Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Smokve s kozijim sirom i pršutomSmokve s kozijim sirom i pršutom
25. april
Pre serviranja preko svake punjene smokve se kapne po malo balsamika....
Džem od smokve sa orasimaDžem od smokve sa orasima
20. april
Smokve operite i ogulite. Nakon toga ih isecite na kockice. Isipajte smokve u tepsiju i dodajte vodu i šećer, pa dobro promešajte. Zatim stavite u rernu....
Lako slatko od smokve iz rerneLako slatko od smokve iz rerne
19. sep.
Smokve operite i očistite od drški. Preko njih posipajte šećer i neka tako prenoće ( ovaj korak možete i preskočiti, ali na ovaj način smokve otpuštaju više tečnosti)....
Medena tajna tortaMedena tajna torta
31. dec.
Umutiti krem šlag i ukrasiti Medenu tajnu tortu....
Želirano voćeŽelirano voće
29. mart
Očistite i narežite jagode. U drugoj posudi na tanke listove nasecite breskve. Podelite želatin na dva dela i jedan deo stavite u posudu i prelijte ga vodom. Sačekajte da nabubri, zagrejte sok od kompota od jagoda i u njega...
SmokveSmokve
30. maj
Smokve spadaju u jednu od prvih vrsta voća koje su se sušile i čuvale. U antičkoj Grčkoj se smokva smatrala svetim voćem i izvoz smokve je bio zabranjen....
Džem od smokvi i konjakaDžem od smokvi i konjaka
10. okt.
Smokve se operu i iseku na sitne kocke. U velikoj šerpi se pomešaju smokve, kora limuna, šećer, konjak i so. Smesa se ostavlja jedan sat na sobnoj temperaturi, pri čemu se meša na svakih 15 minuta....
Džem od smokvi u multikukeruDžem od smokvi u multikukeru
20. mart
Oljuštimo smokve. Stavljamo ih u posudu i pomoću ručnog miksera ih pasiramo. Posipamo ih šećerom i ostavljamo oko sat sa strane. Stavljamo ih u multikuker, dodajući i vanilin šećer....
Slatko od smokvi s limontusomSlatko od smokvi s limontusom
23. feb.
U duboku šerpu stavljam oprane i isečene smokve, prethodno dobro posute šećerom i zalivam s malo vode (kao rezultat one puštaju sok)....
Zapečene smokve sa kozjim sirom i medomZapečene smokve sa kozjim sirom i medom
27. avgust
Zapečene smokve sa kozjim sirom i medom su fantastične!...
Voće za zimuVoće za zimu
24. jul
Ne mogu da kažem da je ovo recept, ovo želim da podelim sa svim kuvarima koji su na ovom sajtu, da pokažem kako pripremam voće za zimu, najviše sitno voće, trešnje, maline, višnje, jagode, borovnice....
Torta Šumsko voćeTorta Šumsko voće
23. januar
Voće možete zameniti po vašem izboru....
Slatko od zelenih smokvi i limontusaSlatko od zelenih smokvi i limontusa
29. jul
Sečemo drške svake smokve, peremo pažljivo, bušimo viljuškom na dva mesta svaku smokvu. Stavljamo vodu, tek toliko da prekrije smokve. U prvu vodu dodajemo gašeni kreč - tako se čuva lepa zelena boja smokvi....
Predjelo od smokvi i plavog siraPredjelo od smokvi i plavog sira
02. jul
Umotajte donji deo smokve tankim komadom (kolutom) šunke. Uz pomoć čačkalice fiksirajte šunku da se ne odmota. Pospite svaku smokvu seckanim orasima. Poređajte gotove smokve u pleh za pečenje....
Desert Šumska tajna sa piškotamaDesert Šumska tajna sa piškotama
18. nov.
Najbolje je ostaviti desert Šumska tajna sa piškotama preko noći da odstoji u frižideru, pa je konzumirati sutradan....
Tajna sočnih šnicli iz rerneTajna sočnih šnicli iz rerne
08. feb.
Važno je da šnicle ne budu mokre, ja ih ne perem, a ako je to baš neophodno, dobro ih osušite (ovo je ta velika tajna), bez lupanja!...
Sušeno voće sa pirinčemSušeno voće sa pirinčem
22. sep.
Suvo voće očišćeno i oprano u hladnoj tekućoj vodi kuva se u kompot. Očišćeni i oprani pirinač se posle proceđivanja kuva u tečnosti. Šećer mu se dodaje kada je napola skuvan. Kuva se dok se ne zgusne i postane poput...
Ledeni frape Šumsko voćeLedeni frape Šumsko voće
02. april
Stavite u blender šumsko voće, led, šećer, kiselo i sveže mleko i uključite da se sve samelje na maksimalnoj brzini oko 25 sekundi....
Efektna korpica za voćeEfektna korpica za voće
03. maj
Kad se ohladi vadite je i formirate dršku, preplićući kanape koje postavljate na posudu, pečete i njih, pričvrstite drške čačkalicama i tako dobijete jednu efektnu korpicu od testa za voće ili za jelo....
Želirano voće sa crnim vinomŽelirano voće sa crnim vinom
27. april
Nakon toga prelijte voće smesom i stavite u frižider da se ohladi nekoliko sati pre serviranja....
Kaša od kivija, suvih smokvi i ovsenih pahuljicaKaša od kivija, suvih smokvi i ovsenih pahuljica
27. april
Suve smokve iseckati na komadiće i ubaciti sa kašom. Ovsene pahuljice dodati i promešati. Na vrh dodati isečen kivi na krugove. Kaša od kivija, suvih smokvi i ovsenih pahuljica je gotova!...
Istorija šporetaIstorija šporeta
10. april
Šporet je kuhinjski uređaj namenjen spremanju hrane. Šporet u kuhinji koristi dikrektnu toplotu za proces kuvanja i može da ima ugrađenu i rernu, koja se koristi za pečenje. Šporet se zagreva gorenjem drva ili uglja, uz...
Istorija piceIstorija pice
31. januar
Njena tajna se krije u njenom jednostavnom pripremanju i velikoj raznovrsnosti recepata....
Istorija marcipanaIstorija marcipana
11. jun
Kao dokaz, veruje se da se do danas najukusniji marcipan proizvodi u Libeku (Severna Nemačka) i Keningbergu (istorijska prestonica Pruske). Marcipan ima različite namene....
Pohovane smokvePohovane smokve
03. nov.
Zagrevamo ulje i tiganju i pržimo smokve dok ne dobiju zlatastu boju. Serviramo desert sa smokvama sa medom po želji! Nek vam je ukusno uz ove pohovane smokve!...