Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Saveti prilikom pripreme lososaEvo zašto što ćemo vam ovde predložiti nekoliko saveta što se tiče pripreme lososa, da ne bi on bio samo zdrav, nego i ukusan.
1....
27. mart
Saveti prilikom pripreme domaćeg kačkavaljaEvo nekih korisnih savete prilikom pripreme domaćeg kačkavalja koji će olakšati vaš rad.
Za cilj koji ste postavili će vam biti potrebno sveže mleko. Ako imate mogućnost da koriste domaće, nemojte se kolebati....
18. jun
Fazan sa jabukamaFazan se priprema i peče.
Jabuke se brižljivo oljušte. Iseče se poklopac jabuke. Semenke se odstrane i jabuke se izdube, pazeći da im dno ostane zdravo....
04. okt.
Fazan sa krompiromSkuvamo fazana u ekspres loncu, zajedno sa šargarepama, pimentom, biberom, lovorovim listo, crvenim vinom i belim lukom....
31. maj
Korisni saveti prilikom pripreme ribe- Da ne bi prskalo prilikom prženja ribe, poklopite tiganj.
- Da se riba ne bi kidala prilikom prženja, treba da stoji posoljena 15-20 minuta da upiju so....
18. avgust
Pravila prilikom pripreme čajaZa razliku od naše i brojnih drugih evropskih država, gde se ispijanje čaja prihvata kao nešto sasvim standardno, u azijskim zemljama se poštuju određena pravila priliko njegove pripreme, a ceremonije čaja su nešto sveto....
25. sep.
Kuvani fazan na seoski načinOčišćen i dobro opran fazan se očisti od kostiju i seče na porcije. Svaka od njih se proprži u kaseroli, nakon čega se vadi meso....
21. mart
Saveti prilikom kuvanja jagnjetineJagnjetina ustvari uopšte nije teška za pripremu. Potrebno vam je malo više iskustva i da pratite nekoliko trikova, da biste mogli da servirajte savršeno skuvano jagnjeće meso....
15. jun
Saveti prilikom kuvanja spanaća i zeljaMeđutim, evo šta je dobro da znate kada odlučite da raširite vaša kulinarska umeća u ovom pravcu - saveti prilikom kuvanja spanaća i zelja.
1....
19. jun
Saveti za bolju pripremu roštiljaEvo nekoliko saveta za pravilno korišćenje roštilja, kao i kako da ukusno pripremite meso na njemu.
1. Na gas ili na ugalj?...
07. maj
Korisni saveti za pripremu ribeAko postoji mogućnost da će se riba raspasti na komade prilikom prženja, posolite je 15 minuta pre toga.
Kuvana riba je gotova, ako se peraja odvajaju lako....
13. avgust
Saveti za pripremu svežih pečurakaPečurke možete pržiti i sa povrćem - lukom, šargarepom, krompirom, tikvicama, karfiolom; dodaju se u pite i omlete, i koriste za pripremu sendviča....
13. jul
Saveti za pripremu sveže tuneNajbolje ulje za pripremu tune je maslinovo. Ako pržite sirovu tunu, uzmite u obzir da će samo dobiti bledu roze boju sa obe strane i riba je gotova. Pre nego što pržite tunu, uvaljajte je u brašno i griz....
31. januar
Saveti prilikom kuvanja mlečnih proizvodaDa li je top priprema mlečne čorbe, začinjavanje omiljene salate, ili preliv za musaku.
Evo nekoliko brzih i pratkičnih saveta prilikom kuvanja, koji će olakšasti vaš rad u kuhinji....
20. avgust
Saveti za pripremu savršenog domaćeg kremaPrednosti krema u prahu je što je brz za pripremu i odgovarajuć kada nemate mnogo vremena, a imaćete goste ili želite da napravite nešto brzo za desert. Međutim......
25. jun
Saveti za pripremu bujona od mesaNačin pripreme: Piletinu isečemo i skuvamo, a pečene, braonkaste kosti prelivamo pilećim bujonom i kuvamo oko 2 sata....
06. jun
Saveti za čišćenje i pripremu puževaDrugi način za pripremu puževa je u obliku salate. Potrebni su vam senf, sirće, maslinovo ulje, biber, so i peršun....
18. avgust
Čorba od fazanaDobro očišćena ptica se preliva hladnom posoljenom vodom i kuva se oko 180 minuta na tihoj vatri, pri čemu se sklanja pena dok se ne izbistri.
Po želji možete da dodate i jednu svinjsku kost da bi bio jači bujon.
Kada...
28. maj
Kako se priprema fazan?Meso fazana ne treba prethodno da se potapa u marinadu. Mnogo je sočno. Takođe ne treba da ga špricate.
Prilikom obrade i pripreme mesa od fazana, pratite iste principe kao i kod pripreme drugih divljih ptica....
27. avgust
Tikvice koje NE prljaju ulje prilikom prženjaVidećete da je ulje čisto prilikom prženja, a tikvice ostaju čiste i zlataste, kao i kad ste prvi put stavili u tiganj.
Servirajte pržene tikvice sa sosom od belog luka i kiselog mleka sa svežom mirođijom....
11. avgust
Obloga sa hlebom prilikom udarca ili modricaAko ste udarili neki prst, isčašili ili imate podliv, ako imate otok ili modricu, evo šta treba da uradite.
Sa ovom oblogom će nestati za 2-3 dana. Uzmite krišku crnog hleba, koru odsecite, da ostane samo mekani deo....
25. april
Saveti za pripremu marmelada za zimnicuPriprema zimnice kuvanjem je najsigurniji način čuvanja voća tokom dugih zimskih meseci. Marmelada predstavlja gusto kuvano meso voća i voćnog soka....
24. avgust
Dinstani fazanOčišćeni fazan, očišćen od iznutrica i dobro opran se iseče na dva dela po dužini kičme. Unutrašnjost se natrlja sitno istucanim biberom, mašću i solju....
19. maj
Fazan punjen pirinčemČim se tečnost apsorbuje sklonite nadev i napunite fazana.
Zašijte pticu i stavite u podmazanu posudu za pečenje sa malo vode da se peče u umereno zagrejanoj rerni. S vremena na vreme mažite fazana vinom i maslacem....
25. sep.