Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da osušimo slinavke?Kako da osušimo slinavke?
10. mart
Nadamo se da vam je naš članak bio koristan i da ćete moći da osušite slinavke kod kuće....
Kako da osušimo bosiljakKako da osušimo bosiljak
03. dec.
Ukoliko vam je dosadno da čekate danima dok se bosiljak ne osuši, listove osušite u rerni na četrdeset stepeni, ali ne više od pola sata. Nakon toga listovi se hlade i stavljaju se u platnene kesice ili gazu....
Kako da osušimo mirođiju?Kako da osušimo mirođiju?
22. sep.
Možete sušiti mirođiju u stručkovima ili da je isečete i na taj način da je osušite....
Kako da osušimo jujubuKako da osušimo jujubu
25. feb.
U dehidratoru voću treba 24 sata da se potpuno osuši. Čuvajte suvo voće u kesama na sobnoj temperaturi. Rok trajanja im je jedna godina....
Kako da osušimo šljiveKako da osušimo šljive
12. feb.
Ako vam se ne suši u šporetu, šljive možete osušiti na suncu. Voće poređajte na papir, stavite na sunčano i čisto mesto. Potrebno je 8-10 dana da se šljive potpuno osuše....
Kako da osušimo breskveKako da osušimo breskve
03. mart
Ako vam se ne čeka, s obzirom da proces sušenja može oduzeti više od 10 dana, breskve možete osušiti u rerni. Za tu namenu operite i isecite breskve i stavite ih u tepsiju....
Kako da osušimo jabuke za zimu?Kako da osušimo jabuke za zimu?
23. april
Da biste osušili jabuke za zimu potrebno vam je zdravo voće. Opere se pod mlazom tekuće vode i suši se na debeloj krpi. Na tepsiju se postavlja papir ili novine....
Kako da osušimo papriku za zimuKako da osušimo papriku za zimu
25. januar
Da biste osušili paprike, potrebne su vam zdrave paprike, ne baš mesnate. Najbolje da se suše crvene paprike. Ostavite ih na tri dana u provetrivoj prostoriji, poređajte na rastojanju jednu od druge....
Kako da osušite urmeKako da osušite urme
15. dec.
Zatim ih ponovo osušite na laganoj vatri u rerni 30 minuta. U rerni Voće poređajte na papir za pečenje stavljen u pleh i osušite na 80-90 stepeni....
Smokve s kozijim sirom i pršutomSmokve s kozijim sirom i pršutom
25. april
Smokve se rasku na krst, ali ne do kraja, već da se koliko toliko rastvore. U sredinu svake voćke se stavlja parčence kozijeg sira (kod mene domaćeg). Odozgo preko sira se posipa pistaćima namrvljenim na sitno....
Kako da osušite origano i majčinu dušicu?Kako da osušite origano i majčinu dušicu?
25. maj
Smatra se da ste pravilno osušili origano ili majčinu dušicu, ako nisu izgubili boju ili ukus. Lako ćete saznati da li su biljke već osušene – čim ih dodirnete prstom, listovi i cvetovi počinju da opadaju....
Džem od smokve sa orasimaDžem od smokve sa orasima
20. april
Kada smokve otpuste sok, stavite tepsiju na ringlu, pojačajte vatru i smesu ostavite da ključa, dok veliki deo tečnosti u tepsiji ne ispari....
Lako slatko od smokve iz rerneLako slatko od smokve iz rerne
19. sep.
Smokve operite i očistite od drški. Preko njih posipajte šećer i neka tako prenoće ( ovaj korak možete i preskočiti, ali na ovaj način smokve otpuštaju više tečnosti)....
SmokveSmokve
30. maj
Smokve su plod drva smokve koje raste u predelima tropske, sutropske i nešto ređe umerene klime....
Slatko od smokvi s limontusomSlatko od smokvi s limontusom
23. feb.
U duboku šerpu stavljam oprane i isečene smokve, prethodno dobro posute šećerom i zalivam s malo vode (kao rezultat one puštaju sok)....
Džem od smokvi i konjakaDžem od smokvi i konjaka
10. okt.
Smokve se operu i iseku na sitne kocke. U velikoj šerpi se pomešaju smokve, kora limuna, šećer, konjak i so. Smesa se ostavlja jedan sat na sobnoj temperaturi, pri čemu se meša na svakih 15 minuta....
Džem od smokvi u multikukeruDžem od smokvi u multikukeru
20. mart
Oljuštimo smokve. Stavljamo ih u posudu i pomoću ručnog miksera ih pasiramo. Posipamo ih šećerom i ostavljamo oko sat sa strane. Stavljamo ih u multikuker, dodajući i vanilin šećer....
Zapečene smokve sa kozjim sirom i medomZapečene smokve sa kozjim sirom i medom
27. avgust
Zapečene smokve sa kozjim sirom i medom su fantastične!...
Kako da osušimo kajsije?Kako da osušimo kajsije?
16. april
Kako bi osušili kajsije za zimu, treba da odaberete dobro sazrele plodove. Takođe, na plodovima ne treba da ima oštećenja ili pokvarenih delova. Kajsije operite, osušite i presecite na pola....
Kako da osušimo nanu?Kako da osušimo nanu?
24. feb.
Nana je jedna veoma aromatična i korisna biljka, koja ima niz koristi za naš organizam - deluje umirujuće, antiseptično i umiruje bolove. Veoma se često koristi kod lošeg zadaha iz usta, nesanice, dijareje, nervoze...
Kako da osušimo kruške?Kako da osušimo kruške?
05. dec.
U svakom slučaju, kako god da osušite kruške, dobro je da ih nakon toga na 3-4 sekunde potopite u ključalu slanu vodu, opet ih osušite i tek onda ih spakujete za čuvanje....
Kako da osušimo bosiljak?Kako da osušimo bosiljak?
14. nov.
U slučaju da nemate odgovarajuće mesto ili jednostavno ne želite da čekate desetak dana, dok se bosiljak osuši, možete ga osušiti i u rerni....