Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Sušeni paradajz sa bosiljkomŠto se više suši paradajz, to će trajniji biti nakon toga, ali imajte u vidu da će biti i tvrđi.
Ja volim da se paradajz blago žvaće....
19. jun
Sušeni paradajz iz rerneOprati paradajz. Prerežite paradajz po dužini i uklonite jezgro u svakoj polovini. Kašikom izdubite seme paradajza.
Pleh za pečenje obložite papirom za pečenje....
04. januar
Sušeni paradajz sa začinimaMožete da ga marinirate u maslinovom ulju sa belim lukom i začinima.
Sušeni paradajz sa začinima je gotov....
28. dec.
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da pripremite sušeno voće kod kućePopularne opcije suvog voća uključuju kajsije, trešnje, brusnice, jabuke, banane, pa čak i paradajz, ali možete probati i da sušite mango, citrusno voće, breskve, kivi, ananas - šta god da rešite....
04. jul
Kako pripremiti mirisne sušene masline?Na primer, sušenje maslina je jedan od najlakših načina za pripremu ovog inače izuzetno gorkog ploda.
Ukus nakon sušenja je skoro identičan ukusu sočnih crnih maslina koje kupujete u prodavnici....
21. april
Kako da pripremimo tunuDinsta se sitno ili krupno iseckana glavica luka, dodaju se dva paradajza, očišćena od kožice i semena. Nakon 4 minuta se dodaje prstohvat ruzmarina, biber i soli....
16. mart
Kako da pripremimo pastrmkuAko pri ruci imate pastrmku i pitate se kako da je pripremite, najbolje je da je napravite na roštilju....
05. januar
Sušeni čeri paradajz sa začinima u dehidratoruMoj savet je da ih pratite i da posmatrate proces sušenja i ako je potrebno da isključite pre nego što sam ja navela.
Ovaj sušeni paradajz se može koristiti za jela, pice, a čak i za meze uz pivce....
13. nov.
Kako da pravilno pripremimo čajPored dugačkog kuvanja, ne treba da se preteruje i sa višestrukim pripremama iste količine čaja. Prvi čaj ima oko 50% aktivnih supstanci....
27. jul
Kako da pripremimo mekanog zecaNajbolje ćete pripremiti celog zeca, ako ga prekrijete listićima slanine. Pored toga što će slanina da spreči sušenje zeca, ona će dodati i svoju aromu zečetini i učiniće da meso bude veoma mekano....
17. jul
Kako da pripremimo crveno sočivoEvo nekoliko interesantnih recepata, koje možete probati, ukoliko ste rešili da pripremite nešto sa crvenim sočivom....
25. jul
Kako da pripremimo tursku pituPita je tradicionalno bugarsko i balkansko jelo, poznato i omiljeno svima nama. Njene različitosti, kao što je i sa mnogim jelima obilate svet i menjaju se po ukusu države u kojoj su.
U Turskoj se pita zove burek i priprema...
01. avgust
Kako da napravimo sušene šljiveSušene šljive možete kupiti na raznim mestima i sami da se uverite u njihove koristi. Međutim, najbolje je da ih sami pripremite, kako biste zaista bili sigurni u to šta konzumirate....
11. mart
Kako da pripremite kinouKinoa je južnoamerička žitarica, koja je u poslednje vreme veoma popularna širom sveta. Seme kinoe su mala zrna prečnika od 2 mm i veoma su korisna.
Kinoa je biljka koja je uzgajana od strane drevnih Inka. Sadrži više...
21. jul
Kako da sami napravite domaći sušeni lukZbog toga i zbog obnavljanja rezervi vitamina i minerala, možemo pripremiti domaći sušeni luk koji možemo koristiti godinama.
Postupak sušenja luka uopšte nije naporan, sve dok poštujete osnovne korake....
17. okt.
Kako da pripremimo savršeni Ribaj stekAko ste od onih ljudi koji nisu čuli za Ribaj stek, ništa strašno. U sledećim redovima će vam biti jasnije i sigurni smo da ćete ga odmah probati.
Ribaj stek je ustvari goveđa šnicla. Možete prepoznati ribaj stek po...
07. jul
Kako da sami pripremimo kiselu pavlakuEto zašto je dobro da naučimo da sami pripremamo kiselu pavlaku, posebno ako imamo gde da nađemo domaće mleko. Nemojte zaboraviti da i njega kupujete kod proverenih izvora....
26. nov.
Kako da pripremimo sirup od zoveSirup od zove možete pripremiti na drugačiji način. Potrebno vam je 65 cvetova zove i šest limuna. Limun isecit, e nemojte da ljuštiti kora i stavite u veliku posudu u koju ste stavili cvetove zove....
01. okt.
Kako da pripremimo američke krompiriće vedžisPriprema poslednjih godina popularnih krompirića vedžis, je izuzetno jednostavna, a rezultat je savršeno jelo, koje izgleda efektno i može da nahrani neočekivane goste.
U stvari vedžis, poznat u SAD-u kao džodžos, je...
07. mart