Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Saveti prilikom pripreme lososaSaveti prilikom pripreme lososa
27. mart
Evo zašto što ćemo vam ovde predložiti nekoliko saveta što se tiče pripreme lososa, da ne bi on bio samo zdrav, nego i ukusan. 1....
Saveti prilikom pripreme domaćeg kačkavaljaSaveti prilikom pripreme domaćeg kačkavalja
18. jun
Evo nekih korisnih savete prilikom pripreme domaćeg kačkavalja koji će olakšati vaš rad. Za cilj koji ste postavili će vam biti potrebno sveže mleko. Ako imate mogućnost da koriste domaće, nemojte se kolebati....
Fazan sa jabukamaFazan sa jabukama
04. okt.
Fazan se priprema i peče. Jabuke se brižljivo oljušte. Iseče se poklopac jabuke. Semenke se odstrane i jabuke se izdube, pazeći da im dno ostane zdravo....
Fazan sa sosomFazan sa sosom
02. okt.
Sa tako napravljenim sosom prelijte svaki porciju fazana i servirajte....
Fazan sa krompiromFazan sa krompirom
31. maj
Skuvamo fazana u ekspres loncu, zajedno sa šargarepama, pimentom, biberom, lovorovim listo, crvenim vinom i belim lukom....
Korisni saveti prilikom pripreme ribeKorisni saveti prilikom pripreme ribe
18. avgust
- Da ne bi prskalo prilikom prženja ribe, poklopite tiganj. - Da se riba ne bi kidala prilikom prženja, treba da stoji posoljena 15-20 minuta da upiju so....
Pravila prilikom pripreme čajaPravila prilikom pripreme čaja
25. sep.
Za razliku od naše i brojnih drugih evropskih država, gde se ispijanje čaja prihvata kao nešto sasvim standardno, u azijskim zemljama se poštuju određena pravila priliko njegove pripreme, a ceremonije čaja su nešto sveto....
Kuvani fazan na seoski načinKuvani fazan na seoski način
21. mart
Očišćen i dobro opran fazan se očisti od kostiju i seče na porcije. Svaka od njih se proprži u kaseroli, nakon čega se vadi meso....
Saveti prilikom kuvanja jagnjetineSaveti prilikom kuvanja jagnjetine
15. jun
Jagnjetina ustvari uopšte nije teška za pripremu. Potrebno vam je malo više iskustva i da pratite nekoliko trikova, da biste mogli da servirajte savršeno skuvano jagnjeće meso....
Saveti prilikom kuvanja spanaća i zeljaSaveti prilikom kuvanja spanaća i zelja
19. jun
Međutim, evo šta je dobro da znate kada odlučite da raširite vaša kulinarska umeća u ovom pravcu - saveti prilikom kuvanja spanaća i zelja. 1....
Saveti za bolju pripremu roštiljaSaveti za bolju pripremu roštilja
07. maj
Evo nekoliko saveta za pravilno korišćenje roštilja, kao i kako da ukusno pripremite meso na njemu. 1. Na gas ili na ugalj?...
Korisni saveti za pripremu ribeKorisni saveti za pripremu ribe
13. avgust
Ako postoji mogućnost da će se riba raspasti na komade prilikom prženja, posolite je 15 minuta pre toga. Kuvana riba je gotova, ako se peraja odvajaju lako....
Saveti za pripremu svežih pečurakaSaveti za pripremu svežih pečuraka
13. jul
Pečurke možete pržiti i sa povrćem - lukom, šargarepom, krompirom, tikvicama, karfiolom; dodaju se u pite i omlete, i koriste za pripremu sendviča....
Saveti za pripremu sveže tuneSaveti za pripremu sveže tune
31. januar
Najbolje ulje za pripremu tune je maslinovo. Ako pržite sirovu tunu, uzmite u obzir da će samo dobiti bledu roze boju sa obe strane i riba je gotova. Pre nego što pržite tunu, uvaljajte je u brašno i griz....
Saveti prilikom kuvanja mlečnih proizvodaSaveti prilikom kuvanja mlečnih proizvoda
20. avgust
Da li je top priprema mlečne čorbe, začinjavanje omiljene salate, ili preliv za musaku. Evo nekoliko brzih i pratkičnih saveta prilikom kuvanja, koji će olakšasti vaš rad u kuhinji....
Saveti za pripremu savršenog domaćeg kremaSaveti za pripremu savršenog domaćeg krema
25. jun
Prednosti krema u prahu je što je brz za pripremu i odgovarajuć kada nemate mnogo vremena, a imaćete goste ili želite da napravite nešto brzo za desert. Međutim......
Saveti za pripremu bujona od mesaSaveti za pripremu bujona od mesa
06. jun
Način pripreme: Piletinu isečemo i skuvamo, a pečene, braonkaste kosti prelivamo pilećim bujonom i kuvamo oko 2 sata....
Saveti za čišćenje i pripremu puževaSaveti za čišćenje i pripremu puževa
18. avgust
Drugi način za pripremu puževa je u obliku salate. Potrebni su vam senf, sirće, maslinovo ulje, biber, so i peršun....
Čorba od fazanaČorba od fazana
28. maj
Dobro očišćena ptica se preliva hladnom posoljenom vodom i kuva se oko 180 minuta na tihoj vatri, pri čemu se sklanja pena dok se ne izbistri. Po želji možete da dodate i jednu svinjsku kost da bi bio jači bujon. Kada...
Kako se priprema fazan?Kako se priprema fazan?
27. avgust
Meso fazana ne treba prethodno da se potapa u marinadu. Mnogo je sočno. Takođe ne treba da ga špricate. Prilikom obrade i pripreme mesa od fazana, pratite iste principe kao i kod pripreme drugih divljih ptica....
Tikvice koje NE prljaju ulje prilikom prženjaTikvice koje NE prljaju ulje prilikom prženja
11. avgust
Videćete da je ulje čisto prilikom prženja, a tikvice ostaju čiste i zlataste, kao i kad ste prvi put stavili u tiganj. Servirajte pržene tikvice sa sosom od belog luka i kiselog mleka sa svežom mirođijom....
Obloga sa hlebom prilikom udarca ili modricaObloga sa hlebom prilikom udarca ili modrica
25. april
Ako ste udarili neki prst, isčašili ili imate podliv, ako imate otok ili modricu, evo šta treba da uradite. Sa ovom oblogom će nestati za 2-3 dana. Uzmite krišku crnog hleba, koru odsecite, da ostane samo mekani deo....
Saveti za pripremu marmelada za zimnicuSaveti za pripremu marmelada za zimnicu
24. avgust
Priprema zimnice kuvanjem je najsigurniji način čuvanja voća tokom dugih zimskih meseci. Marmelada predstavlja gusto kuvano meso voća i voćnog soka....
Dinstani fazanDinstani fazan
19. maj
Očišćeni fazan, očišćen od iznutrica i dobro opran se iseče na dva dela po dužini kičme. Unutrašnjost se natrlja sitno istucanim biberom, mašću i solju....
Fazan punjen pirinčemFazan punjen pirinčem
25. sep.
Čim se tečnost apsorbuje sklonite nadev i napunite fazana. Zašijte pticu i stavite u podmazanu posudu za pečenje sa malo vode da se peče u umereno zagrejanoj rerni. S vremena na vreme mažite fazana vinom i maslacem....