Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
U cvekli se kriju neočekivane štetnosti po vaše zdravlje! Pogledajte ihAli nažalost i to nosi neke neprijatne neželjene efekte na naše zdravlje.
Preterana konzumacija cvekle može učiniti da urin postane roze boje....
04. mart
Kako da napravimo domaću jufkuNapavite udubljenje, u njega razbijte jedno po jedno jaje i dodajte so i sveže mleko.
Umesite testo i ostavite ga na hladnom na otprilike 30 minuta....
14. jul
Kako da napravimo domaći kravlji sirAko se brinete da mleko nosi bakterije, možete da koristite pasterizovano....
13. januar
Šargarepa, med i limun za zdravljeLimun oljuštite i naseckajte ga sitno bez semenki.
Možete koristiti i koru od limuna, ali samo pod uslovom da su iz prirodnog uzgoja, jer se limun prska raznim hemikalijama....
04. okt.
Kako da sprečite kvarenje vaše hranePokvarena hrana naspram opasne hrane
Važno je istaknuti da pokvarena hrana nije obavezno opasna hrana. Prvo, većina ljudi neće jesti hranu koja loše miriše, izgleda ljugavo ili nešto slično....
12. nov.
Kako da vam pileće meso bude meko?Da pileće meso bude meko, možete koristiti maslac, majonez, pavlaku, pivo, belo vino, mleko (sveže mleko ili kiselo), koka-kolu (ili neki drugi gazirani napitak), sos od paradajza, senf, soja sos, sok od limuna, beli luk...
15. jun
Kako da se oslobodimo buđi po zidovimaTo je jedna od najvećih šteta u kući, zato što šteti zdravlju, uništava nameštaj i zidove, a miris ne nestaje tako brzo i lako....
23. avgust
Zašto mineralna voda može biti opasnaNeumerene konzumacija ineralne vode, koja ima visok sadržaj fluora, može biti opasna po zdravlje.
Već godinama zubari i lekari vode javne debate o prednostima i nedostacima fluorisane vode....
30. januar
1
Kako ispržiti pomfrit, a da ne bude štetan?Da se ne bi formirala ova opasna supstanca, sve ove namirnice treba da se podlože prženju najduže dok ne dobiju sasvim blagu zlatnu boju.
Ovo važi i za prepečene kriške hleba....
17. jun
Kako spremiti patlidžan, a da ne bude gorakKako bismo počeli sa uklanjanjem gorčine patlidžana, prvo treba da ustanovimo koji su njegovi delovi korisni, a koji ne treba da budu deo procesa spremanja jela.
Na primer, kožica patlidžana je u potpunosti pogodna za...
03. feb.
Kako da sami napravite ušećereni limun i pomorandžu?Ušećereni limun i pomorandža su ukusan i nežan desert koji možete sami da napravite kod kuće. Ušećereni čips od limuna i pomorandže je veoma dobar.
Neophodni proizvodi: limun, pomorandža, šećer....
15. jun
Namirnice koje čuvaju zdravlje vaše jetreZato lekari, kao i specijalisti zdrave ishrane, savetuju da uključimo 5 namirnica u svoju ishranu, budući da je za njih dokazano da održavaju zdravlje jetre....
16. mart
Kako da kiseli kupus brže bude spreman za upotrebu?Pogledajte i neke ideje za:
- patka sa kiselim kupusom;
- salate sa kiselim kupusom;
- svinjetina sa kiselim kupusom....
25. nov.
Kako da bajati hleb bude ponovo svež i mekHleb i razne pogačice koje nas mame u izlozima prodavnica i pekara su toliko ukusni! Samo se prisetite hrskavog susama i drugih semenki, savršene zlatne korice, neodoljive arome. Koliko god da su ove namirnice od...
19. mart
Pečeni luk može da vam spasi život! Evo kakoIspostavilo se da je pečeni luk korisniji od sirovog. A da li znate zašto? On ima jak antibakterijski efekat, leči rane, normalizuje krvni pritisak i nivo šećera u krvi. Osim toga gubi oštar miris i ima prijatan ukus...
23. jul
10 neprocenjivih koristi prokelja za vaše zdravljeProkelj ima dokazane koristi za ljudsko zdravlje. Evo deset glavnih koristi od prokelja.
Visoki sadržaj hranljivih materija
Prokelj ima malo kalorija i bogat je vlaknima, mineralima i vitaminima....
09. april
Očistite jetru trešnjama! Pogledajte kakoTrešnje se nalaze među sa voćem s najkorisnijim svojstvima. Kada sočni crveni plodovi preplave pijacu, dobro bi bilo da znamo za šta možemo da ih koristimo. Ispostavlja se da konzumirane na pravilan način one mogu da...
24. jun
U ime zdravlja: Kako da izvučemo više od hraneIzbor zdrave hrane je samo polovina puta ka pravilnoj ishrani. Način i vreme pripreme može da dovede do velikih razlika u tome kako je telo iskorišćava....
28. mart
Beli luk, limun i đumbir: Prirodni eliksir za zdravljeNeverovatan recept sadrži samo tri namirnice - limun, beli luk i đumbir.
Potrebni sastojci: destilovana voda - 2 litra; limun - 4 komada sa korom; beli luk - 4 glavice; đumbir - 4 cm korena....
01. jul
Koje čajeve može da pije trudnicaOdgovor dolazi nakon što se pogledaju koristi od biljnih čajeva....
05. nov.
Voće koje može da izazove alergijeAlergija predstavlja povećanu osetljivost organizma na određene materije. Kod alergijske reakcije imuni sistem preterano reaguje na razne alergene.
Danas su alergije veoma česte. Alergija na određene namirnice se...
04. april
10 namirnica bogatih kalcijumom, koje će poboljšati vaše zdravljePogledajte 10 najboljih.
Tofu
Uz prailnu hranu nije vam potrebno mnogo truda, kako biste nabavili preporučujući dnevni unos od 1000 mg kalcijuma. Jedna kockica tofu sira sadrži 1624 mg kalcijuma....
15. dec.
Usoljeni limunIseći limun na 4 dela. Sipati jednu kašičicu soli u teglu, pa staviti prvi red limuna, pa preko tog reda posuti jednu kašičicu soli, ređati drugi red limuna, pa opet 1 kašičicu soli....
26. dec.
Limun mafiniZagrejte je na 200 stepeni;
Pecite mafine oko 20-25 minuta;
Dekoracija mafina je po želji....
22. april