Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da ispečemo patlidžanKada patlidžan omekša, izvadite ga iz rerne.
Patlidžan se može peći i u mikrotalasnoj peći. U tom slučaju isecite gordnji deo patlidžana. gde se nalazi drška....
26. jul
Kako spremiti patlidžan, a da ne bude gorakNa primer, kožica patlidžana je u potpunosti pogodna za konzumaciju. Poželjno je da se ona ne uklanja kada se manji i mekši patlidžan sprema za prženje ili pohovanje....
03. feb.
Kako se konzervira patlidžan?Pogledajte još praktičnih ideja za patlidžan:
- kako pržiti patlidžan;
- kako uzgajati patlidžan;
- kako peći patlidžan....
07. mart
Patlidžan u rerniOljuštite patlidžane i isecite ih na kocke ili krugove, posolite ih i ostavite da odstoje izvesno vreme da se odvoji gorčina. Operite ih i osušite kuhinjskim ubrusom....
19. avgust
Patlidžan sa majonezomPatlidžan operite i ispecite u rerni ili na šporetu. Oljuštite ih i isecite.
Ređajte ih u dublju posudu, dodajte izgnječeni beli luk i posolite po ukusu.
Umutiti mikserom ili viljuškom....
04. sep.
Patlidžan sa nadevomPatlidžan horizontalno isecite, izdubite i pecite u zagrejanoj rerni 10 minuta na 200 stepeni.
Napravite nadev od smese mlevenih namirnica i polovine patlidžana i napunite dobijenom nadevom patlidžan....
20. sep.
Patlidžan sa mocarelomIsečemo patlidžan na dva dela po dužini i izvadimo unutrašnjost.
Posolimo i ostavimo da se ocedi gorak sok, za to vreme pripremamo nadev....
15. april
Posni patlidžan u rerniIspada savršen i nikad ne biste znali da nije prženi patlidžan!
Pošto su patlidžan ispečen, začinim ga solju, maslinovim uljem, sirćetom, mirođijom, belim lukom i peršunom!...
18. jul
Pohovani patlidžan u rerniPatlidžan se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude gotov.
Patlidžan poslužite sa sosom po želji.
Pohovani patlidžan u rerni je veoma ukusan....
09. nov.
Poređani patlidžan i tikvceP.S Nisam začinjavala dodatnim začinima pečeni patlidžan, zato što je ljutenica bila domaća i imala je beli luk, biber, so, ali po želji možete začiniti kako vam se dopada....
20. jun
Patlidžan u paradajz sosuPatlidžan operite, oljuštite i isecite na kolutove. Pospite obilno solju i ostavite 1 sat da se ocedi gorki sok iz njega. Patlidžan operemo i osušimo i ređamo u nauljenu tepsiju, takođe odozgo poprskamo sa malo ulja....
05. sep.
Najukusniji patlidžan u rerniIspržite kriškice patlidžana sa obe strane i ostavite sa strane. Druga varijanta je da uzmete roštilj sa nelepljivim dnom i da blago podmažete i njega....
29. mart
Prženi patlidžan u teglamaPrženi patlidžan ostavite 1 noć da odstoji. Drugog dana poređajte u tegle, između stavite krugove limuna i strukove isečenog peršuna i beli luk.
Zatvorite tegle i ostavite na 1 noć da stoje tako....
10. april
Pečeni patlidžan u teglamaOčišćene patlidžane postavite uspravno u cediljku ili đevđir, kako bi se ocedila voda (ovaj korak je veoma važan, jer se u suprotnom slučaju može desiti da se patlidžan pokvari)....
25. sep.
Patlidžan u marinara sosuPatlidžan oprati, pa ga zaseći uzdužno (sve do peteljke, ali je ne seći) tako da se dobiju trake oko 1 cm debljine, koje će na vrhu biti spojene.
U keramičku posudu sipati marinara sos, pa preko staviti patlidžan....
03. januar
Mariniran patlidžan u tegliIsecite patlidžan na kriške. Zapržite ih u zagrejanom tiganju sa maslinovim uljem. Posolite svako parčence.
Dodajte cele čenove belog luka, sveže strukove origana i bosiljka....
21. maj
Punjeni patlidžan u mirotalasnojU patlidžanu pravite proreze po dužinu tako da ostanu celi i izvadite unutrašnjost. Posolite i ostavite na pola sata da se ocedi gorak sok....
17. mart
Ukusni patlidžan u rerniOčistite patlidžan i isecite ga na kolutove.
Stavite kolutove patlidžana u posudu, posolite i prekrijte hladnom vodom. Ostavite tako 20 minuta....
29. april
1
Marinirani patlidžan u teglamaOljuštite patlidžan i isecite na krugove, debljine 1 cm. Posolite ih i ostavit enekoliko sati. Ocedite vodu i operite ih....
19. avgust
Patlidžan u rerni sa nadevomPatlidžan operemo, očistimo od peteljki, isečemo po dužini i pažljivo izdubimo. Posolimo i ostavimo da odstoji sa otvorom na dole nekoliko minuta, da pusti gorak sok.
Zatim dinstamo patlidžan na ulju i malo vode....
18. sep.
Hrskavi pohovani patlidžan u rerniPatlidžan se opere i iseče na krugove.
Krugovi patlidžana se posole i ostave se da se iscede od vode.
U jednoj posudi se pomeša kukuruzno brašno, prezle i svi ostali začini.
U drugoj posudi se umute jaja....
14. april
Patlidžan u sosu od paradajzaIsecite patlidžan na kriške po dužini, posolite ih i nakon 20 minuta ih operite i osušite....
12. dec.