Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
BlaženakBlaženak je višegodišnja zeljasta biljka, koja može dostići visinu do 1 metra. Blaženak je jedna od 50 biljka koje pripadaju porodici ruža....
06. avgust
Detoks uljem od mlečnog čkaljaUzimajte ulje od mlečnog čkalja kod gastritisa. Kako detaljnije da uzimate ulje od mlečnog čkalja, konsultujte se sa vašim medicinskim specijalistom.
Ulje od semena mlečnog čkalja se koristi i u gotovim jelima....
03. maj
Poklonite sebi zdravlje uz pomoć flavonoida iz ovih lekovitih biljakaMlečni čkalj (Gujina trava)
Plodovi i seme mlečnog čkalja su bogati flavonoidima silibin, silidianin i silihitrin. Osnovno dejstvo biljke je u očuvanju jetre....
25. feb.
Cikorija čisti jetruVeliki broj istraživanja dokazuje da mlečni čkalj poboljšava funkcionisanje jetre i oporavlja oštećenu jetru.
Limun takođe može da se koristi za detoksikaciju organizma....
30. januar
Silimarin šta je to i za šta je koristan?Još je nazivaju i mlečni čkalj, blagosloveni mlečni čkalj, čkalj Svete Marije i dr.
Gospin trn sadrži izuzetno mnogo biološki aktivnih materija od kojih je jedan silimarin....
17. april
Kakva je razlika između marala i magarećeg trna?Maral, ili leuzeja (lat.Rhaponticum carthamoides) i magareći trn ili čkalj (lat.Onopordum acanthium) veoma liče po spoljašnjem izgledu, ali su dve ipak potpuno različite biljke....
07. april
Varnenski burma burekSirup bude nešto blaži ako mu dodate limunsku kiselinu ili sok od limuna....
28. april
Neodoljivi deserti iz celog svetaOna će vas preneti u jedan blažen svet.
Torta Napoleon
Još jedan ovladavajući desert iz francuske knjige recepata....
30. mart
Spremanje kiselog kupusa: cake i trikoviTreba da se pobrinete da biste mogli dobro da čuvate gotov kiseli kupus i blaženo uživate u jelima napravljenim sa njim!...
09. dec.
Tri načina da napravimo kifliceKada ih razbijete, osećate blaženi topli miris koji samo pečene kiflice mogu da posluže....
25. sep.
Pirinčano SirćeI kinesko i japansko sirće, a posebno japansko, je slađe i blaže od sirćeta koje se proizvodi na Zapadu, pa iz tog razloga ga ne mogu zameniti u potpunosti....
03. dec.
Provansalska keks torta/undefined Ova jednostavna keks torta je jedno blaženo zadovoljstvo sa mirisom maline, čiji se sveži ukus dobro balansira sa kremom od maline, možemo zameniti sa zamrznutim kada pripremamo kolač u hladnim zimskim danima....
10. dec.
Odgovarajući začini za krompirBeli biber je blaži začin od crnog bibera i veoma je pogodan za pečene, kuvane i dinstane, kao i za pržene krompiriće. Mogu da se koriste i listići za začinjavanje krompir čorbi....
05. maj
Kako da na pravilan način začinimo ražnjiće?Ako meso odstoji u marinadi oko 2-3 sata, ukus će biti blaži i neupadljiv. Za jači i pikantniji ukus je najbolje da meso bude u marinadi oko 6-8 sati ili da prenoće....
29. mart
Koji čaj je najbolji posle večere?U čajevima efekat kofeina može biti blaži, ali će se to primetiti kasnije posle konzumiranja.
Neki od najpopularnijih čajeva sadrže kofein. U nekima je on u minimalnim količinama, u drugima ga ima više....
29. sep.
Kako se pravi limunada?Umesto šećera za zaslađivanje limunade možete koristiti med, a ako želite da joj ukus bude blaži, za dekoraciju možete dodati limetu koje su laganijeg i slađeg ukusa od limuna....
20. avgust
Mus sa maslinovim uljemSavet - ukus maslinovog ulje je intenzivan, ukoliko ga ne volite, preporučuje se upotreba rafinisanog maslinovog ulja koje ima blaži ukus ali lošiji sastav....
12. avgust
Pikantan pasulj sa kobasicomKoristila sam blaže ljute paprike.
Potopimo crveni pasulj prethodne večeri, ujutru ga operemo i stavljamo u hermetičku šepru sa kašičicom šećera da se kuva 30 minuta....
27. januar
Kako se pravi dresing za salatu?U zavisnosti šta preferirate, možete izabrati jabukovo ili vinsko sirće, ako želite malo blaži ukus, neka vaš izbor sok od limuna....
02. maj
Beli biber i kako da ga koristimoBeli biber je blaži, manje ljut i više zemljanog ukusa. Pošto je njegova ljuska jednostavnija od crnog bibera, u njegovom sastavu nema nekih hemijskih jedinjenja i to dovodi do razlike u ukusu....
28. jun
Šta da skuvamo sa kiseljakom?Zbog oštrog kiselog ukusa kiseljaka, najbolje ga je koristiti u kombinaciji sa jačim sastojcima, jer lako može da nadjača one blaže....
10. avgust
Da li možemo da pečemo jela sa maslinovim uljem?Ako volite da koristite maslinovo ulje, izaberite ono koje ima oznaku „lagano“ jer ima blaži ukus....
09. jun
RumIma karakterističan, blaži ukus. Srebrni rum se uspešno kombinuje sa voćnim sokovima. Druga popularna vrsta je tzv. zlatni rum koji ima karakterističnu karamel boju....
28. avgust
Kako izgleda kiseljak?Francuski kiseljak ima manji sadržaj oksalne kiseline od običnog kiseljaka i stoga ima nešto blaži kiselkast ukus....
30. maj