Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Recept Lusi Evtimove je sa dodatkom brašna, tačnije: Na 3 supene kašike šećera se dodaje 1 supena kašika brašna, meša se dok se ne dobije pasta, tako da se drži u ruci, da bude lepljiv, prebacuje se na papir za pečenje i...
Kako da sačuvamo svežinu hleba?Kako da sačuvamo svežinu hleba?
10. dec.
Tako se hleb brzo suši, ali je s druge strane na duže vreme zaštićen od buđi. Dosta zavisi i od kog brašna je hleb napravljen, zato je proces starenja kod različitih vrsta hleba drugačiji. 3....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Hleb sa ajranom, koji se ne mesiHleb sa ajranom, koji se ne mesi
28. nov.
Hleb koji se ne mesi pre pečenja po želji možete da premažete istopljenim maslacem. Gotov hleb bez mešenja sa ajranom, koji se ne mesi potpuno ohladite na podmetaču i nakon toga isecite....
Kako da odaberemo kvalitetan hleb?Kako da odaberemo kvalitetan hleb?
24. april
Vrlo je malo domaćinstava sa naših prostora koja ne konzumiraju hleb. Obično je to beli hleb. Možda zbog toga što su u prošlosti samo siromašni ljudi jeli crni hleb....
Kako da napravimo mekani hlebKako da napravimo mekani hleb
08. jul
Čak i oni od nas koji drže neku dijetu i koji su izbacili hleb i proizvode od hleba iz svog menija, momentalno bi razmislili ukoliko bi osetili aromu sveže pečenog hleba....
Kako da ispečemo domaći hlebKako da ispečemo domaći hleb
24. jul
Ako volite da eksperimentišete u kuhinji, preporu‚ujemo da probate i druge naše recepte za hleb, upravo: - integralni hleb; - turski hleb; - slatki hleb; - kukuruzni hleb;...
Kako da se otarasimo gasova?Kako da se otarasimo gasova?
10. april
Ranije ili kasnije svako se suočava sa gasovima. Ponekad jednostavno prolaze, drugi put stanje je izuzetno bolno. Toliko bolno da praktički ne dozvoljava da se vrše bilo kakve svakodnevne aktivnosti. Bol je oštar, osećamo...
Kako da se oslobodimo nitrata?Kako da se oslobodimo nitrata?
16. jul
Nitrati su soli azotne kiseline. Obično su beli i bezbojni, prašaste kristalne supstance koje se dobro rastvaraju u vodu. Nitrati se masovno koriste u mnogim industrijama - u poljoprivredi kao visoko efektivna đubriva...
Kako da se oslobodimo refluksaKako da se oslobodimo refluksa
13. jul
Često hrana koja je bogata vlaknima može pojača problem - ako primetita da ovsene pahuljice i integralni hleb pojačava simtome, probajte da ih izbegavate....
Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?
21. jun
U mnogim receptima za pečenje hleba i pogača nalazi se kvasac za hleb. Ovde se pojavljuje pitanje: Koju vrstu kvasca je najbolje koristiti? Zato što je u pravljenju hleba ovaj sastojak važna tačka....
Kako da pripremimo domaći ražani (crni) hleb?Kako da pripremimo domaći ražani (crni) hleb?
03. jun
Četvrtog dana je spreman i možete započeti pripremu testa za raženi hleb....
Kako da napravite mekani i vazdušasti hleb?Kako da napravite mekani i vazdušasti hleb?
19. okt.
Da li ste ikada probali meki, mirisni i narasli hleb koji ste upravo izvadili iz rerne? Decenijama su male pekare prodavale upravo takav hleb....
Kako da napravimo kiselo testo za hlebKako da napravimo kiselo testo za hleb
10. april
Neophodni sastojci: 2 kriške kvasnog hleba, 6-8 kašika integralnog brašna, 100-150 ml vode Način pripreme: U teglu se nacepkaju kriške kvasnog hleba....
Kako da se hranimo sa protezom?Kako da se hranimo sa protezom?
21. dec.
Proteza je jedan dobar instrument za poboljšavanje osmeha i korekciju vilice. Naravno, o njima posebno treba voditi računa, kao i o samim zubima. Posebna pažnja se obraća na hranu koju koju uzimate. Ukoliko se proteze...
Kako da se hranimo kod dijarejeKako da se hranimo kod dijareje
20. maj
Možda ste jeli pogrešne stvari, možda ste bili pod stresom ili možda nemate apsolutno nikakvu predstavu zašto vam je želudac toliko loše. Treba da znate šta jedete da ne biste učinili da stvari postanu još gore. 1. Banane...
Kako da se hranimo nakon prolivaKako da se hranimo nakon proliva
07. feb.
• Izbegavajte masti, masnu ili prženu hranu, sirovo povrće i voće, jake začine i integralne žitarice i hleb....
Kako da se hranimo kod kolitisa?Kako da se hranimo kod kolitisa?
22. mart
U ishrani su pogodni crni hleb od krupno mlevenog brašna i hleb sa pšeničnim mekinjama. Peristaltiku creva takođe veoma dobro stimuliše sirovo povrće i voće....
Kako da se hranimo kod anemije?Kako da se hranimo kod anemije?
20. mart
A nehemsko gvožđe se dobija iz biljne hrane, kao što su hleb, heljda, nar, bundeva i zeleno povrće. Pored toga, važna je ne samo količina gvožđa koje je uzeta, već i koliko ga telo dobro apsorbuje....
Kako da se hranimo kod gastritisaKako da se hranimo kod gastritisa
15. mart
, hleb od integralnog zrna, namirnice od mahunarki, kinoa, heljda, pšenica, soja....
Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?
02. jul
Ako pravite pogaču ili hleb od mešenog testa, često kada ih ispečete, kora je tvrda, a unutrašnjost je previše suva i mrvičasta, posebno u sredini....
Kako da se hranimo kod insulinske rezistencijeKako da se hranimo kod insulinske rezistencije
18. dec.
Integralne žitarice Rafinisani ugljeni hidrati kao što su beli hleb, obogaćene testenine i slatkiši su uobičajene namirnice u standardnoj evropskoj ishrani. Ali oni ne utiču dobro na šećer u krvi....