Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
KruškaKruška
14. dec.
Osim toga, kruška je tokom vekova bila uvek poželjan izbor voća. Zanimljivo je da do 18. veka kruška nije imala današnji ukus....
Naši KruškaNaši Kruška
22. dec.
Jedna od najinteresantnijih vrsta krušaka je azijska kruška, koja se zove Naši. Naši kruške dolaze iz Kine i Japana, a zbog svog neverovatnog ukusa, ova kruška je stigla do raznih krajeva sveta....
Za šta pomažu listovi krušaka?Za šta pomažu listovi krušaka?
12. feb.
Kod ubrzanog lupanja srca dobro je da se pojede jedna kruška, ona umiruje srčani mišić....
Džem od krušakaDžem od krušaka
25. sep.
Ovaj džem od krušaka možete da servirate sa debljim palačinkama ili bakinim uštipcima....
Frangipane od krušakaFrangipane od krušaka
15. feb.
Rernu zagrejati na 180°C. Iseckano voće rasporediti u 6 remekina. Penasto umutiti maslac i šećer, dodati jedno po jedno jaje, ekstakt vanile i na kraju umešati mlevene bademe. Dobijenu pastu naneti preko voća i peći...
Slatko od krušakaSlatko od krušaka
22. jun
Kruške operite, očistite, isecite i prelijte šećerom prethodne večeri. Nakon toga kuvajte dok se ne zgusne i pre nego što skinete sa vatre dodajte limunsku kiselinu....
Sok od krušakaSok od krušaka
25. januar
1
Prepolovite dve kruške i isecite unutrašnjost sa semenkama. Ako je koža fina i nema grubih delova, možete i da ne ljuštite voće. Oljuštite limun tako da po njemu nema belih delova ili tvrdih žila. Odvojite semenke ako...
Marmelada od krušakaMarmelada od krušaka
14. nov.
Kruške operite i oljuštite. Očistite od semenki i isecite na sitne komade. Stavite u šerpu (ja koristim od 3 l). Sipajte vodu i stavite šećer. Kuvajte dok ne omekšaju, u početku je ringla na maksimumu, a nakon toga smanjite...
Karamelizovana kruškaKaramelizovana kruška
01. okt.
Operite, osušite i isecite kruške na pola, očistite semeke i poređajte u posudu za pečenje. U izdubljenu rupu svake kruške stavite po kašičicu meda. Sipajte sasvim malo vode na dno posude za pečenje i pecite u prethodno...
Pečeno slatko od krušakaPečeno slatko od krušaka
30. avgust
Na kraju pomešajte sa 1 kašičicom limuntusa i posle 4-5 minuta pečeno slatko od krušaka je gotovo....
Turšija od divljih krušakaTuršija od divljih krušaka
09. sep.
Turšija od divljih krušaka je odlično meze za rakiju....
Jednostavan nektar od krušakaJednostavan nektar od krušaka
06. okt.
Voće očistite od drške i semenki i isecite na komade po želji. Sipajte zajedno sa šećerom i vodom u duboku posudu i kuvajte. Pasirajte i procedite. Sterilizujte 5 minuta....
Marmelada od jabuka (krušaka)Marmelada od jabuka (krušaka)
06. feb.
Jabuke oljuštiti, usitniti, dodati sve ostale sastojke (osim limuna) i staviti da se kuva na tihoj vatri. Kad jabuke omekšaju, izblendati dobro pasatorom. Vratiti jabuke da se kuvaju na tihoj vatri uz stalno mešanje....
Domaće sirće od krušakaDomaće sirće od krušaka
15. okt.
Recept je za 15 litara sirćeta. Priprema se šećerni sirup od 13 litara vode i šećera. U sirup rastvorite kvasac. Kruške očistite od oštećenja i sameljite ih u mašini za meso ili sličnom uređaju. Kruške stavite u posudu...
Hrskavi čips od krušakaHrskavi čips od krušaka
30. dec.
1. Stavite vodu sa šećerom na vatru. Čim provri i šećer se rastopi skinite i ostavite sirup da se ohladi. 2. Operite i osušite krušku. Isecite je na tanke kriške, nemojte je ljuštiti i izvadite semenke. Ručno bi bilo teško...
Kompot od oljuštenih krušakaKompot od oljuštenih krušaka
16. april
Kruške dobro operemo. Oljuštimo ih, očistimo ih od smenki i isečemo ih na trake po dužini. Poređamo ih u teglu, trudeći se da napunimo tri četvrtine zapremine tegle. Dodajemo 6 kašika šećera i punimo teglu s vodom....
Jednostavan žele od krušakaJednostavan žele od krušaka
21. maj
Hidrirajte želatin u hladnoj vodi prema upuststvu na pakovanju. Ugrejte mleko, vodu i kiselo mleko sa šećerom i medom. Isecite jednu krušku na kockice i stavite i nju na vatru u tečnost. Tako će i ona pustiti mirise....
Bakin džem od krušakaBakin džem od krušaka
28. jun
1
Ukloniti semena i poređati ih u redove u posudi, pa između svakog reda krušaka stavljati red šećera. Ostaviti da tako odstoji 24 sata. Nakon toga staviti posudu na ringlu....
Slatko od krušaka iz rerneSlatko od krušaka iz rerne
07. sep.
Ovako pripremljeno, ovu slatko od krušaka iz rerne ima divnu aromu i magično sladak ukus....
Kolač sa džemom od krušakaKolač sa džemom od krušaka
18. nov.
Gotov kolač, još topao, premažite džemom od krušaka. Kolač sa džemom od krušaka je veoma ukusan....
Pekmez od dunja i krušakaPekmez od dunja i krušaka
15. jul
Vruć pekmez od dunja i krušaka sipati u zagrejane tegle, zatvoriti i okrenuti na poklopac, pokriti ćebetom i ostaviti da se potpuno ohladi....
Tart od krušaka i bademaTart od krušaka i badema
09. dec.
Dobro je da znate: Možete koristiti gotove kruške iz tegli. Možete koristiti kalup prečnika 24 cm. Proizvodi za kruške u sirupu: 1 litar vode, 300 g šećera, 150 ml soka od limuna, 4 kruške. Stavite vodu da provri sa...
Domaće slatko od oljuštenih krušakaDomaće slatko od oljuštenih krušaka
14. dec.
Domaće slatko od oljuštenih krušaka je spremno....
Slatko od krušaka bez šećeraSlatko od krušaka bez šećera
08. okt.
Odaberite sočne i veoma dobro uzrele kruške. Oljuštite ih, prepolovote i sklonite semenke i drške. Isecite kruške na parčiće, prelijte ih sveže isceđenim sokom od limuna, da ne potamne. Stavite ih u šerpu sa širokim...
Krambl od krušaka i šljivaKrambl od krušaka i šljiva
12. sep.
Gotov krambl od krušaka i šljiva seći na parčad tek kada se potpuno ohladi....