Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Smokve s kozijim sirom i pršutomPre serviranja preko svake punjene smokve se kapne po malo balsamika....
25. april
Džem od smokve sa orasimaSmokve operite i ogulite.
Nakon toga ih isecite na kockice.
Isipajte smokve u tepsiju i dodajte vodu i šećer, pa dobro promešajte. Zatim stavite u rernu....
20. april
Lako slatko od smokve iz rerneSmokve operite i očistite od drški.
Preko njih posipajte šećer i neka tako prenoće ( ovaj korak možete i preskočiti, ali na ovaj način smokve otpuštaju više tečnosti)....
19. sep.
Želirano voćeOčistite i narežite jagode. U drugoj posudi na tanke listove nasecite breskve. Podelite želatin na dva dela i jedan deo stavite u posudu i prelijte ga vodom. Sačekajte da nabubri, zagrejte sok od kompota od jagoda i u njega...
29. mart
SmokveSmokve spadaju u jednu od prvih vrsta voća koje su se sušile i čuvale. U antičkoj Grčkoj se smokva smatrala svetim voćem i izvoz smokve je bio zabranjen....
30. maj
Džem od smokvi i konjakaSmokve se operu i iseku na sitne kocke. U velikoj šerpi se pomešaju smokve, kora limuna, šećer, konjak i so.
Smesa se ostavlja jedan sat na sobnoj temperaturi, pri čemu se meša na svakih 15 minuta....
10. okt.
Džem od smokvi u multikukeruOljuštimo smokve. Stavljamo ih u posudu i pomoću ručnog miksera ih pasiramo. Posipamo ih šećerom i ostavljamo oko sat sa strane.
Stavljamo ih u multikuker, dodajući i vanilin šećer....
20. mart
Slatko od smokvi s limontusomU duboku šerpu stavljam oprane i isečene smokve, prethodno dobro posute šećerom i zalivam s malo vode (kao rezultat one puštaju sok)....
23. feb.
Zapečene smokve sa kozjim sirom i medomZapečene smokve sa kozjim sirom i medom su fantastične!...
27. avgust
Voće za zimuNe mogu da kažem da je ovo recept, ovo želim da podelim sa svim kuvarima koji su na ovom sajtu, da pokažem kako pripremam voće za zimu, najviše sitno voće, trešnje, maline, višnje, jagode, borovnice....
24. jul
Slatko od zelenih smokvi i limontusaSečemo drške svake smokve, peremo pažljivo, bušimo viljuškom na dva mesta svaku smokvu.
Stavljamo vodu, tek toliko da prekrije smokve. U prvu vodu dodajemo gašeni kreč - tako se čuva lepa zelena boja smokvi....
29. jul
Predjelo od smokvi i plavog siraUmotajte donji deo smokve tankim komadom (kolutom) šunke. Uz pomoć čačkalice fiksirajte šunku da se ne odmota.
Pospite svaku smokvu seckanim orasima.
Poređajte gotove smokve u pleh za pečenje....
02. jul
Desert Šumska tajna sa piškotamaNajbolje je ostaviti desert Šumska tajna sa piškotama preko noći da odstoji u frižideru, pa je konzumirati sutradan....
18. nov.
Tajna sočnih šnicli iz rerneVažno je da šnicle ne budu mokre, ja ih ne perem, a ako je to baš neophodno, dobro ih osušite (ovo je ta velika tajna), bez lupanja!...
08. feb.
Sušeno voće sa pirinčemSuvo voće očišćeno i oprano u hladnoj tekućoj vodi kuva se u kompot.
Očišćeni i oprani pirinač se posle proceđivanja kuva u tečnosti. Šećer mu se dodaje kada je napola skuvan. Kuva se dok se ne zgusne i postane poput...
22. sep.
Ledeni frape Šumsko voćeStavite u blender šumsko voće, led, šećer, kiselo i sveže mleko i uključite da se sve samelje na maksimalnoj brzini oko 25 sekundi....
02. april
Efektna korpica za voćeKad se ohladi vadite je i formirate dršku, preplićući kanape koje postavljate na posudu, pečete i njih, pričvrstite drške čačkalicama i tako dobijete jednu efektnu korpicu od testa za voće ili za jelo....
03. maj
Želirano voće sa crnim vinomNakon toga prelijte voće smesom i stavite u frižider da se ohladi nekoliko sati pre serviranja....
27. april
Kaša od kivija, suvih smokvi i ovsenih pahuljicaSuve smokve iseckati na komadiće i ubaciti sa kašom.
Ovsene pahuljice dodati i promešati.
Na vrh dodati isečen kivi na krugove.
Kaša od kivija, suvih smokvi i ovsenih pahuljica je gotova!...
27. april
Istorija šporetaŠporet je kuhinjski uređaj namenjen spremanju hrane. Šporet u kuhinji koristi dikrektnu toplotu za proces kuvanja i može da ima ugrađenu i rernu, koja se koristi za pečenje. Šporet se zagreva gorenjem drva ili uglja, uz...
10. april
Istorija piceNjena tajna se krije u njenom jednostavnom pripremanju i velikoj raznovrsnosti recepata....
31. januar
Istorija marcipanaKao dokaz, veruje se da se do danas najukusniji marcipan proizvodi u Libeku (Severna Nemačka) i Keningbergu (istorijska prestonica Pruske).
Marcipan ima različite namene....
11. jun
Pohovane smokveZagrevamo ulje i tiganju i pržimo smokve dok ne dobiju zlatastu boju.
Serviramo desert sa smokvama sa medom po želji!
Nek vam je ukusno uz ove pohovane smokve!...
03. nov.