Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
BlaženakBlaženak
06. avgust
Blaženak je višegodišnja zeljasta biljka, koja može dostići visinu do 1 metra. Blaženak je jedna od 50 biljka koje pripadaju porodici ruža....
Detoks uljem od mlečnog čkaljaDetoks uljem od mlečnog čkalja
03. maj
Uzimajte ulje od mlečnog čkalja kod gastritisa. Kako detaljnije da uzimate ulje od mlečnog čkalja, konsultujte se sa vašim medicinskim specijalistom. Ulje od semena mlečnog čkalja se koristi i u gotovim jelima....
Poklonite sebi zdravlje uz pomoć flavonoida iz ovih lekovitih biljakaPoklonite sebi zdravlje uz pomoć flavonoida iz ovih lekovitih biljaka
25. feb.
Mlečni čkalj (Gujina trava) Plodovi i seme mlečnog čkalja su bogati flavonoidima silibin, silidianin i silihitrin. Osnovno dejstvo biljke je u očuvanju jetre....
Cikorija čisti jetruCikorija čisti jetru
30. januar
Veliki broj istraživanja dokazuje da mlečni čkalj poboljšava funkcionisanje jetre i oporavlja oštećenu jetru. Limun takođe može da se koristi za detoksikaciju organizma....
Silimarin šta je to i za šta je koristan?Silimarin šta je to i za šta je koristan?
17. april
Još je nazivaju i mlečni čkalj, blagosloveni mlečni čkalj, čkalj Svete Marije i dr. Gospin trn sadrži izuzetno mnogo biološki aktivnih materija od kojih je jedan silimarin....
Kakva je razlika između marala i magarećeg trna?Kakva je razlika između marala i magarećeg trna?
07. april
Maral, ili leuzeja (lat.Rhaponticum carthamoides) i magareći trn ili čkalj (lat.Onopordum acanthium) veoma liče po spoljašnjem izgledu, ali su dve ipak potpuno različite biljke....
Varnenski burma burekVarnenski burma burek
28. april
Sirup bude nešto blaži ako mu dodate limunsku kiselinu ili sok od limuna....
Neodoljivi deserti iz celog svetaNeodoljivi deserti iz celog sveta
30. mart
Ona će vas preneti u jedan blažen svet. Torta Napoleon Još jedan ovladavajući desert iz francuske knjige recepata....
Spremanje kiselog kupusa: cake i trikoviSpremanje kiselog kupusa: cake i trikovi
09. dec.
Treba da se pobrinete da biste mogli dobro da čuvate gotov kiseli kupus i blaženo uživate u jelima napravljenim sa njim!...
Tri načina da napravimo kifliceTri načina da napravimo kiflice
25. sep.
Kada ih razbijete, osećate blaženi topli miris koji samo pečene kiflice mogu da posluže....
Pirinčano SirćePirinčano Sirće
03. dec.
I kinesko i japansko sirće, a posebno japansko, je slađe i blaže od sirćeta koje se proizvodi na Zapadu, pa iz tog razloga ga ne mogu zameniti u potpunosti....
Provansalska keks tortaProvansalska keks torta
10. dec.
/undefined Ova jednostavna keks torta je jedno blaženo zadovoljstvo sa mirisom maline, čiji se sveži ukus dobro balansira sa kremom od maline, možemo zameniti sa zamrznutim kada pripremamo kolač u hladnim zimskim danima....
Odgovarajući začini za krompirOdgovarajući začini za krompir
05. maj
Beli biber je blaži začin od crnog bibera i veoma je pogodan za pečene, kuvane i dinstane, kao i za pržene krompiriće. Mogu da se koriste i listići za začinjavanje krompir čorbi....
Kako da na pravilan način začinimo ražnjiće?Kako da na pravilan način začinimo ražnjiće?
29. mart
Ako meso odstoji u marinadi oko 2-3 sata, ukus će biti blaži i neupadljiv. Za jači i pikantniji ukus je najbolje da meso bude u marinadi oko 6-8 sati ili da prenoće....
Koji čaj je najbolji posle večere?Koji čaj je najbolji posle večere?
29. sep.
U čajevima efekat kofeina može biti blaži, ali će se to primetiti kasnije posle konzumiranja. Neki od najpopularnijih čajeva sadrže kofein. U nekima je on u minimalnim količinama, u drugima ga ima više....
Kako se pravi limunada?Kako se pravi limunada?
20. avgust
Umesto šećera za zaslađivanje limunade možete koristiti med, a ako želite da joj ukus bude blaži, za dekoraciju možete dodati limetu koje su laganijeg i slađeg ukusa od limuna....
Mus sa maslinovim uljemMus sa maslinovim uljem
12. avgust
Savet - ukus maslinovog ulje je intenzivan, ukoliko ga ne volite, preporučuje se upotreba rafinisanog maslinovog ulja koje ima blaži ukus ali lošiji sastav....
Pikantan pasulj sa kobasicomPikantan pasulj sa kobasicom
27. januar
Koristila sam blaže ljute paprike. Potopimo crveni pasulj prethodne večeri, ujutru ga operemo i stavljamo u hermetičku šepru sa kašičicom šećera da se kuva 30 minuta....
Kako se pravi dresing za salatu?Kako se pravi dresing za salatu?
02. maj
U zavisnosti šta preferirate, možete izabrati jabukovo ili vinsko sirće, ako želite malo blaži ukus, neka vaš izbor sok od limuna....
Beli biber i kako da ga koristimoBeli biber i kako da ga koristimo
28. jun
Beli biber je blaži, manje ljut i više zemljanog ukusa. Pošto je njegova ljuska jednostavnija od crnog bibera, u njegovom sastavu nema nekih hemijskih jedinjenja i to dovodi do razlike u ukusu....
Šta da skuvamo sa kiseljakom?Šta da skuvamo sa kiseljakom?
10. avgust
Zbog oštrog kiselog ukusa kiseljaka, najbolje ga je koristiti u kombinaciji sa jačim sastojcima, jer lako može da nadjača one blaže....
Da li možemo da pečemo jela sa maslinovim uljem?Da li možemo da pečemo jela sa maslinovim uljem?
09. jun
Ako volite da koristite maslinovo ulje, izaberite ono koje ima oznaku „lagano“ jer ima blaži ukus....
Aromatičan liker od mareleAromatičan liker od marele
08. jul
Ženski hir sa kockicom leda i trenutkom blaženog mira....
RumRum
28. avgust
Ima karakterističan, blaži ukus. Srebrni rum se uspešno kombinuje sa voćnim sokovima. Druga popularna vrsta je tzv. zlatni rum koji ima karakterističnu karamel boju....
Kako izgleda kiseljak?Kako izgleda kiseljak?
30. maj
Francuski kiseljak ima manji sadržaj oksalne kiseline od običnog kiseljaka i stoga ima nešto blaži kiselkast ukus....