviti po jednu hrskavu i ukusnu završnicu. Prijatno!...
Slatka kaša od bundeve i prosaSlatka kaša od bundeve i prosa
27. jun
1
Bundevu isečemo na kockice. Prelivamo mlekom i stavljamo da se kuva na umerenoj vatri oko 30 minuta. Za to vreme u nju dodajemo šećer. Promešamo....