Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pikantni pirinač dugog zrna sa pečurkama u tiganjuPikantni pirinač dugog zrna sa pečurkama u tiganju
14. mart
Obično je od 15 do 20 minuta dovoljno da se pirinač skuva. Možete blago da mešate s vremena na vreme, ali ne mešajte previše, već samo toliko da ne dozvolite da se zalepi....
Instant pirinač - šta treba da znamo?Instant pirinač - šta treba da znamo?
27. dec.
Raznolikost vrsta pirinča može da vam se čini zaista velika - beli pirinač, braon pirinač, blanšisan pirinač, Basmati pirinač, jasminov pirinač itd....
Biserni pirinač - šta treba da znamoBiserni pirinač - šta treba da znamo
12. okt.
Godinama ranije, može se reći da je to bio jedini pirinač koji je mogao da se nađe po rafovima u prodavnicama. Danas je jedan od mnogih. Čime se biserni pirinač odlikuje i šta treba da znamo o njemu?...
Ratatuj sa pirinčem dugog zrnaRatatuj sa pirinčem dugog zrna
01. mart
Pirinač skuvajte u vreloj, posoljenoj vodi, da bude al dente. Deo maslinovog ulja ugrejte u velikom tiganju i dinstajte luk i beli luk....
Šta treba da znamo o Arborio pirinču?Šta treba da znamo o Arborio pirinču?
05. jun
Preostali deo postepeno dodajemo dok ga pirinač celog ne upije. - Stepen gotvog pirinča Arborio treba da bude al dente, što se postiže nakon 20 minuta....
Rezanci - šta treba da znamo?Rezanci - šta treba da znamo?
29. jun
Treba napomenuti da se pravi od ječma i da se u Grčkoj i Italiji mnogo koristi u raznim receptima - supe sa rezancima, jela od mesa, prilozi....
Šunka - šta treba da znamoŠunka - šta treba da znamo
21. feb.
Potrebna i posebna daska za sečenje, s tim što ne treba da se zaboravi da je najbolje da se iseče količina koja će biti odmah konzumirana....
Teobromin - šta treba da znamo?Teobromin - šta treba da znamo?
05. april
Ispostavlja se da čokolada ima mnogo više koristi nego što znamo. Međutim zašto se čokolada i kakao koji je sadržan u čokoladi, preporučuju deci nakon spavanja. Oni treba da piju mleko sa kakaom....
Proseko - šta treba da znamo?Proseko - šta treba da znamo?
30. maj
Šta treba da znamo o Proseku? 1. Proseko je vrsta belog penušavog vina. Grožđe za njegovu proizvodnju se odgaja na oko 30 000 hektara površine u severnoj Italiji. 2....
Crveni pirinač - šta treba da znate?Crveni pirinač - šta treba da znate?
04. avgust
U sledećim redovima saznajte više o sastavu, vrednim svojstvima crvenog pirinča i neverovatnim koristima koje crveni pirinač donosi ljudskom zdravlju....
Cejlonski cimet - šta treba da znamoCejlonski cimet - šta treba da znamo
29. jun
S druge strane, ne treba zaboraviti da i cejlonski cimet smanjuje apetit, ostavljajući nam osećaj da smo siti....
Ovsene pahuljice - šta treba da znamoOvsene pahuljice - šta treba da znamo
14. april
Ovo smeta otpadnim materijama da se dugo zadržavaju u digestivnom traktu....
Prejedanje jajima - šta treba da znamoPrejedanje jajima - šta treba da znamo
20. okt.
Ukoliko ste pre toga imale probleme sa bubrezima, treba da izbegavate preteranu upotrebu proteina - kako biste uklonili njihove metabolite, bubrezi treba naporno da rade....
Topljeni sir - šta treba da znamoTopljeni sir - šta treba da znamo
21. april
Potencijalne štete krem sira Treba i da napomenemo da je u mekom topljenom siru sadržano mnogo jedinjenja natrijuma koji šteti našem organizmu. Zbog toga ne treba da se preteruje....
Tušt (tušanj) - šta treba da znamo?Tušt (tušanj) - šta treba da znamo?
18. dec.
Dodaje se tušt, kuva se ne veoma dugo i dodaju se začini i pavlaka....
Čeri paradajz - šta treba da znamoČeri paradajz - šta treba da znamo
21. okt.
U svežem obliku mogu da se čuvaju dosta dugo, upravo oko 10-15 dana. Ni po čemu ne odstupaju od običnih paradajza i mogu da se konzerviraju....
Mančego sir - šta treba da znamoMančego sir - šta treba da znamo
16. okt.
Kalup ne treba da bude više od 12 cm i prečnik ne treba da prelazi 22 cm. Na kraju, sir se obeležava pečatom, na kojem je nacrtan struk pšenice....
Crna čokolada - šta treba da znamoCrna čokolada - šta treba da znamo
16. sep.
Pravi treba da sadrži kakao maslac i usitnjena zrnca kakaa. Prava crna čokolada ima rok trajanja od 6 do 8 meseci. Prilikom konzumacije crna čokolada treba da se topi u ustima, a ne u rukama....
Bademovo brašno - šta treba da znamoBademovo brašno - šta treba da znamo
04. sep.
Tako da treba da imate u vidu neke osobenosti prilikom kuvanja sa bademovim brašnom....
Fourme d'Amber - šta treba da znamoFourme d'Amber - šta treba da znamo
24. maj
Posle soljenja sir treba da odstoji dva dana u dobro provetrenoj prostoriji za „odmor”. Peta faza je bušenje sira debelim dugim iglama....
Proteinska dijeta - šta treba da znamoProteinska dijeta - šta treba da znamo
11. april
- Salate ne treba začinjavati uljem ili maslinovim uljem. Dozvoljena je 1 supena kašika dnevno, pažljivo odmerena....
Ružičasti biber - šta treba da znamo?Ružičasti biber - šta treba da znamo?
10. dec.
Kada je mleven, ružičasti biber nije u stanju da zadrži svoj ukus dugo vremena. Zapamtite da se ovaj začin, čak i u svežem obliku, ne može čuvati duže od 6 meseci....
Sojin protein - šta treba da znamoSojin protein - šta treba da znamo
27. avgust
Ako tražite proteinski suplement koji ćete uključiti u vašu dijetu, sojin protein je opcija koja ima mnogo zdravstvenih koristi. Šta zapravo predstavlja sojin protein? Sojin protein je protein koji dolazi iz zrna...
Skyr (skir) - šta treba da znamoSkyr (skir) - šta treba da znamo
26. avgust
Nakon njegove konzumacije dugo ćete biti siti. Skir ima svojstvo smanjenja gladi i povećanja vremena između obroka, što je odlično ako pokušavate da smršate....
Roze paradajz - šta treba da znamoRoze paradajz - šta treba da znamo
25. avgust
U isto vreme treba izbegavati prekomernu vlažnost. Imajte na umu da ako paradajz obilno zalijete nakon dužeg sušnog perioda, plodovi će popucati i izgubiti lep izgled....