Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kulinarski trikovi u pripremi jela sa belim lukomKulinarski trikovi u pripremi jela sa belim lukom
23. mart
Beli luk daje specifičnu aromu i ukus raznim jelima, zato vam predlažemo nekoliko trikova za pripremu jela sa belim lukom: - Da ublažite miris starijeg belog luka, uklonite zelenu klicu koja se nalazi između čenova...
Saveti za bolju pripremu roštiljaSaveti za bolju pripremu roštilja
07. maj
Ovo osigurava bolji ukus sledeće hrane koja se priprema i očuvanje roštilja duže vreme. 5....
Kulinarski trikovi pri kuvanju pirinčaKulinarski trikovi pri kuvanju pirinča
28. april
Pirinač uvek možete da pripremite, ali neće vas uvek ukus konkretnog jela iznenaditi i očarati. To je uglavnom zbog nekih grešaka koje se dešavaju pri kulinarskoj obradi ove zrnaste hrane....
Kulinarski trikovi za ukusniju cvekluKulinarski trikovi za ukusniju cveklu
31. mart
- Kad kupite cveklu, da biste je sačuvali svežu ne perite je i ne ljuštite, već je uvijte u mokru krpu i stavite u plastičnu kesu: - Cvekla će sačuvati zasićenu boju, ako je kuvate celu; - Pre kuvanja cvekle treba...
Kulinarski trikovi u spremanju lukaKulinarski trikovi u spremanju luka
24. mart
- Lako i brzo ćete oljuštiti luk ako pre toga odstoji minut u toploj vodi; - Crni luk (slatka sorta luka) se koristi prvenstveno za salate. Pre nego što ga isečete, stavite ga u hladnu vodu da odstoji pet minuta i tako...
Mali kulinarski trikovi velikih domaćicaMali kulinarski trikovi velikih domaćica
26. feb.
Svaka dobra domaćica ima svoje male tajne i trikove koji je čine pravom čarobnicom u kuhinji. Uz razne trikove spremanje hrane ne mora biti samo rutinski posao, već strast. Evo i naših malih saveta. 1....
Kulinarski trikovi kod spremanja pasuljaKulinarski trikovi kod spremanja pasulja
04. feb.
Za pohovanje vam je potrebno: 3 jajeta, ulje, prezle Način pripreme: Skuvajte pasulj i ostavite ga da se dobro ocedi....
Kulinarski trikovi za ukusan i mekan kuglofKulinarski trikovi za ukusan i mekan kuglof
11. jul
Svako može da naravi neverovatan kuglof kući, pomoću nekoliko kulinarskih trikova, koji garantuju ukusan i mekan rezultat. Najvažniji uslov za dobar kuglof je korišćenje kvalitetnih namirnica i pravilna priprema....
Kulinarski trikovi kako da napravite sočnu džigericuKulinarski trikovi kako da napravite sočnu džigericu
06. mart
Ako pržite džigericu nakon što ste je prethodno potopili u sveže mleko ili ste koristili neki drugi kulinarski trik, dobro je osušite i uvaljajte u brašno....
Kulinarski koktel od piletineKulinarski koktel od piletine
26. nov.
Kulinarski koktel od piletine je gotov....
Kulinarske finese za pripremu ukusnijeg pečenog mesaKulinarske finese za pripremu ukusnijeg pečenog mesa
15. maj
Da bi pečeno meso bili krtije i ukusnije, postoji nekoliko kulinarskih finesa. Najvažnije, da bi meso bilo ukusno i krhko je da odaberete kvalitetan proizvod. Kvalitet gotovog jela mnogo zavisi od uzrasta životinje....
Marinada za roštilj sa ruzmarinomMarinada za roštilj sa ruzmarinom
10. jun
Pomešajte ulje, beli luk, peršun, ruzmarin i biber, pa dobijenom marinadom namazati svako parče mesa, koje je pripremljeno za pečenje na roštilju. Meso ostaviti da upije marinadu 2 sata, i nakon toga ga peći....
Pileće iznutrice - važna kulinarska pravila za njihovu pripremu!Pileće iznutrice - važna kulinarska pravila za njihovu pripremu!
09. jul
Kulinarska pravila prilikom kuvanja pilećih želudaca - Pileći želuci se obično kuvaju od 15-40 minuta u zavosnosti od starosti ptice....
Otkrijte koja je najveća greška pri pripremi šnicli na roštiljuOtkrijte koja je najveća greška pri pripremi šnicli na roštilju
19. april
Eksperti u ovoj oblasti kažu da svako ko odluči da pripremi šnicle na roštilju pravi jednu veliku grešku....
Sočni roštilj sa prilogom od kupusaSočni roštilj sa prilogom od kupusa
12. nov.
Sočni roštilj sa prilogom od kupusa je spreman....
Orada na roštilju sa biljkamaOrada na roštilju sa biljkama
30. sep.
Oradu na roštilju sa biljkama poslužite sa prilogom od krompira ili prema vašoj želji i ukusu....
Barbun na roštilju sa ruzmarinomBarbun na roštilju sa ruzmarinom
01. okt.
Pečemo na zagrejanom roštilju u posudi za pečenje u rerni između 4 i 10 minuta sa svake strane - spram veličine ribe. Serviramo odmah sa parčetom hleba i zelenom salatom....
Pastrmka na roštilju sa marinadomPastrmka na roštilju sa marinadom
27. sep.
Ugrejte roštilj i namažite ga sa malo maslinovog ulja. Pecite pastrmku sa obe strane. Servirajte sa svežom salatom ili prilogom po želji....
Oslić na roštilju sa školjkamaOslić na roštilju sa školjkama
30. maj
Mažemo maslinovim uljem i stavljamo na roštilj kožom na dole. Pečemo 8-10 minuta i okrećemo s druge strane pečemo isto toliko....
Pileći i svinjski roštilj u savršenoj marinadiPileći i svinjski roštilj u savršenoj marinadi
03. dec.
Prethodno ugrejte roštilj na visoku temperaturu. Namažite ga. Izbaacite marinadu i pecite i piletinu, i svinjetinu 6 do 8 minuta sa svih strana....
Losos na roštilju sa belim lukomLosos na roštilju sa belim lukom
24. maj
Izvadite i servirajte toplog lososa sa belim lukom na roštilju....
Skuša na roštilju sa raskošnom marinadomSkuša na roštilju sa raskošnom marinadom
08. jun
Skuša na roštilju sa raskošnom marinadom je veoma ukusna....
Skuša na roštilju sa šarenim biberomSkuša na roštilju sa šarenim biberom
19. okt.
Namažemo roštilj ulje, zagrevamo ga i stavljamo skušu da se peče, prvo sa spoljašnje strane - 10 minuta, nakon toga okrećemo i pečemo 10 minuta i sa unutrašnje strane. Serviramo toplo sa hladnim belim vinom....
Brancin na roštilju sa lovorovim listomBrancin na roštilju sa lovorovim listom
18. januar
Prelijte sokom odl imuna i pecite na dobro ugrejanom roštilju sa obe strane dok ne bude pečena riba. Servirajte brancina na roštilju sa lovorovim listom odmah sa kriškom limuna....
Bubrezi na roštilju na rumunski načinBubrezi na roštilju na rumunski način
28. jul
Posipaju se solju i biberom, namažu se uljem i peku se na roštilju. Naprskaju se sokom od limuna i serviraju se....