Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko dugo se kuva različito povrćeKoliko dugo se kuva različito povrće
13. nov.
Zbog toga je neophodno znati koje povrće i koliko vremena kuvanja treba da bude gotovo tokom ove termičke obrade. Vreme za koje se različito povrće kuva Cvekla - ovo povrće se najduže kuva....
Zimnica od tikvicaZimnica od tikvica
23. april
Ostavite smesu da se kuva 5 minuta da se so rastopi. Skinite da vatre i pomešajte sa sirćetom....
Zimnica od zečetineZimnica od zečetine
24. april
Kad prestane da kaplje, izvadite meso i svako parče lepo posolite i napunite tegle, stavite po nekoliko zrna bibera. Pritiskate čvrsto da ne ostaje vazduh između mesa. Poklopite i kuvajte ne manje od 3 sata....
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?
05. avgust
Ako ćete praviti čorbu od ćuretine, ćuretina se kuva 1 sat, a toliko je potrebno i kuvati junetinu. Svinjetina se kuva dugo, oko 2, 5 sata, a guska se ponekad kuva 2 do 3 sata....
Tegle sa želiranom piletinomTegle sa želiranom piletinom
21. sep.
Izvadi se i okrene se sa poklopčićem na dole dok se hladi 1 noć. Čuva se na hladnom. Tegle sa želiranom piletinom su gotove....
Kako se kuva sa multikukerom?Kako se kuva sa multikukerom?
24. januar
Danas gotovo svako moderno domaćinstvo poseduje funkcionalnog pomoćnika za kuvanje....
Kako se kuvaju lignje?Kako se kuvaju lignje?
24. januar
Belančevine lignje su takve strukture da se prilikom dužeg kuvanja stvrdnjavaju. Ako ih kuvate duže od pola sata, ponovo postaju mekane, ali veličina se smanjuje više od pedeset procenata....
Koliko dugo se kuvaju školjke?Koliko dugo se kuvaju školjke?
12. jul
Školjke u ljušturama se kuvaju vrlo kratko - tek da se ljušture otvore. Ako se kuvaju dugo, potoji opasnost da postanu žilave i ne previše ukusne....
Koliko dugo se kuvaju škembići?Koliko dugo se kuvaju škembići?
02. okt.
Da li će čorba biti gotova za sat ili ćete morati da čekate dva i više sati, zavisi od toga i koliko je stara životinja, jer što je životinja starija, škembiće treba duže kuvati....
Koliko dugo se kuvaju puževi?Koliko dugo se kuvaju puževi?
11. april
Čak i kuvari početnici mogu da se snađu sa tim zadatkom, ako se tačno drže uputstva iz recepata. Najvažniji deo pripremanja puževa je njihovo kuvanje....
Koliko dugo se kuvaju špargle?Koliko dugo se kuvaju špargle?
07. april
To važi i za kuvanje u vodi ili pripremu na pari - 2-3 minuta za tanje strukove i ne više od 5 za deblje....
Kako se kuva sa kokosovim uljem?Kako se kuva sa kokosovim uljem?
20. januar
Ovo je uslovljeno njegovom stabilnošću prilikom kuvanja. Kada se kuva sa određenom vrstom ulja kao što je maslinovo ulje ili suncokretovo ulje, visoka temperatura može uništiti njegovu krhku strukturu....
Kako se pravilno kuvaju jaja?Kako se pravilno kuvaju jaja?
28. mart
Kuvanje jaja je teško s obzirom na činjenicu da dok ih ne ogulimo ne možemo biti sigurni koliko tvrdo smo ih skuvali. Manje je verovatno da će sveža jaja pući tokom "spremanja"....
Kako se kuvaju sušeni vrganji?Kako se kuvaju sušeni vrganji?
28. okt.
Nakon što se namoče u vodi, kuvaju se. Ako ćete pržiti pečurke, kuvanje u vodi se može izostaviti. Profesionalni kuvari savetuju da suve pečurke potopite u sveže mleko kako bi jelo bilo aromatičnije i ukusnije....
Koliko dugo se kuvaju jagnjeće iznutrice?Koliko dugo se kuvaju jagnjeće iznutrice?
17. januar
Bujon od kuvanja procedite i spreman je za jagnjeću čorbu ili neko drugo jelo. Jagnjeće iznutrice možete da kuvate i u ekspres loncu, a vreme kuvanja je dosta kraće nego u običnoj šerpi....
Koliko dugo se kuvaju pileće grudi?Koliko dugo se kuvaju pileće grudi?
06. okt.
U ovom savetu ćete saznati tačno kako da kuvate pileće grudi i koliko dugo vremena je za to potrebno. Evo recepta, vremena kuvanja i nekoliko saveta za kuvanje pilećih grudi....
Koliko dugo se kuvaju teleći škembići?Koliko dugo se kuvaju teleći škembići?
04. april
Jedno ot težih pitanja, koje se postavlja kuvaru, koji je odlučio po prvi put da skuva ovu čorbu, jeste koliko dugo se kuvaju teleći škembići?...
Koliko dugo se kuvaju svinjske nogice?Koliko dugo se kuvaju svinjske nogice?
28. mart
Ali mnogo kuvara-početnika su suočeni sa paitanjem koliko dugo se kuvaju svinjske nogice, da bi bile gotove za dalju obradu - skidanje kostiju, začinjavanje biberom, alevom paprikom, solju, belim lukom i td....
Koliko dugo se peče paj sa jabukama?Koliko dugo se peče paj sa jabukama?
17. avgust
Paj sa jabukama je slabost svih, može da se konzumira kao desert ili poslepodnevna užina. Lako se sprema, sastojci, način pripreme su jednostavni i dostupni. Kod pečenja paja sa jabukama je važno da ne prestoji mnogo...
Koliko vremena se peče pile?Koliko vremena se peče pile?
28. maj
Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava. Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
Koliko vremena se peče jagnjetina?Koliko vremena se peče jagnjetina?
05. maj
Ali kao ljubitelji jagnjećeg mesa, znamo da možemo da ga pečemo u prethodno pripremljenim porcijama (ovo preporučuju i majstori kuvari, koji tvrde da se tako jagnjeće meso peče ravnomerno)....
Koje meso se koliko pečeKoje meso se koliko peče
26. jul
Vreme pečenja zavisi od toga kako se je meso prethodno pripremilo za pečenje - da li se prethodno kuvalo, dinstalo ili blanširalo. Kod pečenja mesa je važno da ono dobije zlatkastu i hrskavu koricu....
Kako i koliko dugo se kuvaju ravioli?Kako i koliko dugo se kuvaju ravioli?
23. april
Kada vidite da voda vri, dodajte toliko raviola koliko mislite da je dovoljno za obim šerpe, da se ne bi spljeskali. Preporučujem vam ne više od 5,6. Ako su krupniji, može i 4....
Kako i koliko dugo se kuvaju pečurke?Kako i koliko dugo se kuvaju pečurke?
17. avgust
Postoji mnogo načina da ih pripremite, ali ovde ćemo obratiti pažnju na to kako i koliko dugo kuvati pečurke. Prvo što treba da uradimo je da dobro operemo pečurke, posebno one koje se sakupljaju u šumi....
Kačamak sa mesom iz tegleKačamak sa mesom iz tegle
25. dec.
Rastopljeni maslac i posebno propržimo meso iz tegle. Serviramo tako što prelivamo maslacem i preko stavljamo meso....