Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Prstima se pritiska i odozdo na papir za pečenje izlaze mali duguljasti komadići šećernih perli. Ostavljaju se da se osuše....
Kako se prave krofne - vodič za početnikeKako se prave krofne - vodič za početnike
04. mart
Evo i idealnog recepta, kako biste naučili kako se prave domaće krofne, ukoliko ste početnik....
Kako se pravi baklava? (Vodič za početnike)Kako se pravi baklava? (Vodič za početnike)
20. april
1
Hajde da pogledamo kako se pravi lepa turska baklava prema savetima iskusnih domaćica. Najvažnija tajna svih kolača je izbor odgovarajućeg brašna....
Kako se pravi gratin - vodič za početnikeKako se pravi gratin - vodič za početnike
24. mart
Jelo se peče u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko pola sata....
Kako se pravi majonez - vodič za početnikeKako se pravi majonez - vodič za početnike
18. feb.
Evo i konkretnih, detaljnih uputstava kako sami da pripremimo pravi domaći majonez: Sastojci: Jaje - 1 komad, M veličina So - 1 prstohvat Sirće ili limunov sok - 10 g Ulje ili maslinovo ulje - 200 ml Priprema i...
Kako se prave burek paprike - vodič za početnikeKako se prave burek paprike - vodič za početnike
17. mart
Paprike mogu da budu ispečene na roštilju, u rerni ili pak u posudi za pečenje paprika (isto klasičan bugarski proizvod)....
Kako se pravi čorbast pasulj - vodič za početnikeKako se pravi čorbast pasulj - vodič za početnike
06. mart
Jaka i hranjiva čorba od pasulja nije samo ukusno, nego i neverovatno zdravo glavno jelo. Pasulj je bogat vitaminima, aminokiselinama i vlaknima, mikroelementima. A protein, koga ima velikoj količini, je deo...
Kako se pravi škembe čorba - vodič za početnikeKako se pravi škembe čorba - vodič za početnike
12. dec.
Škembe čorba je vrsta supe koja je najčešća u balkanskoj kuhinji. Ova balkanska kuhinja obuhvata zemlje poput Bugarske, Makedonije, Turske, Rumunije i Srbije. Ovo su zemlje u kojima je škembe čorba jedna od omiljenih supa...
Kako se pravi vurda (sitan sir) - vodič za početnikeKako se pravi vurda (sitan sir) - vodič za početnike
16. april
Vurda (sitan sir) je interesantan i zanimljv proizvod koji se često koristi u različitim namazima, pecivima, salatama, pa čak i u slatkišima. Naravno, možete ga kupiti u gotovom obliku, ali mnogo prijatnije, a garantujemo...
Kako se prave makarone iz rerne - uputstvo za početnikeKako se prave makarone iz rerne - uputstvo za početnike
26. mart
Pleh stavite u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni i pastu pecite oko 30-40 minuta. Nakon što izvadite iz rerne možete posuti makraone šećerom u prahu....
Kako se prave mekike - uputstvo za početnikeKako se prave mekike - uputstvo za početnike
02. nov.
Mekike su jedna od najčešće rasporstanjenih doručaka kod nas. Zajedno sa prženicama su voljeni doručak, o kome čovek može da mašta. A i ko se nije budio svake subote i nedelje uz bakine mekike. Ovaj predivni doručak...
Kako se prave palačinke - uputstvo za početnikeKako se prave palačinke - uputstvo za početnike
31. okt.
Jedan od najboljih doručaka su palačinke. A ko ne voli palačinke sa medom ili čokoladom? Postoji mnogo različitih vrsta palačinaka koje možemo lako napraviti kod kuće - palačinke po klasičnom receptu, palačinke sa...
Kako se prave ukusne šnicleKako se prave ukusne šnicle
21. jul
Prave šnicle od mesa se ne prave od mlevenog mesa, nego od celog parčeta mesa, koje se izlupa kao šnicla. Šnicle su omiljene vekovima i među glavnim su jelima u evropskoj kuhinji....
Kako se prave mafini - uputstvo za početnikaKako se prave mafini - uputstvo za početnika
01. mart
Suvi sastojci se pomešaju, pravi se udubljenje i dodaje se mokra smesa. Meša se kašikom. Kalupčići za mafine se premazuju masnočom iznutra i pune se do 3/4 ovima smesom....
Kako se pravi lavaš - uputstvo za početnikeKako se pravi lavaš - uputstvo za početnike
05. nov.
Svi narodi, bez obzira na svoje kulinarske tradicije, prave hleb. On je dosta drugačiji kako po svom izgledu, tako i po kvalitetima ukusa. Jermenski hleb se naziva lavaš....
Kako se pravi pica - uputstvo za početnikeKako se pravi pica - uputstvo za početnike
17. mart
Jelo koje se pravi relativno brzo i jednostavno. Evo i kako možete da je napravite sami kod kuće: Brašno za hleb je najpogodnije za pravljenje domaćeg testa za picu....
Kako se peče zec u rerni - uputstvo za početnikeKako se peče zec u rerni - uputstvo za početnike
06. nov.
Zeč se posoli i začini alevom paprikom i biberom, prave se mali razrezi u mesu i u njih se uguraju komadići slanine....
Kako se pravi kora za tortu - uputstvo za početnikeKako se pravi kora za tortu - uputstvo za početnike
03. dec.
Peče se u prethodno zagrejanoj rerni do 180 stepeni dok ne porumene....
Pogača za početnike u kuhinjiPogača za početnike u kuhinji
28. nov.
Kratko mesite testo da postane meko i da se ne lepi. Namažite ga uljem i pokrijte krpom da nadođe 40 minuta. Podelite na 6 lopti + jednu manju za sredinu. Svaku razvucite u okruglu koru veličine tanjira....
Kako se pravi želirani krem - uputstvo za početnikeKako se pravi želirani krem - uputstvo za početnike
24. nov.
Jedni od najefikasnijih i ukusnih kremova, sjajne torte, želirane kolače i druge deserte se prave sa želatinom. On ih čini čvrstim, daje blistav i lep izgled....
Kako se pravi milibrot (Uskršnji kolač) - uputstvo za početnikeKako se pravi milibrot (Uskršnji kolač) - uputstvo za početnike
17. maj
Kako se pravi milibrot - uputstvo za početnike: Potrebni sastojci: Brašno - 1.400 g Jaja - 7 komada Sveže mleko - 300 ml, na sobnoj temperaturi Šećer - 450 g Živi kvasac - 65-70 g Ulje - 250 ml So - prstohvat Vanila...
Šnicle iz rerne za početnikeŠnicle iz rerne za početnike
11. avgust
Pecite šnicle iz rerne za početnike u prethodno ugrejanoj rerni na 180-200 stepeni 2 sata. Skinite foliju, pospite kačkavaljem i pecite dok ne dobije lepu zlatnu boju....
Kako se prave figurice za tortuKako se prave figurice za tortu
02. feb.
Ako je testo mnogo tvrdo, onda morate da ga zagrejete u mikrotalasnoj rerni na niskoj temperaturi na 2 minute. Nakon čega je testo već spremno za rad; 7....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se farbaju jaja - uputstvo za početnikeKako se farbaju jaja - uputstvo za početnike
05. maj
Ono što treba da zapamti svaki početnik u farbanju jaja jeste pravilo prvog ofarbanog jajeta - ono je obavezno crveno....