Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako vam korijander pomaže da imate lepu kožuKako vam korijander pomaže da imate lepu kožu
01. jul
Korijander, poznat još i kao kineski peršun, jedan je od darova prirode, koje nikada ne treba zanemarivati. Veliki broj jela možemo začiniti ovom aromatičnom biljkom, ali da li ste znali da je on tajna do vaše sjajne kože...
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna. Nudim dva recepta, jedan je Lusi Evtimove...
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Maska za lice za masnu kožuMaska za lice za masnu kožu
17. avgust
Stavite mleko u posudu. Sameljite ovsene pahuljice. Narendajte koru pomorandže. Sve ubacite u posudu sa mlekom. Dobro promešajte. Nanesite masku na lice laganim masirajućim pokretima. Ostavite tako 15 minuta....
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Namirnice za zdravu kožuNamirnice za zdravu kožu
17. avgust
Ukoliko želite glatku i sjajnu kožu, uverite se da vam se na tanjiru nalazi dobra hrana. Šta jedete je važnije od toga čime mažete kožu, jer što je hrana zdravija, to koža bolje izgleda. Uravnotežena ishrana je najbolji...
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Maska za lice za suvu i osetljivu kožuMaska za lice za suvu i osetljivu kožu
11. mart
Namočimo mekinje u vodu i ostavljamo tako na otprilike 15 minuta. Kada su gotve, pomešamo ih sa maslinovim uljem i medom. Veoma dobro izmešamo. Masku za lice nanosimo na lice, vrat i dekolte i ostavljamo da deluje...
Zlatna maska sa kurkumom za kožu sa aknamaZlatna maska sa kurkumom za kožu sa aknama
30. maj
U dublju posudicu sipamo brašno, kiselo mleko tako što u njih dodajemo polovinu limunovog soka. Zatim dodajemo kurkumu - kao što znate, kurkuma je nazvana zlatom začina. Dodajemo cimet, a on deluje umirujuće i hranljivo...
Kako da skinemo kožu sa pileta?Kako da skinemo kožu sa pileta?
15. avgust
Koža pileta je izuzetno bogata masnoćama. U mnogim receptima kožica ne postoji i preporučuje se da se ukloni sa pileta, ali to jelo od piletine čini manje masnijim i ponekad je moguće i previše suvim. Osobe, koje...
Kako ukloniti kožu sa velikog komada lososa?Kako ukloniti kožu sa velikog komada lososa?
04. januar
Pitate se kako da očistite veliko parče lososa od kože i pripremite ga za roštilj? Tehnika je veoma jednostavna i laka za učenje, od velikih komada lososa do malih fileta, ovaj metod će uvek dobro doći. Nakon što uvežbate...
Maska za suvu kožu sa belom glinom i kokosovim mlekomMaska za suvu kožu sa belom glinom i kokosovim mlekom
30. maj
Bela glina, kokosovo ulje i voda se pomešaju i mešaju dok se ne formira homogenizovana kaša. Maska za lice se nanosi na očišćeno i oprano lice. Maska se ostavlja da deluje deset, petnaest minuta, nakon čega se ispira...
Korisni jutarnji napici za lepu kožuKorisni jutarnji napici za lepu kožu
20. maj
Korisni jutarnji napici za lepu kožu igraju važnu ulogu u ubrzavanju metabolizma i u čišćenju želuca. Započinjanje dana s jednom ili dve litre vode pomaže u čišćenju celokupnog otpada u telu, a ovo vodi do čišćenja i ulepšavanja...
Jedite japansku jabuku, za mlađu kožuJedite japansku jabuku, za mlađu kožu
03. mart
Japanska jabuka, rajska jabuka ili božansko voće kako je nazivaju, je poreklom iz Kine i Japana. U prevodu sa grčkog označava božansku vatru. U Bugarskoj se gaji uglavnom u crnomorskom primorju i u gradovima Plovdivu...
Maska za lice sa medom i ovsenim pahuljicama za suvu kožuMaska za lice sa medom i ovsenim pahuljicama za suvu kožu
21. jun
Prva stvar, koju treba da uradite je da sameljete ovsene pahuljice. Uzmite dublju posudu i u nju ubacite mlevene ovsene pahuljice zajedno sa medom. Promešajte veoma dobro. Nanesite dobijenu masku na lice tamponom...
Pet namirnica koje su štetne za kožuPet namirnica koje su štetne za kožu
08. avgust
Da priznamo - svi želimo besprekornu kožu. Osim odličnih gena, ovo iziskuje dodatnu negu kako bi se održala ova zanosna lepota. Ali većina nas ne zna da su naše navike u ishrani direktno povezane sa tipom kože koju imamo...
Moćni napitak za žene - za mršavljenje, blistavu kožu i lepu kosu!Moćni napitak za žene - za mršavljenje, blistavu kožu i lepu kosu!
01. sep.
Ovo je idealan napitak za one koji su ozbiljno zabrinuti za prekomernu težinu. Za njegovo pravljenje potreban vam je sako 1 sastojak. Počnite da ga pijete od ujutru do uveče i mršavićete svaki dan. Lepa kos i brzo podmlađena...
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako sazreva sir?Kako sazreva sir?
17. jun
Proces sazrevanja sira je poslednja etapa njhove pripreme. Njemu prethodi sirenje, ceđenje i presovanje sireva, sečenje i soljenje. Prilikom njega se dobijaju najkomplikovanije promene u njegovim sastavnim delovima. Tokom...
Kako sprečiti dehidrataciju?Kako sprečiti dehidrataciju?
02. maj
Jedno od najopasnijih stanja za organizam je dehidratacija – proces u kome telo pati od smanjenja količine vode u njemu. Stanje može biti prilično blago i neprimetno na prvi pogled ili izuzetno teško, pa čak i opasno po...
Kako karamelizovati povrće?Kako karamelizovati povrće?
30. april
Karamelizacija je kulinarski izraz, popularan među onima koji vole da provode vreme u kuhinji. Ako ste i vi jedan od njih, verovatno ste pokušali da poslužite jelo sa ukusnim prilogom od karamelizovanog povrća, na primer...
Kako raste avokado?Kako raste avokado?
17. avgust
Avokado je voće koje potiče iz Južne Amerike. Za hranu su ga koristili drevne Maje i Asteci, koji su ga zvali Nahuatl. U prevodu ova reč označava testise, a njegovo ime je verovatno dato zbog sličnosti avokada sa ovim anatomskim...
Kako spremiti oktopoda?Kako spremiti oktopoda?
01. maj
Oktopod je mekušac koji ima dva oka i četiri para pipaka. Nema skelet i obostrano je simetričan. Meso oktopoda sadrži dragocene belančevine, selen, važne mikroelemente, kalijum, fosfor, vitamin B3 i B12, koji se...
Kako marinirati povrćeKako marinirati povrće
23. mart
Pogrešno je misliti da se mogu marinirati samo proizvodi od mesa, ribe i morskih plodova. Većina povrća se takođe može marinirati. Ovo se možda ne odnosi na zelene salate, na primer, ali povrće kao što su pečurke, šargarepa...