Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Testo koje ne stariTesto koje ne stari
21. sep.
Testo koje ne stari je gotovo....
Prženice koje ne upijaju masnoćuPrženice koje ne upijaju masnoću
01. maj
Kriške hleba uvaljati u pripremljenu smesu sa jajima i pržiti na zagrejanom ulju dok ne porumene sa obe strane. Prženice odlagati na kuhunjski papir. Prženice koje ne upijaju masnoću poslužiti vruće....
Testo za mekike koje ne zadržava masnoćuTesto za mekike koje ne zadržava masnoću
26. maj
1
Ovo je recept za testo za mekike koje ne bivaju masne jer ne zadržavaju masnoću pri prženju. Zagrevamo blago sveže mleko, sipamo suvi kvasac, šećer i 1-2 kašike brašna, ostavljamo da se aktivira kvasac....
Tikvice koje NE prljaju ulje prilikom prženjaTikvice koje NE prljaju ulje prilikom prženja
11. avgust
Ugrejte tiganj sa uljem i pržite tikvice dok ne dobiju zlatnu boju. Videćete da je ulje čisto prilikom prženja, a tikvice ostaju čiste i zlataste, kao i kad ste prvi put stavili u tiganj....
Palačinke koje se ne cepajuPalačinke koje se ne cepaju
27. april
Mleko se zagreva lagano. Jaja se umute. Skrob se pomeša sa šećerom i solju i rastvara se u jedan deo mleka. Dodaju se preostalo mleko i jaja. Treba da se dobije glatka smesa. Gotovo testo je ređe nego uobičajeno testo...
Zanimljive činjenice o hrani u prošlostiZanimljive činjenice o hrani u prošlosti
26. feb.
Evo nekoliko interesantnih činjenica u vezi sa hranom kroz prošlost: - U trgovinskim odnosima između stanovništva kao osnovna jedinica za razmenu se koristilo seme....
Etiketa za stolom: 5 stvari koje možda ne znateEtiketa za stolom: 5 stvari koje možda ne znate
28. nov.
To se radi da bi se dao znak konobarima - tako će znati da ćete se vratiti. 3. Da sečemo hleb ili da ga kidamo rukama parče? Lomite hleb rukama, nemojte ga seći nožem....
Zanimljive činjenice o javoru, javorovom soku i javorovom sirupuZanimljive činjenice o javoru, javorovom soku i javorovom sirupu
04. mart
Klasa A sadrži minerale i vitamine, i to znatno više nego klasa C. Klasu A možete konzumirati bez obrade i koristan je za pročišćavanje organizma. Klasa C se dobija nakon klase A....
Koje namirnice ne treba zamrzavatiKoje namirnice ne treba zamrzavati
02. mart
Svaki domaćica koja poštuje sebe čuva zalihe namirnica u zamrzivaču, na koje može računati ako joj se iznenada pojave gosti ili u sred zime, kada je teško naći u prodavnicama omiljeno povrće. Nažalost, postoje...
Osnovni kuvarski termini koje treba da znate!Osnovni kuvarski termini koje treba da znate!
05. feb.
- Aspik - pihtijasta masa dobijena od jakog bujona sa dodatkom želatina; - Biftek - debela kriška mesa od filea, isečena popreko. Prži se ili se peče na roštilju; - Bešamel - mlečni svetli sos napravljen od maslaca...
Namirnice koje ne izazivaju nadutost stomakaNamirnice koje ne izazivaju nadutost stomaka
03. feb.
Međutim, treba znati da postoje i namirnice koje ne izazivaju nadutost stomaka. One čak i štite od nadutosti, budući da sadrže korisne materije, koje pozitivno utiču na mikrofloru želuca....
10 činjenica koje niste znali o bananama10 činjenica koje niste znali o bananama
14. feb.
A evo i nekih zanimljivih činjenica o ovom tropskom voću: 1. Drvo banane može biti visine do 10 metara i debljine do 40 cm. Jedno drvo obično daje 300 plodova, koji zajedno teže 500 kilograma. 2....
Ovo su namirnice koje NE stvaraju gasoveOvo su namirnice koje NE stvaraju gasove
22. okt.
