Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći nektarKod nas je najrasprostranjeniji nektar od breskvi i kajsija koji možemo opušteno da spremimo i u domaćim uslovima, dok treba da se primeti da je najukusniji nektar od domaće gajenog voća....
25. avgust
Domaće sirće od naraVeć dugo spremam domaće sirće kod kuće i uvek ispadne mnogo dobro. Ovaj put sam probala sa narom i medom.
Operemo dobro dva nara, nakon čega ih sečemo i čistimo od kore, unutrašnjih delova i ljuski....
29. januar
Domaće sirće od krušakaNakon otprilike 20 dana (u zavisnosti od temperature), proverite da li ima još šećera. Ako nema, smesa se procedi i sipa u odgovarajuće posude - plastične balone.
Dodajte sirćetnu gljivu ili domaće sirće....
15. okt.
Domaće sirće od dunjaAko želite da uživate u izuzetnom ukusu i mirisu sirćeta od dunja, ostavite da stoji u stklenim posudama bar 3-4 meseca.
Objavljena slika je od sirćeta od prošle godine....
17. nov.
Kako da napravimo domaće suvo grožđeDa biste sami pripremili suvo grožđe, koristite samo grožđe bez semenki. U suprotnom, semenke će promeniti ukus suvom grožđu i biće gorko.
Stavite 5 litara vode, dodajte u nju sto grama sode za hleb. Stavite grožđe...
15. maj
Kako da napravimo domaću pastu od maslinaLako možete da napravite pastu od maslina u domaćim uslovima.
Pasta od maslina može da se čuva u teglicama u frižideru dva meseca.
Neophodni sastojci: 200 grama crnih maslina bez koštica....
27. jul
Kako da napravimo domaću limunadu i citronaduZa pripremu domaće limunade je potrebno samo zrelo voće, jer im se koristi i kora i unutrašnjost. Voda treba da bude mineralna ili prethodno filtrirana.
Po želji, možete koristiti i gaziranu vodu....
16. jul
Da napravimo domaću slaninuAli da bismo mogli da jedemo slaninu, treba da znamo kako da je spremimo - nije uvek to što se prodaje dobro i ukoliko imamo mogućnost, najlepše je da je napravimo u domaćim uslovima....
14. feb.
Da napravimo domaći sudžukDomaći sudžuk ne može da se poredi po ukusu i aromi sa gotovim koji se prodaju u prodavnicama. Ukoliko želite da probate ukus pravog domaćeg sudžuka, napravite ga sami kod kuće....
14. feb.
Da napravimo domaći ratlukVeoma lako možete da napravite sami ratluk i da počastite svoje goste ovim ukusnim desertom. Možete da napravite ratluk različitih aroma i ukusa....
12. avgust
Da napravimo domaći kečapDa biste dobili ukusan domaći kečam po klasičnom receptu, potrebni su 1 glavica crvenog luka, 1 stabljika celera, 2 čena belog luka, pola ljute paprike, 1 vezica bosiljka, 1 supena kašika semena korijandera, 1 kašičica...
07. feb.
Kako da napravimo tofu u domaćim uslovimaUživajte u vašem domaćem niskokaloričnom tofu siru. Dodajte ga u razne supe, glavna jela, salate ili razle recepte za tofu....
24. dec.
Kako da sami napravite domaći sušeni lukLuk nas oduševljava svojim nebrojenim korisnim svojstvima. Ali ne možemo ga jesti svež u svakom trenutku. To je obavezna namirnica u svakoj kuhinji, jer je deo pripreme gotovo svih jela. Zbog toga i zbog obnavljanja rezervi...
17. okt.
Kako da napravite domaći sok i sirupNema ništa ukusnije od domaćeg soka i sirupa. Oni se mogu napraviti po vašem ukusu - sa manje ili više šećera, da budu ređi ili gušći. Pritom, ne sadrže veštačke boje ni konzervanse....
23. januar
Da napravimo domaću sušenu kobasicuNije teško napraviti pravu domaću sušenu kobasicu, ali treba da se naoružate strpljenjem, zato što se ne dobija za jedan dan....
13. januar
Da napravimo domaću slatku pavlakuDanas se pavlaka sprema na različite načine, a može da se napravi čak i u domaćim uslovima. Slatka pavlika se razlikuje od obične po tome što se u nju prethodno dodaje malo šećera....
28. mart
Kako napraviti domaći majonezNajkorisniji savet kako biste napravili ukusan domaći majonez je da ga dobro umutite, a danas to znatno olakšavaju i blenderi i razne mašine za pasiranje - oni će vas u tome u potpunosti zameniti....
29. april
Domaće jabukovo sirćeNakon 10 dana se formira i talog, ponovo se procedi i to je vaše domaće jabukovo sirće.
Ako ga ostavite godinu dana, izbistriće se, ali ko će da čeka toliko....
04. okt.
Domaće vinsko sirćeSirće koje ste dobili nakon tog vremena procedite i koristite za dodavanje salatama i jelima....
14. okt.
Napravimo jabukovo sirćeMeđutim, pre uzimanja rastvorite jabukovo sirće u čaši vode.
Pogledajte i naše druge recepte za domaće sirće....
10. jun
Kako da napravimo sajderDomaći sajder je ukusan i topao i hladan. Kda je topao, u njega se dodaje cimet, karanfilić i drugi začini.
Za pripremu sajdera su potrebne jabuke koje su malo kiselije. Sečemo ih na komade i sameljemo....
25. januar
1