Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se pravilno kuvaju jaja?Kako se pravilno kuvaju jaja?
28. mart
Ukoliko više volite tvrdo kuvana jaja, potrebno je 5 minuta kuvanja. Guščija jaja se operu i stave u hladnu vodu. Kuvaju se 15 minuta na srednjoj vatri i u poklopljenoj posudi....
Kako se kuvaju sušeni vrganji?Kako se kuvaju sušeni vrganji?
28. okt.
Nakon što se namoče u vodi, kuvaju se. Ako ćete pržiti pečurke, kuvanje u vodi se može izostaviti. Profesionalni kuvari savetuju da suve pečurke potopite u sveže mleko kako bi jelo bilo aromatičnije i ukusnije....
Lignje u maslacuLignje u maslacu
03. april
Lignju očistim, opere i isečem na parčiće (kocke) zajedno sa pipcima. U tiganju istopim maslac, dodajem lignju i poklapam poklopcem da se izdinsta....
Lignje u belom sosuLignje u belom sosu
21. dec.
Dodajte luk i beli luk, kuvajte oko dva minuta. Dodajte belo vino, dobro izmešajte i kuvajte na jakoj vatri 2 minuta. Iseci lignje na kolutove i staviti na tiganj da se proprzi....
Lignje sa krompiromLignje sa krompirom
09. maj
U dubokoj posudi prorpžite lignje dok ne dobiju zlatastu boju. Svo povrće sitno iseckajte, osim krompira. Dodajte sve lignjama i pržite dok povrće ne bude gotovo. Sipajte čašu vina i dodajte prstohvat šafrana....
Pržene lignje u er frajeruPržene lignje u er frajeru
18. avgust
Ako su lignje zamrznute ostavljamo ih da se ohlade. Prelivamo ih vrućom vodom, ostavljamo ih oko minuta. Izvadimo ih i ocedimo. Očistimo lignje od omotača, koji je sa spoljašnje strana, i ostataka iz unutrašnjosti....
Kako se kuva artičokaKako se kuva artičoka
15. jun
Artičokoa je ukusna i kada se kuva i začini začinima, ali ima fantastičan ukus kada se pripremi sa jajetom i plavim sirom....
Kako se kuva grašakKako se kuva grašak
13. jun
Ako smatrate da se grašak dugo kuva, lako zagori, bude mnogo tvrd ili naprotiv, postane kašast, znači da vi ne možete da kuvate pravilno. Naime, važno je da znate neke trikove za kuvanje graška!...
Kako se kuva kukuruzKako se kuva kukuruz
27. april
Kuvati oko 15-20 minuta dok ne omekšaju. zrna izvadite rešetkastom kašikom da bi se voda isecedila....
Lignje sa laganim pohovanjemLignje sa laganim pohovanjem
06. sep.
Lignje očistite i operite. Isecite ih na kolutove, debljine jednog prsta. Kukuruzni skrob se razblaži sa malo vode. U to se dodaju origano i so....
Marinirane lignje na pločiMarinirane lignje na ploči
06. jun
Odvojite deo smese, a u preostalu potopite lignje i ostavite da se mariniraju 2-3 sata u frižideru....
Marinirane lignje na roštiljuMarinirane lignje na roštilju
28. jul
Lignju zajedno sa pipcima dobro očistimo od kožice koje liče na nešto plastično što se stvorilo u unutrašnjosti. Dobro operemo i ocedimo od vode....
Lignje na mediteranski načinLignje na mediteranski način
05. nov.
Pržite pohovane lignje u dobro zagrejanom ulju sa obe strane da se dobije zlatkasta boja. Izvadite lignje na mediteranski način i ubrusom pokupite masnoću. Obavezno servirajte sa kriškama limuna i majonezom....
Lignje sa hrskavim pohovanjemLignje sa hrskavim pohovanjem
08. nov.
Lignje se potapaju u smesu za pohovanje i prže se u zagrejanom ulju dok ne postanu zlataste sa obe strane. Gotove pohovane lignje se serviraju sa kriškama limuna i hladnim pivom. Prijatno!...
Pohovane lignje sa limunomPohovane lignje sa limunom
14. nov.
Nakon što voda provri, lignje kuvamo na umerenoj vatri, oko 20 minuta. Dodajemo kriške limuna, začinimo vodu solju i termička obrada traje još 10-15 minuta....
Lignje na gril tiganjuLignje na gril tiganju
20. april
Lignje se operu veoma dobro. Odstrani se hrskavica sa unutrašnje strane, jer nije prijatnog ukusa. Neki ljudi je ne sklanjaju, ali po mom mišljenju to je neophodno....
Pržene lignje sa kornfleksomPržene lignje sa kornfleksom
18. april
Zamrznute tube lignji se odmrznu i operu se. Oštrica noža se provuče pažljivo i odvoji se spoljašnji deo koji je kao celofan. Odstrani se i unutrašnja ivica. Tube se iskeu na šajbne po 1 cm i osuše se....
Punjene lignje iz rernePunjene lignje iz rerne
04. april
Očistimo lignje. Lignje punimo smesom i poređamo ih u pleh. Možete ih staviti u foliju tako da ostanu sočnije. Ja sam stavila deo u foliju, druge sam poređala u pleh....
Pohovane lignje iz rernePohovane lignje iz rerne
03. mart
Lignje iseći na kolutove. Brašno i skrob zamešati u jednu posudu, u drugu umutiti jaja, a u treću staviti prezlu. Kolutove lignje prvo uvaljati u brašno, pa u jaja, pa u prezlu....
Lignje sa belim vinomLignje sa belim vinom
23. avgust
Stavite cele lignje, očišćene od umutrašnjosti. Vina je malo tako da bi trebalo da ispari i da samo ostavi miris. 3....
Lignje u sosu od belog lukaLignje u sosu od belog luka
27. maj
Izvadite gotove lignje iz salamure i isecite na prstenove ili trakice. Kombinujte još tople lignje sa sosom i ostavite ih da se kuvaju još 20 minuta. Predjelo lignje u sosu od belog luka je gotovo!...
Kako se kuva lep pirinačKako se kuva lep pirinač
10. feb.
Saveti za kuvanje lepog pirinča Prva priprema pirinča je da pogledate da li u njemu nema stranih nečistoća....
Kako se kuva sa multikukerom?Kako se kuva sa multikukerom?
24. januar
Danas gotovo svako moderno domaćinstvo poseduje funkcionalnog pomoćnika za kuvanje....