Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Sušeni paradajz u rerniSušeni paradajz u rerni
08. sep.
Već znate kako da pripremite sušeni paradajz u rerni. Prijatno!...
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Sušeni paradajz sa bosiljkomSušeni paradajz sa bosiljkom
19. jun
Što se više suši paradajz, to će trajniji biti nakon toga, ali imajte u vidu da će biti i tvrđi. Ja volim da se paradajz blago žvaće....
Sušeni paradajz iz rerneSušeni paradajz iz rerne
04. januar
Oprati paradajz. Prerežite paradajz po dužini i uklonite jezgro u svakoj polovini. Kašikom izdubite seme paradajza. Pleh za pečenje obložite papirom za pečenje....
Sušeni paradajz sa začinimaSušeni paradajz sa začinima
28. dec.
Možete da ga marinirate u maslinovom ulju sa belim lukom i začinima. Sušeni paradajz sa začinima je gotov....
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Sušeni paradajzSušeni paradajz
21. sep.
Ulje koje je bilo u paradajzu se takođe može koristiti!...
Kako da pripremite sušeno voće kod kućeKako da pripremite sušeno voće kod kuće
04. jul
Popularne opcije suvog voća uključuju kajsije, trešnje, brusnice, jabuke, banane, pa čak i paradajz, ali možete probati i da sušite mango, citrusno voće, breskve, kivi, ananas - šta god da rešite....
Kako pripremiti mirisne sušene masline?Kako pripremiti mirisne sušene masline?
21. april
Na primer, sušenje maslina je jedan od najlakših načina za pripremu ovog inače izuzetno gorkog ploda. Ukus nakon sušenja je skoro identičan ukusu sočnih crnih maslina koje kupujete u prodavnici....
Kako da pripremimo tunuKako da pripremimo tunu
16. mart
Dinsta se sitno ili krupno iseckana glavica luka, dodaju se dva paradajza, očišćena od kožice i semena. Nakon 4 minuta se dodaje prstohvat ruzmarina, biber i soli....
Kako da pripremimo pastrmkuKako da pripremimo pastrmku
05. januar
Ako pri ruci imate pastrmku i pitate se kako da je pripremite, najbolje je da je napravite na roštilju....
Sušeni čeri paradajz sa začinima u dehidratoruSušeni čeri paradajz sa začinima u dehidratoru
13. nov.
Moj savet je da ih pratite i da posmatrate proces sušenja i ako je potrebno da isključite pre nego što sam ja navela. Ovaj sušeni paradajz se može koristiti za jela, pice, a čak i za meze uz pivce....
Kako da pripremimo domaće grisine?Kako da pripremimo domaće grisine?
13. jul
Kako da pripremimo domaće grisine?...
Kako da pravilno pripremimo čajKako da pravilno pripremimo čaj
27. jul
Pored dugačkog kuvanja, ne treba da se preteruje i sa višestrukim pripremama iste količine čaja. Prvi čaj ima oko 50% aktivnih supstanci....
Kako da pripremimo mekanog zecaKako da pripremimo mekanog zeca
17. jul
Najbolje ćete pripremiti celog zeca, ako ga prekrijete listićima slanine. Pored toga što će slanina da spreči sušenje zeca, ona će dodati i svoju aromu zečetini i učiniće da meso bude veoma mekano....
Kako da pripremimo crveno sočivoKako da pripremimo crveno sočivo
25. jul
Evo nekoliko interesantnih recepata, koje možete probati, ukoliko ste rešili da pripremite nešto sa crvenim sočivom....
Kako da pripremimo tursku pituKako da pripremimo tursku pitu
01. avgust
Pita je tradicionalno bugarsko i balkansko jelo, poznato i omiljeno svima nama. Njene različitosti, kao što je i sa mnogim jelima obilate svet i menjaju se po ukusu države u kojoj su. U Turskoj se pita zove burek i priprema...
Kako da napravimo sušene šljiveKako da napravimo sušene šljive
11. mart
Sušene šljive možete kupiti na raznim mestima i sami da se uverite u njihove koristi. Međutim, najbolje je da ih sami pripremite, kako biste zaista bili sigurni u to šta konzumirate....
Kako da pripremite kinouKako da pripremite kinou
21. jul
Kinoa je južnoamerička žitarica, koja je u poslednje vreme veoma popularna širom sveta. Seme kinoe su mala zrna prečnika od 2 mm i veoma su korisna. Kinoa je biljka koja je uzgajana od strane drevnih Inka. Sadrži više...
Kako da sami napravite domaći sušeni lukKako da sami napravite domaći sušeni luk
17. okt.
Zbog toga i zbog obnavljanja rezervi vitamina i minerala, možemo pripremiti domaći sušeni luk koji možemo koristiti godinama. Postupak sušenja luka uopšte nije naporan, sve dok poštujete osnovne korake....
Kako da pripremimo savršeni Ribaj stekKako da pripremimo savršeni Ribaj stek
07. jul
Ako ste od onih ljudi koji nisu čuli za Ribaj stek, ništa strašno. U sledećim redovima će vam biti jasnije i sigurni smo da ćete ga odmah probati. Ribaj stek je ustvari goveđa šnicla. Možete prepoznati ribaj stek po...
Kako da sami pripremimo kiselu pavlakuKako da sami pripremimo kiselu pavlaku
26. nov.
Eto zašto je dobro da naučimo da sami pripremamo kiselu pavlaku, posebno ako imamo gde da nađemo domaće mleko. Nemojte zaboraviti da i njega kupujete kod proverenih izvora....
Kako da pripremimo sirup od zoveKako da pripremimo sirup od zove
01. okt.
Sirup od zove možete pripremiti na drugačiji način. Potrebno vam je 65 cvetova zove i šest limuna. Limun isecit, e nemojte da ljuštiti kora i stavite u veliku posudu u koju ste stavili cvetove zove....
Kako da pripremimo američke krompiriće vedžisKako da pripremimo američke krompiriće vedžis
07. mart
Priprema poslednjih godina popularnih krompirića vedžis, je izuzetno jednostavna, a rezultat je savršeno jelo, koje izgleda efektno i može da nahrani neočekivane goste. U stvari vedžis, poznat u SAD-u kao džodžos, je...