Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Divlja turšijaDivlja turšija
19. sep.
Povrće operite, šargarepe ogulite i isecite na kolutiće. Paprike očistite od semenki i isecite na kolutiće. Karfiol podelite na ružice, celer i svež peršun sitno iseckajte. Povrće sve zajedno promešajte rukama, da se...
Punjena divlja patkaPunjena divlja patka
06. dec.
Punjena divlja patka je gotova....
Dinstana divlja patkaDinstana divlja patka
20. mart
Iseckajte luk i korenje za supu i stavite ih u posoljenu vodu kada počne da ključa. Dodajte lovorov list, biber, piment, iseckan limun, so po želji i sirće. Kada marinada malo provri, prelijte patku, koju ste prethodno očistili...
Divlja patka sa višnjamaDivlja patka sa višnjama
30. sep.
Divlja patka sa višnjama je gotova....
Divlja patka na lovački načinDivlja patka na lovački način
13. maj
Očišćenu patku podelite na porcije i stavite je da se kuva sa vodom, tek toliko da pokrije meso. Čim omekša, dodajte so. Odvojeno zagrejte ulje i zapržite sitno iseckanu glavicu luka, nakon toga dodajte brašno, narendan...
Divlja patka na mađarski načinDivlja patka na mađarski način
29. maj
Divlja patka na mađarski način se servirae sa pečenim povrćem i kuvanim kupusom, po želji, koji ste skuvali posebno, a ne zajedno sa patkom. Prijatno uz ovu sočnu pečenu patku!...
Divlji krastavacDivlji krastavac
23. april
Narodna medicina i divlji krastavac Divlji krastavac deluje diuretski i smirujuće. Naša narodna medicina preporučuje divlji krastavac kao lek kod neurastenija, crvenog vetra, temperature....
Divlji JamDivlji Jam
12. okt.
Divlji jam (Dioscorea villosa), poznat još kao meksički sladak krompir, predstavlja divlju biljku koja se sreće pretežno u Severnoj Americi....
Divlji LososDivlji Losos
17. dec.
Izbor divljeg lososa i čuvanje Kao svaka morska riba, divlji losos se najlakše čuva od rečnih riba....
Supa od tikve i paradajzaSupa od tikve i paradajza
13. nov.
Pasirajte tikvu, zajedno sa bujonom od kuvanja i začinite solju, biberom, đumbirom i kuminom....
Divlji luk - SremušDivlji luk - Sremuš
31. maj
Divlji luk (Allium Ursinum), poznat i kao sremuš ili medveđi luk, je višegošnja zeljasta biljka iz porodice lukova....
Božićni krem od tikve i sušenih kajsijaBožićni krem od tikve i sušenih kajsija
22. dec.
1
Dodajemo mu suve kajsije isečene na pola i tikvu koja će nakon pet minuta biti gotova, skuvana. Dodajemo vanile i pasiramo smesu. Šećer dodajemo u porcijama, a njegova količina zavisi od slatkoće tikve....
Gajenje tikvicaGajenje tikvica
21. maj
Nije preporučljivo da se blizu tikvica sade krastavci, kao i druge vrste tikvica. To može izazvati prekomerno oprašivanje, kao i nepredviđene rezultate za semenke biljke. Tikvice treba redovno pleviti i polivati....
Kako da sušimo divlju nanu?Kako da sušimo divlju nanu?
05. okt.
Malo poznata činjenica je da divlja nana uspešno čuva sirovo sveže mleko da ne prokisne kada se stavi u njega. Sušenje divlje nane nije težak zadatak. Začin je potreban u svakoj kući u svako vreme....
Kako da pravilno pečemo divljačKako da pravilno pečemo divljač
08. feb.
Deblje pernate životinje kao što su prepelice na primer mogu da se peku tako što same one posluže za nadev tikvica ili patlidžana na primer, ili prosto tako što se nanižu na ražnjić....
Koje bolesti leči čudotvorni divlji pelin?Koje bolesti leči čudotvorni divlji pelin?
09. jun
Obloge od divljeg pelina za reumu, giht, umorne noge i upalu mišića Potrebni sastojci: 50 g listova divljeg pelina, 50 g kamilice, 50 g petrovca, 500 ml vode....
Kako se sprema meso od divlje svinjeKako se sprema meso od divlje svinje
28. feb.
Meso mlade divlje svinje, za razliku od mesa divljeg vepra, retko treba da prođe kroz proces uklanjanja mirisa. Najvredniji delovi divlje svinje jesu zadnji butovi....
Napitak od divlje nane - koristi i primenaNapitak od divlje nane - koristi i primena
20. dec.
Oblast korišćenja napitka od divlje nane u narodnoj medicini je veoma opširna, ali hajde da pogledamo najčešće koristi i primene. Divlja nana je dobro spazmolitičko sredstvo....
Konzerviranje i čuvanje tikvicaKonzerviranje i čuvanje tikvica
27. jul
Konzerviranje tikvica može da se izvrši na nekoliko načina, ali u praktičnijoj varijanti od zamrzavanja, jer tako se više sačuva povrće....
Kako se priprema meso divlje svinje?Kako se priprema meso divlje svinje?
27. avgust
Meso divlje svinje su koristili ljudi još odavnina. Ovo meso ima jako izražen ukus. Meso divlje svinje ima i druge osobine. Zato se prilikom pripreme mesa divlje svinje, moraju poštovati neka pravila....
Vlašac (divlji luk) - zdravstvene koristi i kulinarska upotrebaVlašac (divlji luk) - zdravstvene koristi i kulinarska upotreba
26. sep.
Napitkom od divljeg luka suzbija se kašalj, reumatizam, bronhitis, normalizuje se i rad crevnog trakta....
Narodna medicina sa divljim kestenomNarodna medicina sa divljim kestenom
07. april
Divlji kesten je prema mišljenu vidara među najcenjenijim lekarskim sredstvima....
Kako da skuvamo divljeg zecaKako da skuvamo divljeg zeca
11. januar
Divljeg zeca nije teško pripremiti, ali postoji jedna mala finesa - poseban miris treba da se ukloni, jer ga inače nećete moći ni probati. Šta da uradimo kako bismo se otarasili tog mirisa? Koristićemo marinadu....
Odgovarajući prilog za meso divljačiOdgovarajući prilog za meso divljači
30. dec.
Međutim, to ne važi za većinu domačica koje retko imaju mogućnost da pripremaju meso divljači. Ipak, teško ćete naći u prodavnicama do vas meso divlje svinje ili jelena na primer....
Kako da razlikujemo divlji od jestivog kestena?Kako da razlikujemo divlji od jestivog kestena?
16. januar
Kod slatkog, jestivog kestena, čašica je veličine od 5 do 11 centimetara i sadrži 2 do 7 semenki, kod divljeg dvojnika čašica je jedva 2-5 cm i sadrži samo jedan ili 2 jezgra....