Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Čaj od majčine dušiceOsušena u hladu, majčina dušica ima rok trajanja 3 godine, a isečena biljka 2 godine.
Dve supene kašike prelivamo sa 500 ml vrele filtrirane vode ili izvorne vode. Poparimo tečnost 10-15 minuta....
10. jul
Čaj od majčine dušice kod stomačnih tegobaMnogo je svojstava aromatičnog čaja od majčine dušice, zato ne propustite da iskoristite ovaj prirodni dar....
08. feb.
Čaj od lipe, majčine dušice i listova brusniceLipa umiruje, majčina dušica inspiriše, a listovi brusnice deluju antiupalno i ojačavajuće!...
26. januar
Brzi namaz od crnih maslina i majčine dušiceMasline se očiste od koštica i stavljaju u posudu blendera, pa unutra dodaju maslinovo ulje, so, ako masline nisu soljene, peršun, ljuta aleva paprika i majčina dušica i izmiksaju....
19. sep.
Čaj od majčine dušice za relaksaciju disajnih putevaZa ublažavanje kašlja se preporučuje da popijete 3-4 šolje čaja od majčine dušice na dan....
09. maj
Majčina dušicaNajbolje uspeva na dobro navodnjenim mestima sa dosta sunčevih intervala;
- Kimova majčina dušica (T. herba-barona) - ima dvojaku upotrebu, koristi se kao začin u kulinarstvu i u baštovanstvu je poznata kao ukrasna biljka...
25. april
Kako da osušite origano i majčinu dušicu?Origano i majčina dušica se beru kada su u cvetu – to je zato što se ne koriste samo listovi, već i cvetovi ovih biljaka.
Za duže čuvanje origano i majčina dušica treba da se osuše....
25. maj
Majčina dušica se bori protiv 7 ozbiljnih bolestiA da biste korisnu majčinu dušicu stavili u svoja kulinarska umetnička dela, izaberite neki od ovih ukusnih recepata sa majčinom dušicom....
16. april
Brašno od amaranta - upotreba u kulinarstvu i koristiKulinarska upotreba brašna od amaranta
Brašno do amaranta se koristi za pečenje raznih jela, ali nije dijetalan, pošto ima visok broj kalorija, samo smog glikemijskog indeksa je pogodan u tom smislu....
01. jul
Kada se i kako se bere majčina dušica?Majčinu dušicu možemo da susretnemo i u kulinarstvu, kao začin, ali i u kozmetičkim sredstvima - kreme, toaletna mleka i maske za lice. Ulje majčine dušice je koristi za masažu kod artritisa....
02. april
Kako se pravi čaj od majčine dušice i kako ga pravilno konzumiratiDivlja majčina dušica ili timijan, kako se negde naziva, sadrži esencijalna ulja....
21. maj
Lenje pogačice od kačkavalja dušicePrethodno izvadite sastojke na sobnu temperaturu. Sipajte kiselo mleko u posudu i dodajte sodu. Promešajte da nadođe.
Dodajte dva jajeta (bez jednog žumanca koje će biti za premazivanje) ulje i promešajte. Dodajte brašno...
20. avgust
1
Sena - Majčin ListProblemi kao što su čirevi, kolitis, divertikulitis i slična stanja takođe zabranjuju upotrebu sene....
11. sep.
Primena natrijum benzoata u kulinarstvuOn je sadržan u borovnicama, suvom grožđu i dr. u svom prirodnom obliku;
- U kulinarstvu natrijum benzoat se koristi za najrazličitije ciljeve....
10. dec.
Kulinarska upotreba šafranaJedno od glavnih pravila upotrebe šafrana je njegova ekonomična upotreba. Njegova jaka aroma zahteva minimalne količine u dodavanju jelima. Neizostavni je začin svim vrstama ribe i morskih plodova....
28. april
Mitovi u kulinarstvu koji su srušeni!Kada kuvamo, svi mi koristimo kulinarske savete i umeća, koji su nam preneti od baka i majki, takođe i kao zakon prihvatamo ono što čujemo ili vidimo u kulinarskim emisijama.
Da, mnoge stvar, na taj način naučene su...
03. april
Kulinarska upotreba začina MahlebOvo su bila dve odlične primene upotrebe mahleba u kulinarstvu. Uživajte u njima!...
25. okt.
Praktična upotreba kore pomorandžePre upotrebe kore od pomorandže u prehrambene svrhe, ne smete zaboraviti da ih potopite u vodu na oko 24 sata....
14. jun
Kulinarska upotreba pečurke ovčarkeZa razliku od šampinjona i bukovača, na tržištu ćete ređe naići na pečurke ovčarke. Istina je da su one široko rasprostranjene kod nas, a njihova glavna prednost, zajedno sa njihovim odličnim ukusom jesto što one u praksi...
04. jun
Seme celera - zdravstvena upotrebaCeler se smatra rođakom peršuna i ima mnogo dokazanih zdravstvenih koristi. Ova povrtna kultura se koristi u različitim jelima u svom svojstvu hrane, tako što svojim specifičnim ukusom dopunjava ukus mnogih jela.
Seme...
04. maj
Kulinarska upotreba Kvark siraŠta je kvark sir?
Kvark je meki, sveži sir koji se može praviti od različitih vrsta mleka – od kozjeg, ovčjeg ili mešavine dve vrste mleka. Njegova tekstura se približava teksturi sira rikote.
Tokom procesa proizvodnje...
02. maj
Tušt - koristi i kulinarska upotrebaTušt u kulinarstvu
Kulinarstvo ne propušta ovu korisnu i prijatnu biljku, nezavisno od njene slave kao korova. Prijatan ukus i bogatstvo minerala i vitamina čini je biljenom u nizu recepata....
19. okt.
Bezglutenski kvasac - suština i upotrebaSvakodnevno sa svih starna nas obasipaju informacijama povezanim sa glutenom i bezglutenskim režimom, ali mali broj zna zapravo šta je gluten i kakav je njegov uticaj na ljudski organizam. U većini prehrambenih prodavnica...
20. sep.
Koren koprive - koristi i upotrebaKorisna svojstva koprive poznata su od pamtiveka.
Listovi ove jedinstvene biljke sadrže velike količine flavonoida, tanina, karotenoida, vitamina C, proteina i mikroelemenata. Činjenica je da se kopriva obično jede u...
01. sep.