Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da napravimo tofu u domaćim uslovimaSamo sa dva sastojka lako možete pripremiti tofu u domaćim uslovima, a možete ga konzumirati samostalno ili kao dodatak drugim ukusnim jelima.
Potrebno vam je 500 grama soje i 2-3 supene kašike soka od limuna....
24. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Da napravimo mleveno meso u domaćim uslovimaSvako je bar jednom probao da napravi mleveno meso u domaćim uslovima. Ovde je potrebna pomoć mašine za mlevenje mesa. Ustvari, mlevenje mesa je jedan jednostavan korak u celom procesu....
25. januar
Kako da napravimo savršene ćufticeNema odrasle osobe ili deteta, osim ako nisu zakleti vegetarijanci, koji mogu mirno odoleti mogućnosti da probaju tek napravljenu domaću ćuftu....
08. maj
Kako da napravimo kuvano testoKada dodate jaja, testo je gotovo i možete da pređete na interesantniji deo pripreme - od kuvanog testa možete da napravite mnogo različitih vrsta deserata, a možete da koristite i slano punjenje....
12. avgust
Kako da napravimo savršen ganašGanaš je možda najukusniji nadev, s kojim možete da napravite torte i čokoladne kolače koje poželite....
03. sep.
Kako da napravimo savršen topingEvo zašto je dobro da naučimo kako sami da napravimo toping, a ne odmah da trčimo u prodavnicu....
07. april
Kako da napravimo domaći nektarKod nas je najrasprostranjeniji nektar od breskvi i kajsija koji možemo opušteno da spremimo i u domaćim uslovima, dok treba da se primeti da je najukusniji nektar od domaće gajenog voća....
25. avgust
Kako da napravite savršeni frape?Naravno, nikada se ne predajemo i danas ćemo vam dati nekoliko sjajnih ideja kako napraviti savršeni frape. I čisto da znate, 7. oktobra u Sjedinjenim Državama slave dan frapea....
27. okt.
Kako da napravite lisnato testo?Ako želite da napravite testo po klasičnom receptu, kao što su to radili u prošlosti, umesite testo od brašna, vode i malo soli na vrhu noža.
Razvaljajte testo u debeo sloj....
23. sep.
Brza radionica: Kako da pripremimo goveđi i svinjski jezikEvo nekoliko saveta kako da pripremimo kuvani goveđi i svinjski jezik u domaćoj kuhinji.
Važan uslov je da dobro ispereete jezik pod mlazom vode.
Namočite kezik na pola sata, da biste ga učinili nežnijim i mekim....
24. nov.
Kako da napravimo kiselo testo za hlebDa biste napravili kiselo testo za hleb, treba da pratite nekoliko tačno određenih pravila. Na prvom mestu obratite pažnju na posudu u kojoj ćete ga "nadgledati"....
10. april
Savršeno testo za sladak uskršnji kolačProsevamo brašno i mesimo testo koje je veoma lepljivo i počinjemo da dodajemo po malo od masti dok se ne integriše. Stalno mesimo i razvlačimo da bi se stvorile niti u testu....
26. sep.
Savršeno testo za picu i mekikeDodati ostale sastojke, zamesiti meko testo, pokriti ga folijom i ostaviti na toplom da naraste....
06. feb.
Evo kako da napravite savršeni PatišpanjSrećom, priprema savršenog patišpanj testa je užasno jednostavna - sve dok se pridržavate recepta i koristite tepsije odgovarajućih dimenzija....
01. mart
Ketering zalogaji u domaćim uslovimaPomoću malog metalnog prstena isecite krugove integralnog hleba prethodno odstranivši kore.
Namažite krugove hleba maslacem.
Oljuštite krastavac i isecite ga na kolutove.
Pomoću prstena istog prečnika isecite krugove...
21. okt.
Haringa usoljena u domaćim uslovimaHaringu ostavite da stoji u rastvoru soli 24 sata.
Izvadite je i dobro ocedite.
Na dno tegli sipajte maslinovo ulje i dobro poređajte usoljenu ribu....
06. avgust
Kako da napravimo domaće suvo grožđeDa biste sami pripremili suvo grožđe, koristite samo grožđe bez semenki. U suprotnom, semenke će promeniti ukus suvom grožđu i biće gorko.
Stavite 5 litara vode, dodajte u nju sto grama sode za hleb. Stavite grožđe...
15. maj
Kako da napravimo domaće balsamiko sirćeVeliki deo poznatih kuvara u inostranstvu koristi balsamiko sirće koje su sami pripremili. Svako može da pripremi kvalitetno balsamiko sirće koje će uneti mirisnu notu u jela i salate.
Balsamiko sirće se pravi jednostavno...
16. januar
Da napravimo domaći ratlukVeoma lako možete da napravite sami ratluk i da počastite svoje goste ovim ukusnim desertom. Možete da napravite ratluk različitih aroma i ukusa....
12. avgust
Da napravimo domaći kečapDa biste dobili ukusan domaći kečam po klasičnom receptu, potrebni su 1 glavica crvenog luka, 1 stabljika celera, 2 čena belog luka, pola ljute paprike, 1 vezica bosiljka, 1 supena kašika semena korijandera, 1 kašičica...
07. feb.
Da napravimo domaći sudžukDomaći sudžuk ne može da se poredi po ukusu i aromi sa gotovim koji se prodaju u prodavnicama. Ukoliko želite da probate ukus pravog domaćeg sudžuka, napravite ga sami kod kuće....
14. feb.