Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravite lisnato testo?Kako da napravite lisnato testo?
23. sep.
Ako želite da napravite testo po klasičnom receptu, kao što su to radili u prošlosti, umesite testo od brašna, vode i malo soli na vrhu noža. Razvaljajte testo u debeo sloj....
Kako da napravimo kiselo testo za hlebKako da napravimo kiselo testo za hleb
10. april
Da biste napravili kiselo testo za hleb, treba da pratite nekoliko tačno određenih pravila. Na prvom mestu obratite pažnju na posudu u kojoj ćete ga "nadgledati"....
Da napravimo testo za hlebDa napravimo testo za hleb
09. jun
Nakon što se udvostruči, ponovo zamesite sa malo brašna, napravite pogaču i pecite u ugrejanoj rerni /180-200 stepeni/, dok korica ne postane braon....
Kako da čuvamo testo?Kako da čuvamo testo?
22. april
Kada čuvate testo za picu u zamrzivaču, potrebno je da formirate kuglice, od kojih je svaka dovoljna da napravite picu. Svaka kuglica je umotana u najlon....
Kako se prave kuvano i pareno testoKako se prave kuvano i pareno testo
23. sep.
Kuvano testo Kuvano testo se od kuvara smatra magičnim. To je tako, pošto je lagano i vazdušasto, od kojeg se prave krofne, tulumbe, ekleri, đevreci itd....
Brza radionica: Kako da napravimo savršeno testo u domaćim uslovimaBrza radionica: Kako da napravimo savršeno testo u domaćim uslovima
26. maj
Hajde da probamo da shvatimo kako da pripremimo savršeno testo, kako da ga pravilno napravimo i da podelimo univerzalni recept Kako da napravimo savršeno testo, da na kraju dobijemo savršen rezultat?...
Kako da napravimo sajderKako da napravimo sajder
25. januar
1
Kuvamo oko sat vremena na tihoj vatri bez poklopca. Ako je potrebno dodajemo toplu vodu.Nakon toga poklapamo, smanjujemo vatru i ostavljamo da još 30 minuta....
Kako da napravimo šlagKako da napravimo šlag
01. mart
Možete ga napraviti i kod kuće, tako što koristite biljnu ili mlečnu tečnu pavlaku. Od kisele pavlake se ne može napraviti šlag, jer se pri mućenju dobija različita vrsta krema, dosta tečnija i glatka....
Kako da kuvamo kestenje?Kako da kuvamo kestenje?
04. jun
Kestenje kuvamo oko 30-35 minuta, pazimo da se ne prekuva. Najbolje je da pratite kad počnu da puciaju. To znači da su gotovi....
Kako da napravimo domaći nektarKako da napravimo domaći nektar
25. avgust
Kuvaju se 10 minuta i provuku kroz sito. U dovoljno velikoj posudi se pomešaju vvoda i šećer, da se dobije šećrni sirup. On se pomeša sa proceđenim voćem i sve se stavi da se kuva 5 minuta....
Kako da napravimo savršene ćufticeKako da napravimo savršene ćuftice
08. maj
Pre nego što napravite svako ćufte, umočite ruke u posudu sa hladnom vodom. Tako formirane ćuftice stavite da se prže u umereno zagrejanom ulju s obe strane....
Kako da napravimo idealan milfojKako da napravimo idealan milfoj
18. april
U prošlosti lisnato testo se spremalo kao domaće testo, koje je bilo veoma teško i tražilo je dosta angažovanja, dok se nakon svog savijanje ne dobije slojevito testo....
Kako da napravimo savršen ganašKako da napravimo savršen ganaš
03. sep.
Ganaš je možda najukusniji nadev, s kojim možete da napravite torte i čokoladne kolače koje poželite....
Kako da napravimo mekani hlebKako da napravimo mekani hleb
08. jul
Nije potrebno da za taj cilj idete do obližnje pekare, jer ga sami možete napraviti u domaćim uslovima....
Kako da napravimo savršen topingKako da napravimo savršen toping
07. april
Evo zašto je dobro da naučimo kako sami da napravimo toping, a ne odmah da trčimo u prodavnicu....
Kako da napravimo sušene šljiveKako da napravimo sušene šljive
11. mart
Sušene plave šljive spadaju u najčešće korišćeno sušeno voće u kulinarstvu. Mogu da se dodaju ne samo u kolače, torte i bilo koje druge slatkiše, nego i u glavna jela. Veliki deo mesa divljači se sprema sa šljivama...
Kako da napravimo karamelizovane jabukeKako da napravimo karamelizovane jabuke
27. feb.
Iako izgleda teško, karamelizovane jabuke se mogu napraviti i kod kuće. Za karamelizovane jabuke je poželjno da se koriste kisele sorte jabuka....
Kako da napravimo ukusne kroasaneKako da napravimo ukusne kroasane
03. jul
Izvadimo testo iz frižidera, rasporedimo ga po radnoj površini i pokrijemo polovinom maslaca, uvijemo drugom polovinom testa, učvrstimo ivice. Za to vreme mekoća testa i maslaca treba da bude približno jednaka....
Kako da napravimo kandirano voće?Kako da napravimo kandirano voće?
22. maj
Neki kuvari početnici postavljaju pitanje od čega se može napraviti kandirano voće? Odgovor je jednostavan - od bilo kog voća....
Kako da kuvamo crnu leblebiju?Kako da kuvamo crnu leblebiju?
27. jun
Crna leblebija - njena upotreba u kuvanju Kuvana crna leblebija ima dobru mekanu teksturu, pa možete praviti sve vrste kremova, pire krompir, vegetarijanske supe, tj. uz dodatak malo testenine ili pirinča....
Kako da kuvamo smeđi pirinačKako da kuvamo smeđi pirinač
21. sep.
Karakteristična osobenost prilikom kuvanja smeđeg pirinča jeste da se preporučuje da se voda menja 2 puta za vrme samog kuvanja. Njegova priprema je sporija za razliku od belog pirinča....
Kako pravilno da kuvamo mesoKako pravilno da kuvamo meso
09. jul
Važno pravilo prilikom kuvanja mesa je da se ono u celim komadima spušta i da za vreme kuvanja bude prekriveno vodom....