Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
KruškaOsim toga, kruška je tokom vekova bila uvek poželjan izbor voća.
Zanimljivo je da do 18. veka kruška nije imala današnji ukus....
14. dec.
Naši KruškaJedna od najinteresantnijih vrsta krušaka je azijska kruška, koja se zove Naši. Naši kruške dolaze iz Kine i Japana, a zbog svog neverovatnog ukusa, ova kruška je stigla do raznih krajeva sveta....
22. dec.
Za šta pomažu listovi krušaka?Kod ubrzanog lupanja srca dobro je da se pojede jedna kruška, ona umiruje srčani mišić....
12. feb.
Džem od krušakaOvaj džem od krušaka možete da servirate sa debljim palačinkama ili bakinim uštipcima....
25. sep.
Frangipane od krušakaRernu zagrejati na 180°C.
Iseckano voće rasporediti u 6 remekina.
Penasto umutiti maslac i šećer, dodati jedno po jedno jaje, ekstakt vanile i na kraju umešati mlevene bademe.
Dobijenu pastu naneti preko voća i peći...
15. feb.
Slatko od krušakaKruške operite, očistite, isecite i prelijte šećerom prethodne večeri.
Nakon toga kuvajte dok se ne zgusne i pre nego što skinete sa vatre dodajte limunsku kiselinu....
22. jun
Sok od krušakaPrepolovite dve kruške i isecite unutrašnjost sa semenkama. Ako je koža fina i nema grubih delova, možete i da ne ljuštite voće.
Oljuštite limun tako da po njemu nema belih delova ili tvrdih žila. Odvojite semenke ako...
25. januar
1
Marmelada od krušakaKruške operite i oljuštite. Očistite od semenki i isecite na sitne komade. Stavite u šerpu (ja koristim od 3 l). Sipajte vodu i stavite šećer.
Kuvajte dok ne omekšaju, u početku je ringla na maksimumu, a nakon toga smanjite...
14. nov.
Karamelizovana kruškaOperite, osušite i isecite kruške na pola, očistite semeke i poređajte u posudu za pečenje.
U izdubljenu rupu svake kruške stavite po kašičicu meda. Sipajte sasvim malo vode na dno posude za pečenje i pecite u prethodno...
01. okt.
Pečeno slatko od krušakaNa kraju pomešajte sa 1 kašičicom limuntusa i posle 4-5 minuta pečeno slatko od krušaka je gotovo....
30. avgust
Jednostavan nektar od krušakaVoće očistite od drške i semenki i isecite na komade po želji.
Sipajte zajedno sa šećerom i vodom u duboku posudu i kuvajte.
Pasirajte i procedite. Sterilizujte 5 minuta....
06. okt.
Marmelada od jabuka (krušaka)Jabuke oljuštiti, usitniti, dodati sve ostale sastojke (osim limuna) i staviti da se kuva na tihoj vatri.
Kad jabuke omekšaju, izblendati dobro pasatorom.
Vratiti jabuke da se kuvaju na tihoj vatri uz stalno mešanje....
06. feb.
Domaće sirće od krušakaRecept je za 15 litara sirćeta. Priprema se šećerni sirup od 13 litara vode i šećera. U sirup rastvorite kvasac. Kruške očistite od oštećenja i sameljite ih u mašini za meso ili sličnom uređaju.
Kruške stavite u posudu...
15. okt.
Hrskavi čips od krušaka1. Stavite vodu sa šećerom na vatru. Čim provri i šećer se rastopi skinite i ostavite sirup da se ohladi.
2. Operite i osušite krušku. Isecite je na tanke kriške, nemojte je ljuštiti i izvadite semenke. Ručno bi bilo teško...
30. dec.
Kompot od oljuštenih krušakaKruške dobro operemo. Oljuštimo ih, očistimo ih od smenki i isečemo ih na trake po dužini.
Poređamo ih u teglu, trudeći se da napunimo tri četvrtine zapremine tegle.
Dodajemo 6 kašika šećera i punimo teglu s vodom....
16. april
Jednostavan žele od krušakaHidrirajte želatin u hladnoj vodi prema upuststvu na pakovanju.
Ugrejte mleko, vodu i kiselo mleko sa šećerom i medom. Isecite jednu krušku na kockice i stavite i nju na vatru u tečnost.
Tako će i ona pustiti mirise....
21. maj
Bakin džem od krušakaUkloniti semena i poređati ih u redove u posudi, pa između svakog reda krušaka stavljati red šećera. Ostaviti da tako odstoji 24 sata.
Nakon toga staviti posudu na ringlu....
28. jun
1
Slatko od krušaka iz rerneOvako pripremljeno, ovu slatko od krušaka iz rerne ima divnu aromu i magično sladak ukus....
07. sep.
Kolač sa džemom od krušakaGotov kolač, još topao, premažite džemom od krušaka.
Kolač sa džemom od krušaka je veoma ukusan....
18. nov.
Pekmez od dunja i krušakaVruć pekmez od dunja i krušaka sipati u zagrejane tegle, zatvoriti i okrenuti na poklopac, pokriti ćebetom i ostaviti da se potpuno ohladi....
15. jul
Tart od krušaka i bademaDobro je da znate: Možete koristiti gotove kruške iz tegli. Možete koristiti kalup prečnika 24 cm.
Proizvodi za kruške u sirupu: 1 litar vode, 300 g šećera, 150 ml soka od limuna, 4 kruške.
Stavite vodu da provri sa...
09. dec.
Slatko od krušaka bez šećeraOdaberite sočne i veoma dobro uzrele kruške.
Oljuštite ih, prepolovote i sklonite semenke i drške. Isecite kruške na parčiće, prelijte ih sveže isceđenim sokom od limuna, da ne potamne.
Stavite ih u šerpu sa širokim...
08. okt.
Krambl od krušaka i šljivaGotov krambl od krušaka i šljiva seći na parčad tek kada se potpuno ohladi....
12. sep.