Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pravila prilikom sterilizacije konzerviPravila prilikom sterilizacije konzervi
31. mart
Nakon sterilizacije, tegle treba da se ohlade do 40°С, ne duže od 20 minuta, tako što se iznad njih izlije hladna voda. Tegle neće popucati, ako voda iznad njih bude 5-6 cm....
Ljute papričice u tegli za zimuLjute papričice u tegli za zimu
22. avgust
Ljute papričice u tegli za zimu su sjajne!...
Rečna riba u tegli za zimuRečna riba u tegli za zimu
17. sep.
Nakon što se skuva i prohladi, uzimamo tegle i pažljivo ređamo svako parče ribe, da ostanu u komadima. Pritisnemo koliko je moguće da dobro napunimo tegle. Kuvamo sa poklopcem 15 minuta....
Patlidžan i paprike u tegli za zimuPatlidžan i paprike u tegli za zimu
18. avgust
Tegle sterilizujemo oko 10 minuta nakon što voda provri....
Turšija za zimu u tegli od 3 litraTuršija za zimu u tegli od 3 litra
13. jul
Trećeg dana vadimo povrće iz marinade i ređamo ga u tegle. U ovu marinadu dodajemo 15 izmrvljenih aspirina, dobro promešamo. Nakon toga prelivamo gotove tegle smesom. Turšija za zimu je odmah gotova za konzumiranje....
Zelje u tegli sa himalajskom soljuZelje u tegli sa himalajskom solju
26. maj
Polako i pažljivo stavljamo i vadimo iz tople vode - poželjo je sa specijalnim prstohvatima za tegle, trudimo se da ne udaramo staklene tegle jedne o druge!...
Ukusni krastavci u tegli od tri litraUkusni krastavci u tegli od tri litra
12. nov.
Tegle sa ukusnim krastavcima u tegli od tri litra okrenite naopačke ....
Mešana turšija u tegli od 3 litraMešana turšija u tegli od 3 litra
11. okt.
Ređajte u teglu, stavite so, šećer i sirće. Aspirin izmrvite u malo vode i dodajte ga u teglu sa povrćem. Kada je sve gotovo, dolijte teglu vrućom vodom, zatvorite teglu i okrenite je poklopcem na dole....
Pravila za tanak strukPravila za tanak struk
03. nov.
Dovoljno je poštovati nekoliko pravila vitkih osoba. Osnovna pravila za tanak struk su: Pijte vodu Jedno od najvažnijih pravila je da pijete dovoljno vode svakog dana. Verovatno ste ovo čuli milion puta....
Pravila za pečenje mesaPravila za pečenje mesa
02. okt.
Različite vrste mesa, posebno ptičijeg, se peku prema posebnim pravilima koja ukoliko se naruše, u potpunosti uništavaju ukus i izgled mesa. Posebno je važno da se poštuju ova pravila kod mesa sa nadevom....
Pravila za sušenje pečurakaPravila za sušenje pečuraka
25. jun
Imajte na umu da se pravilno sušene pečurke savijaju, a presušene pečurke lome. Ako su vam pečurke presušene, napravite od njih prah od pečuraka....
Paprike za punjenje u tegli bez sterilizacijePaprike za punjenje u tegli bez sterilizacije
09. nov.
Za ove paprike u tegli odaberu se paprike koje su pogodne za punjenje. Operu se i očiste se od drški i semenki. So i šećer se pomešaju i u svaku papriku se stavlja po malo smese....
Doručak u tegli sa semenkama i grčkim jogurtomDoručak u tegli sa semenkama i grčkim jogurtom
25. jun
Prijatno uz doručak u tegli sa semenkama i grčkim jogurtom!...
Pravila za zaista zdravo kuvanjePravila za zaista zdravo kuvanje
25. jun
Dobro pravilo je da imate na umu da je količina proteina otprilike veličine špila karata. Obični komad mesa ili drugog proteina ne bi trebalo da bude veći ili deblji od vašeg dlana. 5....
Osnovna pravila za raznovrsnu ishranuOsnovna pravila za raznovrsnu ishranu
01. dec.
Povećana konzumacija orašastih plodova i semenki će se dobro odraziti na organizam i obezbediće vam pravilnu ishranu....
Pravila za konzervisanje u teglamaPravila za konzervisanje u teglama
24. avgust
Konzervisanje nije težak proces ako se poštuju neka osnovna pravila tokom njihove pripreme. Najrasprostranjenije konzerviraje je putem sterilizacije....
Zlatna pravila za pravljenje turske kafeZlatna pravila za pravljenje turske kafe
17. nov.
Aromatičnu tursku Moka kafu možete pripremiti i kod kuće, poštujući nekoliko sledećih „zlatnih“ pravila. Najčešće je za 1 šolju napitka potrebna jedna puna kašičica fino mlevene kafe i šećera (po želji)....
Pravila odvojene ishrane za bolje varenjePravila odvojene ishrane za bolje varenje
03. avgust
pagePrvo pravilo - Da jedemo prvo proteine!...
10 zlatnih pravila za ukusne palačinke10 zlatnih pravila za ukusne palačinke
27. feb.
Kada pravite testo za palačinke, obavezno prosejte brašno, kako bi imalo više kiseonika. 2. Jaja mutite žicom ili viljuškom i vodite računa da istovremeno pokupite brašno sa dna i sa zidova posude. 3....
Zlatna pravila za prženje u friteziZlatna pravila za prženje u fritezi
25. feb.
Korpa ne treba da bude napunjena preko polovine - ponavljamo ovo pravilo, zato što je važno; Pravila po završetku prženja 1. Važno je da otresemo korpu po završetku prženja....
Pravilna ishrana za čišćenje želucaPravilna ishrana za čišćenje želuca
28. januar
Čišćenje želuca od toksina je preporučljivo kako bi telo moglo pravilno i bez problema da funkcioniše....
Pravilna ishrana za prolećni umorPravilna ishrana za prolećni umor
06. april
Na početku proleća većina ljudi se žali na prolećni umor koji se izražava u stalnom umoru, brzoj iscrpljenosti tokom fizičke aktivnosti, čestim glavoboljama, lošem raspoloženju, nesanici. To je zato što telo gubi...
Pravilna ishrana za dobar sanPravilna ishrana za dobar san
22. jul
Ako jedete nešto zdravo na svakih nekoliko sati, pomoći ćete vašem telu i mozgu da postignu pravilan balans hormona i neurotransmitera koji su važni za regulisanje sna. Recite NE čipsevima!...
Kukuruz u tegliKukuruz u tegli
30. jun
Poređajte kukuruz u tegle i dodajte vodu. Zatvorite tegle poklopcima i stavite da se kuvaju jedan sat. Sterilizovane tegle čuvajte na hladnom mestu....
Cvekla u tegliCvekla u tegli
10. okt.
Sklanja se i ocedi se dobro i pune se tegle. Za svaku teglu se sipa u odovojenu posudu po kašika soli, šećera i sirće. Sipa se voda po 1 šolja po tegli i stavlja se na ringlu da provri....