Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kulinarski trikovi u pripremi jela sa belim lukomBeli luk daje specifičnu aromu i ukus raznim jelima, zato vam predlažemo nekoliko trikova za pripremu jela sa belim lukom:
- Da ublažite miris starijeg belog luka, uklonite zelenu klicu koja se nalazi između čenova...
23. mart
Saveti za bolju pripremu roštiljaOvo osigurava bolji ukus sledeće hrane koja se priprema i očuvanje roštilja duže vreme.
5....
07. maj
Kulinarski trikovi pri kuvanju pirinčaPirinač uvek možete da pripremite, ali neće vas uvek ukus konkretnog jela iznenaditi i očarati. To je uglavnom zbog nekih grešaka koje se dešavaju pri kulinarskoj obradi ove zrnaste hrane....
28. april
Kulinarski trikovi za ukusniju cveklu- Kad kupite cveklu, da biste je sačuvali svežu ne perite je i ne ljuštite, već je uvijte u mokru krpu i stavite u plastičnu kesu:
- Cvekla će sačuvati zasićenu boju, ako je kuvate celu;
- Pre kuvanja cvekle treba...
31. mart
Kulinarski trikovi u spremanju luka- Lako i brzo ćete oljuštiti luk ako pre toga odstoji minut u toploj vodi;
- Crni luk (slatka sorta luka) se koristi prvenstveno za salate. Pre nego što ga isečete, stavite ga u hladnu vodu da odstoji pet minuta i tako...
24. mart
Mali kulinarski trikovi velikih domaćicaSvaka dobra domaćica ima svoje male tajne i trikove koji je čine pravom čarobnicom u kuhinji.
Uz razne trikove spremanje hrane ne mora biti samo rutinski posao, već strast.
Evo i naših malih saveta.
1....
26. feb.
Kulinarski trikovi kod spremanja pasuljaZa pohovanje vam je potrebno: 3 jajeta, ulje, prezle
Način pripreme: Skuvajte pasulj i ostavite ga da se dobro ocedi....
04. feb.
Kulinarski trikovi za ukusan i mekan kuglofSvako može da naravi neverovatan kuglof kući, pomoću nekoliko kulinarskih trikova, koji garantuju ukusan i mekan rezultat.
Najvažniji uslov za dobar kuglof je korišćenje kvalitetnih namirnica i pravilna priprema....
11. jul
Kulinarski trikovi kako da napravite sočnu džigericuAko pržite džigericu nakon što ste je prethodno potopili u sveže mleko ili ste koristili neki drugi kulinarski trik, dobro je osušite i uvaljajte u brašno....
06. mart
Kulinarske finese za pripremu ukusnijeg pečenog mesaDa bi pečeno meso bili krtije i ukusnije, postoji nekoliko kulinarskih finesa. Najvažnije, da bi meso bilo ukusno i krhko je da odaberete kvalitetan proizvod.
Kvalitet gotovog jela mnogo zavisi od uzrasta životinje....
15. maj
Marinada za roštilj sa ruzmarinomPomešajte ulje, beli luk, peršun, ruzmarin i biber, pa dobijenom marinadom namazati svako parče mesa, koje je pripremljeno za pečenje na roštilju.
Meso ostaviti da upije marinadu 2 sata, i nakon toga ga peći....
10. jun
Pileće iznutrice - važna kulinarska pravila za njihovu pripremu!Kulinarska pravila prilikom kuvanja pilećih želudaca
- Pileći želuci se obično kuvaju od 15-40 minuta u zavosnosti od starosti ptice....
09. jul
Otkrijte koja je najveća greška pri pripremi šnicli na roštiljuEksperti u ovoj oblasti kažu da svako ko odluči da pripremi šnicle na roštilju pravi jednu veliku grešku....
19. april
Orada na roštilju sa biljkamaOradu na roštilju sa biljkama poslužite sa prilogom od krompira ili prema vašoj želji i ukusu....
30. sep.
Barbun na roštilju sa ruzmarinomPečemo na zagrejanom roštilju u posudi za pečenje u rerni između 4 i 10 minuta sa svake strane - spram veličine ribe.
Serviramo odmah sa parčetom hleba i zelenom salatom....
01. okt.
Pastrmka na roštilju sa marinadomUgrejte roštilj i namažite ga sa malo maslinovog ulja.
Pecite pastrmku sa obe strane. Servirajte sa svežom salatom ili prilogom po želji....
27. sep.
Oslić na roštilju sa školjkamaMažemo maslinovim uljem i stavljamo na roštilj kožom na dole. Pečemo 8-10 minuta i okrećemo s druge strane pečemo isto toliko....
30. maj
Pileći i svinjski roštilj u savršenoj marinadiPrethodno ugrejte roštilj na visoku temperaturu.
Namažite ga. Izbaacite marinadu i pecite i piletinu, i svinjetinu 6 do 8 minuta sa svih strana....
03. dec.
Losos na roštilju sa belim lukomIzvadite i servirajte toplog lososa sa belim lukom na roštilju....
24. maj
Skuša na roštilju sa raskošnom marinadomSkuša na roštilju sa raskošnom marinadom je veoma ukusna....
08. jun
Skuša na roštilju sa šarenim biberomNamažemo roštilj ulje, zagrevamo ga i stavljamo skušu da se peče, prvo sa spoljašnje strane - 10 minuta, nakon toga okrećemo i pečemo 10 minuta i sa unutrašnje strane.
Serviramo toplo sa hladnim belim vinom....
19. okt.
Brancin na roštilju sa lovorovim listomPrelijte sokom odl imuna i pecite na dobro ugrejanom roštilju sa obe strane dok ne bude pečena riba.
Servirajte brancina na roštilju sa lovorovim listom odmah sa kriškom limuna....
18. januar
Bubrezi na roštilju na rumunski načinPosipaju se solju i biberom, namažu se uljem i peku se na roštilju.
Naprskaju se sokom od limuna i serviraju se....
28. jul