Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pikantni pirinač dugog zrna sa pečurkama u tiganjuObično je od 15 do 20 minuta dovoljno da se pirinač skuva.
Možete blago da mešate s vremena na vreme, ali ne mešajte previše, već samo toliko da ne dozvolite da se zalepi....
14. mart
Instant pirinač - šta treba da znamo?Raznolikost vrsta pirinča može da vam se čini zaista velika - beli pirinač, braon pirinač, blanšisan pirinač, Basmati pirinač, jasminov pirinač itd....
27. dec.
Biserni pirinač - šta treba da znamoGodinama ranije, može se reći da je to bio jedini pirinač koji je mogao da se nađe po rafovima u prodavnicama. Danas je jedan od mnogih.
Čime se biserni pirinač odlikuje i šta treba da znamo o njemu?...
12. okt.
Ratatuj sa pirinčem dugog zrnaPirinač skuvajte u vreloj, posoljenoj vodi, da bude al dente.
Deo maslinovog ulja ugrejte u velikom tiganju i dinstajte luk i beli luk....
01. mart
Šta treba da znamo o Arborio pirinču?Preostali deo postepeno dodajemo dok ga pirinač celog ne upije.
- Stepen gotvog pirinča Arborio treba da bude al dente, što se postiže nakon 20 minuta....
05. jun
Rezanci - šta treba da znamo?Treba napomenuti da se pravi od ječma i da se u Grčkoj i Italiji mnogo koristi u raznim receptima - supe sa rezancima, jela od mesa, prilozi....
29. jun
Šunka - šta treba da znamoPotrebna i posebna daska za sečenje, s tim što ne treba da se zaboravi da je najbolje da se iseče količina koja će biti odmah konzumirana....
21. feb.
Teobromin - šta treba da znamo?Ispostavlja se da čokolada ima mnogo više koristi nego što znamo. Međutim zašto se čokolada i kakao koji je sadržan u čokoladi, preporučuju deci nakon spavanja. Oni treba da piju mleko sa kakaom....
05. april
Proseko - šta treba da znamo?Šta treba da znamo o Proseku?
1. Proseko je vrsta belog penušavog vina. Grožđe za njegovu proizvodnju se odgaja na oko 30 000 hektara površine u severnoj Italiji.
2....
30. maj
Crveni pirinač - šta treba da znate?U sledećim redovima saznajte više o sastavu, vrednim svojstvima crvenog pirinča i neverovatnim koristima koje crveni pirinač donosi ljudskom zdravlju....
04. avgust
Cejlonski cimet - šta treba da znamoS druge strane, ne treba zaboraviti da i cejlonski cimet smanjuje apetit, ostavljajući nam osećaj da smo siti....
29. jun
Ovsene pahuljice - šta treba da znamoOvo smeta otpadnim materijama da se dugo zadržavaju u digestivnom traktu....
14. april
Prejedanje jajima - šta treba da znamoUkoliko ste pre toga imale probleme sa bubrezima, treba da izbegavate preteranu upotrebu proteina - kako biste uklonili njihove metabolite, bubrezi treba naporno da rade....
20. okt.
Topljeni sir - šta treba da znamoPotencijalne štete krem sira
Treba i da napomenemo da je u mekom topljenom siru sadržano mnogo jedinjenja natrijuma koji šteti našem organizmu. Zbog toga ne treba da se preteruje....
21. april
Tušt (tušanj) - šta treba da znamo?Dodaje se tušt, kuva se ne veoma dugo i dodaju se začini i pavlaka....
18. dec.
Čeri paradajz - šta treba da znamoU svežem obliku mogu da se čuvaju dosta dugo, upravo oko 10-15 dana. Ni po čemu ne odstupaju od običnih paradajza i mogu da se konzerviraju....
21. okt.
Mančego sir - šta treba da znamoKalup ne treba da bude više od 12 cm i prečnik ne treba da prelazi 22 cm.
Na kraju, sir se obeležava pečatom, na kojem je nacrtan struk pšenice....
16. okt.
Crna čokolada - šta treba da znamoPravi treba da sadrži kakao maslac i usitnjena zrnca kakaa.
Prava crna čokolada ima rok trajanja od 6 do 8 meseci.
Prilikom konzumacije crna čokolada treba da se topi u ustima, a ne u rukama....
16. sep.
Bademovo brašno - šta treba da znamoTako da treba da imate u vidu neke osobenosti prilikom kuvanja sa bademovim brašnom....
04. sep.
Fourme d'Amber - šta treba da znamoPosle soljenja sir treba da odstoji dva dana u dobro provetrenoj prostoriji za „odmor”.
Peta faza je bušenje sira debelim dugim iglama....
24. maj
Proteinska dijeta - šta treba da znamo- Salate ne treba začinjavati uljem ili maslinovim uljem. Dozvoljena je 1 supena kašika dnevno, pažljivo odmerena....
11. april
Ružičasti biber - šta treba da znamo?Kada je mleven, ružičasti biber nije u stanju da zadrži svoj ukus dugo vremena. Zapamtite da se ovaj začin, čak i u svežem obliku, ne može čuvati duže od 6 meseci....
10. dec.
Sojin protein - šta treba da znamoAko tražite proteinski suplement koji ćete uključiti u vašu dijetu, sojin protein je opcija koja ima mnogo zdravstvenih koristi.
Šta zapravo predstavlja sojin protein?
Sojin protein je protein koji dolazi iz zrna...
27. avgust
Skyr (skir) - šta treba da znamoNakon njegove konzumacije dugo ćete biti siti. Skir ima svojstvo smanjenja gladi i povećanja vremena između obroka, što je odlično ako pokušavate da smršate....
26. avgust
Roze paradajz - šta treba da znamoU isto vreme treba izbegavati prekomernu vlažnost.
Imajte na umu da ako paradajz obilno zalijete nakon dužeg sušnog perioda, plodovi će popucati i izgubiti lep izgled....
25. avgust