Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Jabukovo sirćeJabukovo sirće
02. sep.
Ostavite tečnost u posudi, pokrivenoj gazom na temperaturi 20 stepeni, fermentacija se nastavlja i sirće se bistri. Procedite ponovo i sipajte u tegle. Čuvajte na hladnom mestu. Sirće je gotovo nakon 2 meseca....
Prirodno jabukovo sirćePrirodno jabukovo sirće
18. dec.
Koristite ovo prirodno jabukovo sirće da začinite različite salate i supe....
Domaće jabukovo sirćeDomaće jabukovo sirće
04. okt.
Nakon 10 dana se formira i talog, ponovo se procedi i to je vaše domaće jabukovo sirće. Ako ga ostavite godinu dana, izbistriće se, ali ko će da čeka toliko....
Pravo domaće jabukovo sirćePravo domaće jabukovo sirće
29. jul
1
Ona se može koristit prilikom sledeće prirpeme jabukovog sirćeta. Sa gotovom gljivom proces se značajno ubrzava. Druga važna stvar je da je jabukovo sirće još mutno....
Aromatično domaće jabukovo sirćeAromatično domaće jabukovo sirće
12. avgust
Ukoliko nemate, možete nabaviti od nekog ko je već pripremao ovakvo sirće, ali znam da možete pripremiti sirće i bez nje)....
Moje uspešno domaće jabukovo sirćeMoje uspešno domaće jabukovo sirće
12. dec.
I ove godine sa m pripremala domaće jabukovo sirće sa jabukama iz naše bašte. Korist je ogromna, priprema se lako, samo je potrebno strpljenje i želja....
Uspešan recept za jabukovo sirćeUspešan recept za jabukovo sirće
06. sep.
Ponovo ostavite na oko 1 mesec dok se ne stvori talog. Ponovo procedite i sipajte u staklene tegle. Čuvajte na hladnom i tamnom mestu....
Domaće jabukovo sirće bez konzervansaDomaće jabukovo sirće bez konzervansa
24. jun
Sirće treba tako da odstoji još 30 dana, da sazri. Nakon toga treba da se procedi i rasporedi u staklene flaše, u kojima će se čuvati....
Jabukovo sirćeJabukovo sirće
25. avgust
Jabukovo sirće je u potpunosti prirodan proizvod, koji se još od davnina koristi kao lek, kozmetičko sredstvo, a pritom je i dobar saveznik u kuhinji....
Zbog čega je toliko korisno da jedemo skušu?Zbog čega je toliko korisno da jedemo skušu?
07. okt.
Ovu ribu je bolje peći, usoliti ili dimiti, jer pri kuvanju i prženju gubi neka od svojih korisnih svojstava....
Napravimo jabukovo sirćeNapravimo jabukovo sirće
10. jun
Kašika jabukovog sirćeta se preporučuje kod simptoma kao što su mučnina, povraćanje, grčevi u stomaku ili proliv. Takođe, jabukovo sirće je odlično kozmetičko sredstvo....
Zbog čega je tarator toliko koristan?Zbog čega je tarator toliko koristan?
13. avgust
Svi znamo kako se pravi tarator, ali znamo li koje su njegove korisne osobine? Evo nekih koristi konzumiranja taratora: Na primer, krastavac se uglavnom sastoji od vode, ali takođe sadrži minerale i vitamine....
Magareće mleko - zašto je toliko korisno?Magareće mleko - zašto je toliko korisno?
02. april
U sastavu magarećeg mleka postoji više od trista komponenata koje su korisne za ljudsko telo. Ovo mleko je bogato vitaminima, mineralima, proteinima itd. Vitamini koji su u njemu sadržani su: A, B, B, B12, E i D....
Pet razloga zbog kojih treba da jedemo lubenicuPet razloga zbog kojih treba da jedemo lubenicu
10. avgust
Razlozi zbog kojih ga volimo toliko su mnogobrojni, a jedan od njih je sigurno i sočna lubenica. Kriške lubenice su nezamenjivi deo letnje trpeze....
Koliko je korisna crna čokoladaKoliko je korisna crna čokolada
28. jun
U isto vreme, ako malo više obratimo šažnju na sadržaj čokolade, osim što sadrži ne toliko omiljene kalorije, ona ima dosta koristi za zdravlje čoveka....
Sok od pomorandže - koliko je ukusan, toliko je i opasanSok od pomorandže - koliko je ukusan, toliko je i opasan
14. maj
Sok od pomorandže se preporučuje u mnogim dijetama za mršavljenje, ali upravo voćni šećer u njegovom sastavu može otežati gubitak kilograma....
Zašto je pikantna hrana toliko korisna?Zašto je pikantna hrana toliko korisna?
17. mart
Kada znate za ove koristi ljute hrane, možete češće da jedete ljutenicu, kari, čili sos itd....
Kora lubenice - zašto je toliko korisna?Kora lubenice - zašto je toliko korisna?
02. sep.
Da, ono što obično bacamo ispostavlja se da se koristi za lečenje različitih bolesti kao i za kozmetički proizvod. Šta je toliko korisno u kori lubenice?...
Neočekivani razlozi zbog kojih stalno osećate žeđNeočekivani razlozi zbog kojih stalno osećate žeđ
22. dec.
Ovo je način na koji telo pokušava da doda više vode u pokušaju da podigne pritisak. 6. Diuretička hrana - proizvodi sa ovim efektom mogu vas neprestano činiti žednim, jer vas tjeraju na povećano mokrenje....
Nekoliko razloga zbog kojih treba da jedete crveni pirinačNekoliko razloga zbog kojih treba da jedete crveni pirinač
12. avgust
Mangan, koji je jednostavno instrument u proizvodnji energije za telo, od vitalnog je značaja za zaštitu tela od slobodnih radikala, koji nastaju nakon proizvodnje energije....
Zašto je čorba od sočiva toliko korisna?Zašto je čorba od sočiva toliko korisna?
28. dec.
Filna kiselina i magnezijum su korisni za srce, kao i vitmain B9 je bufer ispred homocisteina, koji izaziva infarkt....
Kako se pije jabukovo sirće?Kako se pije jabukovo sirće?
26. mart
Mnogi tvrde da su pomoću jabukovog sirćeta skinuli višak kilograma i da su dobili figuru iz snova....
Da li je jabukovo sirće štetno?Da li je jabukovo sirće štetno?
20. avgust
Nesporno je da je jabukovo sirće korisno za čitav niz problema, ali je u isto vreme moguća i opasnost od njegovog korišćenja....
Da li je kurkuma zaista baš toliko korisna?Da li je kurkuma zaista baš toliko korisna?
27. jun
Ona se veoma mnogo koristi u indijskoj i jugoistočnoj azijskoj kuhinji. Priprema se od korena biljke Curcuma longa i takođe se koristi kao prirodan pigment u prehrabmenoj industriji....
Koji su to tvrdi sirevi?Koji su to tvrdi sirevi?
24. sep.
U kulinarskoj praksi postoji nekoliko kontraverzi o tome koji su sirevi tvrdi. Neki ih dele na tvrde i one za rendanje. Samo četiri tipa su definisana kao tvrda - Češir, Gauda, Čedar i Grier....