Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da konzerviramo boraniju i pasuljU nekim delovima Balkana se prave i razna ukusna jela sa pasuljem, koja se takođe mogu konzervirati. Na primer, skuvan pasulj, kiseli krastavčići, paprike i paradajz pire....
02. januar
Kako da konzerviramo paprike za punjenje?Zbog toga se većina pita kako mogu da konzerviraju paprike za punjenje, tako da mogu i kada je najveća hladnoća da imaju na svojoj trpezi omiljene posne punjene paprike ili paprike punjene pirinčem....
23. januar
Kako da osušimo papriku za zimuTokom zime, suve paprike su omiljeno jelo malih i velikih, a za Badnje veče, trpeza je nezamisliva bez tradicionalnih sušenih paprika, punjenih pasuljem. Nanizane suve paprike mogu da služe kao ukras u kuhinji....
25. januar
Kako da čuvamo biber i alevu paprikuPrstohvat bibera ili aleve paprike se stavlja u veliki deo jela koja spremamo. Biber možete maći mleven ili u zrncima, aleva paprika pak može da bude slatka ili ljuta....
27. januar
Kako se pohuju paprikeDa biste napravili ukusne pohovane paprike, treba da izaberete zdrave paprike, da budu prave ako je moguće da bi se dobro ispekle....
03. jun
Kako se konzervira bundeva?Ostavljamo po strani slučajeve gde se bundeva konzervira u obliku džema ili slatka od bundeve.
Evo nekoliko načina da konzervirate bundevu tako da možete uživati u njenoj slatkoći tokom cele godine....
08. nov.
Kako se konzervira vrganj?Međutim, većina biljne hrane je sezonska i ne može se koristiti tokom cele godine osim ako se ne konzervira.
Ovo važi i za vrganje. Sezona ove izuzetno ukusne gljive počinje u junu....
24. okt.
Kako se konzervira patlidžan?Idealni saputnici patlidžana su slatka paprika, šargarepa, paradajz, tikvice, bundeva. Takođe možete koristiti različite soseve za konzerviranje patlidžana kod kuće, kao što je paradajz....
07. mart
Kako sa čuvamo i konzerviramo kiseljak?Takođe, postoji mogućnost da se kiseljak konzervira. Za to je potrebno da se ubrani kiseljak očisti i opere. Mokar se stavlja u tegle, koje se zatim dobro zatvaraju....
22. mart
Paprike u rerniNapunite paprike smesom, pritisnite ih odozgo, da smesa ne iscuri. Svaku papriku uvaljajte u kukuruzno bašno.
Nauljite pleh u kome ćete peći paprike. Poređajte paprike u pleh....
24. maj
Ljute paprike u rerniOperite ljute paprike i stavite ih u pleh od rerne.
Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite dok ne budu gotove.
Izvadite pečene ljute paprike i stavite u odgovarajući tanjir....
02. sep.
Pečene paprike u rerniUključujemo rernu da se ugreje na maksimalnu temperaturu. Uključujemo rernu da se ugreva na maksimalnu tempraturu (kod mene 275 stepeni).
Poređamo oprane i osušene paprike na foliju u ugrejanu rernu....
13. jun
Dijetalne paprike u rerniPaprike - zelene i crvene, treba da budu očišćene od semenki, ispečene i oljuštene.
U posudi umutite jaja, dodajte sitan sir i promešajte veoma dobro, kako ne bi bilo grudvica od sira....
14. avgust
Puckane paprike u salamuriHladne paprike dodajte u posudu sa salamurom, zajedno sa sitno isečenom mirođijom i peršunom.
S vremena na vreme ih mešajte i ostavite da odstoje u salamuri 24 sata....
11. avgust
Pržene paprike u teglamaPočnite da punite tegle, pravite red od paprika. Posolite svaki i stavite nekoliko krišaka belog luka.
Kad završite i sa poslednjim redom sve prelijte sirćetom i poklopte.
Okrenite ih naopako....
15. jul
Marinirane paprike u teglamaOd sastojaka se priprema marinada, koja se stavlja u duboku šerpu da provri.
Paprike se operu i probuše. Stavlja se po nekoliko paprika u vrelu marinadu na 1 minut....
15. avgust
Pohovane paprike u rerniOljuštite paprike i lako ih prosušite. Umutite jaje i krompir pire, narendani parmezan, malo soli i belog luka u prahu i dodajte toliko kiselog mleka, kako bi dobili gustu kašu u koju možete umakati paprike....
20. april
Jesenje paprike u teglamaDobro promešajte i ostavite ih da odstoje najmanje 3 sata.
Nakon toga ih poređajte u suve i čiste tegle. Pritisnite paprike, da nema vazduha između njih....
03. nov.
Punjene paprike u slaniniOstavite da smesa odstoji najmanje 30 minuta.
Paprike operite, ali im nemojte skidati drške i ne čistite ih od semena. Sa jedne strane zasecite svaku papriku, tako da napravite prorez u obliku nokta....
23. avgust