Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da smanjimo visok krvni pritisak i holesterol prirodnom hranomA sada da obratimo pažnju na zdrav nivo holesterola. Jedna od najvažnijih i prirodnih stvari koje treba da se urade da se postigne dobar nivo holesterola je pre svega da se izbegavaju hidrogenizovane masnoće....
28. maj
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da smanjite apetitObe imaju ulogu u smanjivanju nivoa šećera u krvi i prema tome kontrolišu osećaj gladi.
4....
12. maj
Kako da smanjimo svekodnevnu konzumaciju kafe?Možda najpopularniji napitak na svetu je kafa. Milioni ljudi započinju svoj dan šoljom aromatične kafe. Okrepljujući napitak sastavni je deo njihove svakodnevice.
Sa tačke gledišta medicine, kafa ima kako svoje pozitivne...
08. dec.
Kako da smanjite konzumaciju soli?Natrijum se prirodno nalazi u hrani koju jedemo i neophodan je za održavanje odgovarajuće ravnoteže telesnih tečnosti, ali ne u ogromnim količinama koje konzumiramo....
28. jun
Kako da smanjite unos glutenske hrane?Pazite sa gotovom hranom
Ukoliko želite da smanjite unos glutena, obratite pažnju da veliki deo gotove hrane sadrži sastojke od glutena....
06. april
Kako da smanjite količinu gvožđa u krviAlkohol nije dozvoljen, ako želite da smanjite nivo gvožđa u krvi. Kod pomenutog problema bi trebalo da izbegavate konzumaciju namirnica koje su obogaćene gvožđem....
15. mart
Kako da smanjimo gvožđe u krvi?Ako vaša dijagnoza bude hemohromatoza, to najčešći oblik oboljenja povezanog sa visokim nivoom gvožđa u krvi i gomilanjem gvožđa u organima....
29. mart
Uskršnja jaja sa prirodnim bojamaJaja kuvajte po 10 komada sa biljkama. Za braon boju sa žutim kantarionom, za žutu boju sa ljuskama od crnog luka, i sa broćom za crvenu boju.
Prvo iscrtajte jaja parafinom po vašoj želji, a nakon toga ih ofarbajte....
11. jul
Šarena prepeličija jaja sa prirodnim bojamaNikada ne brišemo salveticama, zato što možemo izbrisati boju šarenih prepeličijih jaja sa prirodnim bojama....
04. maj
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Biljni napitak kod visokog holesterolaSa dobrim, preporučenim režimom ishrane i u kombinaciji sa ovim čudesnim biljnim napitkom, sprečava se povošavanje nivoa holesterola.
Skuvajte 1 litar vode....
11. feb.
Kako smanjiti kalorije - vodič za večito gladneAko želimo da smršamo, moramo uneti manje kalorija nego što ih sagorevamo. Međutim, smanjenje količine hrane koju konzumiramo može biti veliki izazov, posebno u početku.
Mnogi ljudi koji žele da izgube težinu veruju da...
12. januar
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoAvokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti.
Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
26. feb.
Kako da ispečemo patlidžanPatlidžani se peku na ringli, što je ujedno i klasičan način, ali nakon pečenja povrća ringla treba da se dobro očisti. Kako ne bi gubili vreme sa čišćenjem, stavite parče folije na ringlu i stavite patlidžan preko. Tako...
26. jul
Kako da pripremite kinouKinoa je južnoamerička žitarica, koja je u poslednje vreme veoma popularna širom sveta. Seme kinoe su mala zrna prečnika od 2 mm i veoma su korisna.
Kinoa je biljka koja je uzgajana od strane drevnih Inka. Sadrži više...
21. jul
Kako da pripremimo tunuTuna se priprema na različite načine u različitim krajevima sveta. U Italiji se pravi zapečena tuna sa krompirom i alevom paprikom ili se servira karpačo - fino isečeno sirovo meso tune. U Japanu, kao što je već...
16. mart
Kako da sačuvamo sirNajbolje je da se sir čuva u frižideru, umotan u foliju ili u papiru od pirinča, zato što ga običan papir isušuje.
Sir se neće osušiti bar jednu nedelju, ako se u tanjir do njega stavi parče šećera i dobro poklopi drugim...
06. mart
Kako da nabavimo estrogenRegulišu menstrualni ciklus, a takođe održavaju i nivo holesterina.
Balansirano prisustvo estrogena poboljšava moždanu aktivnost, rad nervnog sistema, a takođe utiče i u funkcionisanju jetre....
30. mart
Kako da izaberemo šporet?Kada dođe vreme da zamenimo stari šporet novim, treba dobro da razmislimo koju dostojnu zamenu da nađemo. Prvo što treba da uzmemo u obzir je prostor kojim raspolažemo, enterijer u kuhinji i šta nam je zaista prioritet...
22. mart