Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pravi recept za palačinkeProcedite smesu za palačinke.
Zagrejte tiganj sa teflonskim dnom, stavite kašičicu ulja i jednu kutlaču smese za palačinke.
Ispecite palačinke sa obe strane....
05. dec.
Kako se pravi idealni patišpanjDoboš patišpanj
Neophodni sastojci: 12 jaja, 5 žumanaca, 350 g brašna, 350 g šećera, 1 kesica vanile, 50 g maslaca, po želji izrendana kora limuna....
01. januar
Da napravimo kore za lazanjuTakvo jelo je lazanja. Sama priprema lazanje ne oduzima mnogo vremena, čak i da je pravite sa domaćim, a ne kupljenim korama. Evo i nekoliko predloga za domaće pripremljene kore za lazanju....
15. feb.
Lazanja u mikrotalasnojU dva keramička kalupa za lazanju se stavljaju redom nadev od mesa, sos i kore, dok se ne napuni.
Završava se mesnim nadevom i sosom, pri čemu se pazi da kore za lazanju budu dobro pokrivene....
20. jun
Lazanja u rerniSkuvajte listove lazanje u posoljenoj vodi i ostavite na ubrusu da se ocedi.
Prelijte dno pleha sa 2 supene kašike bešamel sosa....
04. dec.
Kako se pravi kora za tortu - uputstvo za početnikeKora se sipa u okruglu tepsiju. Peče se u prethodno zagrejanoj rerni do 180 stepeni dok ne porumene....
03. dec.
Sušene kore za lazanju od spelte, napravljene na mašiniSušene kore od spelte za lazanju na mašini se čuvaju u platnenoj torbi....
20. mart
Šta možete da napravite od kora za lazanju osim lazanje?Pica sa korama za lazanje
Ovo je još jedna inovativna ideja koja će u najboljem svetlu pokazati kvalitete ukusa kora za lazanju. Recept uopšte nije komplikovan, osim što se testo zamenjuje korama....
02. sep.
Ovako se pravi kora za tortuIsecite na dva dela i ukrasite kremom za tortu da biste napravili vaš omiljeni kolač.
Evo ovako se pravi kora za tortu....
11. dec.
Idealni prilozi za ćufteDobro je ipak znati kako da ih servirate, ili tačnije koji su idealni prilog uz njih....
24. feb.
Bela lazanja u rolatimaStavite nadev za lazanju i pospite izrendanim parmezanom. Uvijte kore u rolat.
Isecite pastu na male rolate otprilike 2 cm. Sipajte bešamel na dno odgovarajuće tepsije. Poređajte rolatčiće....
15. dec.
Idealna konzistencija testa za kolačTesto za kolač se pravi od jaja, šećera i brašna, kojima se mogu dodati ulje, mleko, razne arome, kakao, kafa, orašasti plodovi, suvo grožđe i drugi sastojci....
21. sep.
Lažna lazanja s makaronamaProcedite makarone, namažite duboku posudu za pečenje sa malo maslaca i sipajte polovinu makarona. Prelijte polovinom bešamel sosa, nakon toga polovinom paradajz sosa i pospite narendanom zrelom mocarelom....
28. april
1
Lazanja s bešamel sosomU vodu se spuštaju na minut dva, jedna po jedna, kore za lazanju, da se ne bi zalepile.
Posuda za pečenje se namaže uljem. Ređa se red kora za lazanju, nakon toga sos s mlevenim mesom i malo bešamel sosa....
01. jun
Kako se pravi Bešamel sos za lazanju?Hajde da vidimo kako se pravi bešamel sos za lazanje.
Priprema namirnica za bešamel sos
Ovaj sos se pravi na bazi takozvanog "Ru" u kulinarstvu, a to je brašno prženo na maslacu....
02. avgust
Idealan krem za piškotePiškote, poznate kao piškote di Prato, kao i kantučini, predstavjaju biskvite ispečene sa obe strane. One su tvorevina omiljene nam italijanske kuhinje, a prvi put su napravljene u italijanskom gradu Prato. Njihova priprema...
28. jul
Idealni začini za sve vrste mesaJela od mesa mogu da budu raznovrsna ne samo u odnosu na načine pripreme mesa, već i primenom različitih začina, koji se dodaju u njih.
Uobičajeni spisak začina koje koristi svaka domaćica je dosta mali: beli luk, biber...
01. jul
Pravi dresing za sveže salateDa biste ga učinili raznovrsnim, dobro je da naučite i da prirpemite pravi dresing, sa kojim ćete ih začiniti....
24. sep.
Pravi domaći kačkavaljMleko skuvajte. Kad počne da ključa, dodajte so.
Dodajte limuntus i neprestano mešajte, sve dok se tečnost ne zgusne i ne postane žuta.
Isipajte u pamučnu torbu od gaze, koju ste prethodno namokrili.
Pritisnite...
09. mart
2
Pravi domaći medenjaciZa ove prave domaće medenjake razbijemo jaja u duboku posudu i mutimo ih zajedno sa šećerom pomoću miksera.
Dodajemo ulje, istopljeni med, cimet i sodu, ugašenu sa sirćetom u umućena jaja....
21. okt.
Pravi krem BrulePre nego što poslužite pravi krem Brule, pospite smeđim šećerom i karamelizujte kuhinjskim gorionikom.
Ovaj klasični krem od pavlake treba da bude hladan sa hrskavom šećernom koricom.
Neka vam je slatko!...
24. jun
Pravi čokoladni sufle Pa, ako očekujete „tečni centar”, ovde ga nema, umesto toga je vazdušast, mekani i nežni čokoladni kolač – pravi sufle bez brašna, bez maslaca, bez sredstava za podizanje....
09. nov.
Pravi domaći maslacOtkad niste probali pravi kravlji maslac?
Kod kuće svake sedmice od male farme dobijamo po 5 litara svežeg mleka. Imam jednu domaću metodu za dobijanje kravljeg maslaca i sad ću ga podeliti sa vama....
11. feb.