Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Jabukovo sirćeOstavite tečnost u posudi, pokrivenoj gazom na temperaturi 20 stepeni, fermentacija se nastavlja i sirće se bistri.
Procedite ponovo i sipajte u tegle. Čuvajte na hladnom mestu. Sirće je gotovo nakon 2 meseca....
02. sep.
Prirodno jabukovo sirćeKoristite ovo prirodno jabukovo sirće da začinite različite salate i supe....
18. dec.
Domaće jabukovo sirćeNakon 10 dana se formira i talog, ponovo se procedi i to je vaše domaće jabukovo sirće.
Ako ga ostavite godinu dana, izbistriće se, ali ko će da čeka toliko....
04. okt.
Pravo domaće jabukovo sirćeOna se može koristit prilikom sledeće prirpeme jabukovog sirćeta.
Sa gotovom gljivom proces se značajno ubrzava. Druga važna stvar je da je jabukovo sirće još mutno....
29. jul
1
Aromatično domaće jabukovo sirćeUkoliko nemate, možete nabaviti od nekog ko je već pripremao ovakvo sirće, ali znam da možete pripremiti sirće i bez nje)....
12. avgust
Moje uspešno domaće jabukovo sirćeI ove godine sa m pripremala domaće jabukovo sirće sa jabukama iz naše bašte. Korist je ogromna, priprema se lako, samo je potrebno strpljenje i želja....
12. dec.
Uspešan recept za jabukovo sirćePonovo ostavite na oko 1 mesec dok se ne stvori talog. Ponovo procedite i sipajte u staklene tegle.
Čuvajte na hladnom i tamnom mestu....
06. sep.
Domaće jabukovo sirće bez konzervansaSirće treba tako da odstoji još 30 dana, da sazri. Nakon toga treba da se procedi i rasporedi u staklene flaše, u kojima će se čuvati....
24. jun
Jabukovo sirćeJabukovo sirće je u potpunosti prirodan proizvod, koji se još od davnina koristi kao lek, kozmetičko sredstvo, a pritom je i dobar saveznik u kuhinji....
25. avgust
Zbog čega je toliko korisno da jedemo skušu?Ovu ribu je bolje peći, usoliti ili dimiti, jer pri kuvanju i prženju gubi neka od svojih korisnih svojstava....
07. okt.
Napravimo jabukovo sirćeKašika jabukovog sirćeta se preporučuje kod simptoma kao što su mučnina, povraćanje, grčevi u stomaku ili proliv. Takođe, jabukovo sirće je odlično kozmetičko sredstvo....
10. jun
Zbog čega je tarator toliko koristan?Svi znamo kako se pravi tarator, ali znamo li koje su njegove korisne osobine?
Evo nekih koristi konzumiranja taratora:
Na primer, krastavac se uglavnom sastoji od vode, ali takođe sadrži minerale i vitamine....
13. avgust
Magareće mleko - zašto je toliko korisno?U sastavu magarećeg mleka postoji više od trista komponenata koje su korisne za ljudsko telo. Ovo mleko je bogato vitaminima, mineralima, proteinima itd.
Vitamini koji su u njemu sadržani su: A, B, B, B12, E i D....
02. april
Pet razloga zbog kojih treba da jedemo lubenicuRazlozi zbog kojih ga volimo toliko su mnogobrojni, a jedan od njih je sigurno i sočna lubenica. Kriške lubenice su nezamenjivi deo letnje trpeze....
10. avgust
Koliko je korisna crna čokoladaU isto vreme, ako malo više obratimo šažnju na sadržaj čokolade, osim što sadrži ne toliko omiljene kalorije, ona ima dosta koristi za zdravlje čoveka....
28. jun
Sok od pomorandže - koliko je ukusan, toliko je i opasanSok od pomorandže se preporučuje u mnogim dijetama za mršavljenje, ali upravo voćni šećer u njegovom sastavu može otežati gubitak kilograma....
14. maj
Zašto je pikantna hrana toliko korisna?Kada znate za ove koristi ljute hrane, možete češće da jedete ljutenicu, kari, čili sos itd....
17. mart
Kora lubenice - zašto je toliko korisna?Da, ono što obično bacamo ispostavlja se da se koristi za lečenje različitih bolesti kao i za kozmetički proizvod.
Šta je toliko korisno u kori lubenice?...
02. sep.
Neočekivani razlozi zbog kojih stalno osećate žeđOvo je način na koji telo pokušava da doda više vode u pokušaju da podigne pritisak.
6. Diuretička hrana - proizvodi sa ovim efektom mogu vas neprestano činiti žednim, jer vas tjeraju na povećano mokrenje....
22. dec.
Nekoliko razloga zbog kojih treba da jedete crveni pirinačMangan, koji je jednostavno instrument u proizvodnji energije za telo, od vitalnog je značaja za zaštitu tela od slobodnih radikala, koji nastaju nakon proizvodnje energije....
12. avgust
Zašto je čorba od sočiva toliko korisna?Filna kiselina i magnezijum su korisni za srce, kao i vitmain B9 je bufer ispred homocisteina, koji izaziva infarkt....
28. dec.
Kako se pije jabukovo sirće?Mnogi tvrde da su pomoću jabukovog sirćeta skinuli višak kilograma i da su dobili figuru iz snova....
26. mart
Da li je jabukovo sirće štetno?Nesporno je da je jabukovo sirće korisno za čitav niz problema, ali je u isto vreme moguća i opasnost od njegovog korišćenja....
20. avgust
Da li je kurkuma zaista baš toliko korisna?Ona se veoma mnogo koristi u indijskoj i jugoistočnoj azijskoj kuhinji. Priprema se od korena biljke Curcuma longa i takođe se koristi kao prirodan pigment u prehrabmenoj industriji....
27. jun
Koji su to tvrdi sirevi?U kulinarskoj praksi postoji nekoliko kontraverzi o tome koji su sirevi tvrdi. Neki ih dele na tvrde i one za rendanje. Samo četiri tipa su definisana kao tvrda - Češir, Gauda, Čedar i Grier....
24. sep.