Žaljenje na gasove, nadutost i nelagodu u oblasti stomaka se često sreću. Najneprijatnije je kada se to desi u prisustvu drugih - kada smo u prodavnici, na poslu ili uveče kada legnemo. Neretko drugi mogu da razumeju naše...
Ovo su namirnice, koje ne nadimaju stomakOvo su namirnice, koje ne nadimaju stomak
05. sep.
Nadimanje stomaka je veoma neprijatno, pričinjava nelagodu na mnogo nivoa. Dešava se u neodgovarajućim trenucima i sa neočekivanom hranom. Lepa vest je da možete to da izbegnete. To se dešava kada izbegavamo da koirsitimo...
Voće i povrće koje ne treba ljuštitiVoće i povrće koje ne treba ljuštiti
04. mart
1
/page page Kruška Kruška ima visok sadržaj vitamina C, vitamina A, kalcijuma i magnezijuma, kao i pektina, koji smanjuje holesterol....
7 činjenica o jajima koje možda niste znali7 činjenica o jajima koje možda niste znali
25. nov.
Evo bar 7 zanimljivih činjenica o jajima koje će vas iznenaditi. 1....
Pita koja ne padaPita koja ne pada
01. okt.
Tako radimo sa ostalim korama koje uvijamo oko prve. Ako vam ostane malo od smese, namažite pitu odozgo. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40-50 minuta....
Koje vitamine sadrži kruška?Koje vitamine sadrži kruška?
29. jun
Vitamini A, C i E, kojih ima u kruškama, su od izuzetnog značaja za dobro funkcionisanje očiju....
Namirnice, koje nikada ne treba da jedete zajednoNamirnice, koje nikada ne treba da jedete zajedno
15. jun
Ako želite da budete zdravi i uvek izgledate savršeno, osećajući se savršeno u svom telu, onda je važno znati ko su te kombinacije....
Pet namirnica koje ne treba da jedete sirovePet namirnica koje ne treba da jedete sirove
21. okt.
Zdrava ishrana se sve više pretvara u filozofski način života mnogih ljudi. Sveža i čista hrana je najdraža ljudima u gradovima, gde se najviše predlaže prerađena hrana u velikim lancima prodavnica hrane, u kojima se...
Brauni koji se ne pekuBrauni koji se ne peku
25. januar
Orahe, kakao u prahu i so stavite u mašinu za mlevenje i meljite dok se ne mrvi. Dodajte urme i kokosovo ulje, blendirajte dok se ne sjedini i postane glatko....
Čizkejk koji se ne pečeČizkejk koji se ne peče
21. april
1
Za donji deo: Mutiti mikserom 150 g šećera u prahu, margarin, dobro izmešati pa dodati keks, sok i sve izmešati, preliti u kalup tj. pleh i poravnati, staviti u frižider. Za fil: 50 ml vode i 1 želatin izmešati i ostaviti...
4 namirnice, koje ne treba da perete pre pripreme4 namirnice, koje ne treba da perete pre pripreme
23. dec.
Ukus hrane nikad ne dolazi na gotovo, on je uvek rezultat raznih pravilnih i važnih načina pripreme. Odabir, pranje i čuvanje su neke od pretpostavki za uspeh svakog jela. Ali, kao i svuda, tako i u kuhinji, svako pravilo...
Namirnice, koje nikada ne treba da držite u frižideruNamirnice, koje nikada ne treba da držite u frižideru
21. sep.
To je zbog činjenice da hladan vazduh prekida proces zrenja. Niska temperatura takođe menja strukturu paradajza. Držite paradjz van frižidera i kupujte količinu za koju ste sigurni da možete pojesti....
Namirnice koje ne bi trebalo da jedete za doručakNamirnice koje ne bi trebalo da jedete za doručak
03. jul
Doručak se smatra najvažnijim obrokom, jer on daje telu energiju da obavlja poslove tokom dana. Kada preskočimo doručak, osećamo se umorno tokom dana, a uveče se prejedamo. Međutim, ako se zasitimo dobro za vreme...