Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Finese pečenja pogačeFinese pečenja pogače
04. maj
Možete to da vidite i ako izvadite pogaču iz posude za pečenje kucnete u donju koricu. Ako je gotova treba da se čuje šupalj zvuk....
Specifičnosti kod pečenja kolačaSpecifičnosti kod pečenja kolača
16. jun
Tokom prvih 20 minuta pečenja vrata rerne ne treba da se otvaraju, jer onda testo može da splasne. Kolači sa nadevom se peku na umerenoj temperaturi, tako da se nadev ne osuši....
Greške kod pečenja mesaGreške kod pečenja mesa
22. okt.
Pogrešna temperatura i vreme pečenja - u zavisnosti od toga koje ste meso odlučili da pečete, potrebno je poštovati temperaturu za njegovo pečenje....
Finese kod spremanja spanaćaFinese kod spremanja spanaća
30. april
Koje su finese kod kuvanja spanaća? Da bi se sačuvale dragocene mineralne soli i vitamini u spanaću, prilikom njegove obrade treba da se ispoštuje nekoliko pravila....
Finese kod dinstanja mesaFinese kod dinstanja mesa
12. maj
Dinstano meso bude veoma ukusno ako se prate neke finoće prilikom pripreme. Klasično dinstanje mesa predstavlja prženje mesa, nakon toga se poklopi i dinsta na tihoj vatri sa malo tečnosti. Dinstanje mesa je idealno za...
Saveti kod pečenja u rerniSaveti kod pečenja u rerni
29. maj
Evo šta je dobro da znate kada želite da pripremite ukusno jelo pečeno u rerni. Kada pečete u rerni uvek je prethodno ugrejte da dobije potrebnu temepraturu....
Cake kod pečenja u pećiCake kod pečenja u peći
25. april
Pečenje u peći je najbolji način za pečenje hleba i pica, u peći oni dobijaju unikatnu aromu i ukus i mnogo dobro se ispeku....
Finese za ukusnu pečenu jagnjetinuFinese za ukusnu pečenu jagnjetinu
18. april
Finese u začinjavanju jagnjetine Pre pripreme vašeg ukusnog jagnjećeg pečenja, meso se očisti od viška kože i masnoće. Jagnjetina je suvo meso....
Energetske pločice FineseEnergetske pločice Finese
08. feb.
Pokrijte dno pravougaonog pleha ili kutije papirom za pečenje, sipajte smesu preko papira i dobro je rasporedite kašikom. Pritisnite smesu dobro. Ostavite sve da se stegne na 1-2 sata i nasecite na pravougaonike....
Kulinarske finese za pripremu ukusnijeg pečenog mesaKulinarske finese za pripremu ukusnijeg pečenog mesa
15. maj
Da bi pečeno meso bili krtije i ukusnije, postoji nekoliko kulinarskih finesa. Najvažnije, da bi meso bilo ukusno i krhko je da odaberete kvalitetan proizvod. Kvalitet gotovog jela mnogo zavisi od uzrasta životinje....
Finese kod sušenja voća u domaćim uslovimaFinese kod sušenja voća u domaćim uslovima
27. mart
Suvo voće je veoma ukusna hrana, sadrži mnogo prostih šećera i visoko je kalorično. Kroz sušenje kvalitet voća se čuva mnogo više nego kad se konzervira, u isto vreme se i smanjuje sadržaj vode. Zato je suvo voće pravi...
Parti zalogaji od piteParti zalogaji od pite
03. okt.
Namažemo pleh mekanim kravljim maslacem. Jaja posipamo solju i umutimo viljuškom. U posudi zajedno dobro umutimo majonez i pavlaku. Dodajemo kiselo mleko i promešamo. Dugo mešamo, dodajemo sveže mleko - 1 šolju i ulje....
Tajne ukusne mlečne piteTajne ukusne mlečne pite
29. sep.
Ukusnu mlečnu pitu možete veoma brzo i lako napraviti. Postoji dosta varijanti za pravljenje ove pite. Možete je napraviti i sa gotovim korama. Najukusnija varijanta je da mlečnu pitu naravite sa domaćim korama. Druga...
Kulinarske tajne ukusne piteKulinarske tajne ukusne pite
20. mart
Fine kore su previše nežne, pa je zato poželjno da uzimate po dve i da ih vijate. Takođe, što vam je nadev tečniji, to će vam pita biti više vazdušasta i meka....
Najukusnije XXL pite sa kvascemNajukusnije XXL pite sa kvascem
02. nov.
Gotove rolate-pite poređajte u pleh od rerne na rastojanju jedan od drugog, na papiru za pečenje, koji ste premazali maslacem ili uljem....
Pite sa domaće razvijenim koramaPite sa domaće razvijenim korama
16. okt.
Premestimo u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje i ponavljamo isto sa ostalim lopticama....
Rodopske pite (kartalaci) u tiganjuRodopske pite (kartalaci) u tiganju
07. avgust
Brašno prosejte u posudu, napravite udubljenje u njemu i ubacite jaje. Dodajte ulje, sirće, vodu, so i šećer. Umesite mekano i elastično testo. Od ovih količina namirnica dobćete oko 8 pitica (kartalaka). Ostavite testo...
Doručak kod bakeDoručak kod bake
01. dec.
Luk se iseče tanko i beli luk se isitni. Zagrejati blago ulje i nasuti luk i beli luk. Proprži se luk i naspe se na kolutove isečena mrkva. Posle kraćeg vremena nasuti opran mladi spanać. Koju sekundu izmešati i staviti...
Tajna ukusne pite od bundeveTajna ukusne pite od bundeve
16. januar
Tajna ukusne pite od bundeve je u pečenju. Stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni oko 45 minuta, čačkalicom proverite da li je dobro pečeno. Trebalo bi da se dobro zapeče....
Male ovčarske pite (Shepherds pie balls)Male ovčarske pite (Shepherds pie balls)
19. nov.
Kašikom sa rupicama se vade i ređaju se u tepsiju za pečenje. Na svaku loptu se stavlja kvadrat sira Ementaler. Zapeku se u rerni na 180 stepeni otprilike 15/20 minuta....
Univerzalno testo za pice, kiflice, piteUniverzalno testo za pice, kiflice, pite
13. jul
Rastvorite sveži kvasac u 50 ml toplog mleka, dodajte šećer i 2 kašike brašna. Ostavite da se aktivira. Prosejte brašno, doajte do, prašak za pecivo, kiselu pavlaku, ulje, preostalo sveže mleko i aktivirani kvasac....
Velike pite sa sirom i maslacemVelike pite sa sirom i maslacem
07. jun
Stavite rolat u pleh, obložen papirom za pečenje. Na isti način napravite još jedan rolat. Premažite rolate umućenim žumancem i pospite susamom. Male komade maslaca stavite preko pita....
Napitak kod jakog kašljaNapitak kod jakog kašlja
22. jul
Pomaže kod upornog kašlja....
Biljni napitak kod bronhitisaBiljni napitak kod bronhitisa
19. feb.
Kod dece ispod 7 godina dnevna doza je pola od gore navedene (3 puta po 40 ml napitka). Napitak servirati zaslađen medom i sa kriškama limuna....
Magični napitak kod anemijeMagični napitak kod anemije
21. feb.
Koprivu preliti hladnom vodom, pa je ostaviti da provri i vri 5 minuta. Nakon toga je skloniti sa vatre i ostaviti još 15 minuta. Čaj obavezno procediti kroz gazu. Povrće oprati i očistiti, pa ga staviti u sokovnik....