Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Podelita ih u kese, zatvorite ih ubacite u zamrzivač. Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako brzo očistiti lignje i kako da ih pravilno pripremite?Kako brzo očistiti lignje i kako da ih pravilno pripremite?
26. avgust
Možete pripremiti širok izbor jela od lignji koja su ukusna, spektakularna i sofisticirana. Na primer: - punjene lignje; - pohovane lignje; - lignje na grčki način;...
Kako da pripremimo pastrmkuKako da pripremimo pastrmku
05. januar
Pogledajte još koji začini su odgovarajući za ribu. Ako pri ruci imate pastrmku i pitate se kako da je pripremite, najbolje je da je napravite na roštilju....
Kako da pripremimo tunuKako da pripremimo tunu
16. mart
Tuna se priprema na različite načine u različitim krajevima sveta. U Italiji se pravi zapečena tuna sa krompirom i alevom paprikom ili se servira karpačo - fino isečeno sirovo meso tune. U Japanu, kao što je već...
Kako da pripremimo tursku pituKako da pripremimo tursku pitu
01. avgust
Pita je tradicionalno bugarsko i balkansko jelo, poznato i omiljeno svima nama. Njene različitosti, kao što je i sa mnogim jelima obilate svet i menjaju se po ukusu države u kojoj su. U Turskoj se pita zove burek i priprema...
Kako da pripremimo crveno sočivoKako da pripremimo crveno sočivo
25. jul
Crveno sočivo, koje do skora nije bilo mnogo poznato domaćicama, već se mirno vrti i u našim kuhinjama. Osim što je privlačne boje, vrlo je ukusno i brzo i jednostavno se priprema....
Kako da pripremimo domaće grisine?Kako da pripremimo domaće grisine?
13. jul
Kako da pripremimo domaće grisine?...
Kako da pravilno pripremimo čajKako da pravilno pripremimo čaj
27. jul
Pored dugačkog kuvanja, ne treba da se preteruje i sa višestrukim pripremama iste količine čaja. Prvi čaj ima oko 50% aktivnih supstanci....
Kako da pripremimo mekanog zecaKako da pripremimo mekanog zeca
17. jul
Ako vam se čini da je pečeni zec iz rerne previše suv, možete da ga sledeći put pripremite pohovanog. Imajte na umu da je na taj način, zec ipak mnogo kaloričniji....
Kako da pripremimo sušeni paradajzKako da pripremimo sušeni paradajz
13. januar
Nisu samo sitni tip Konzerva odgovarajući, nego i čeri. Od oko 15 kg svežeg paradajza ćete dobiti oko kilogram i po suvog....
Kako da pripremite kinouKako da pripremite kinou
21. jul
Kinoa je južnoamerička žitarica, koja je u poslednje vreme veoma popularna širom sveta. Seme kinoe su mala zrna prečnika od 2 mm i veoma su korisna. Kinoa je biljka koja je uzgajana od strane drevnih Inka. Sadrži više...
Listovi papaje - kako da ih koristimoListovi papaje - kako da ih koristimo
23. jul
Papaja je egzotično, ukusno i korisno voće, svima poznato po svom visokom sadžaju vitamina, minerala i antioksidanasa koji pomažu zdravlju ljudskog tela. Ali ovde je neobično to što mnogi ljudi teško da poznaju svojstva...
Kako da pripremimo perfektno pohovanu piletinuKako da pripremimo perfektno pohovanu piletinu
28. jul
Uz odgovarajuću tehniku i neke tajne sastojke, možete pripremiti ukusnu pohovanu piletinu u udobnosti svoje kuhinje....
Kako da sami pripremimo kiselu pavlakuKako da sami pripremimo kiselu pavlaku
26. nov.
Eto zašto je dobro da naučimo da sami pripremamo kiselu pavlaku, posebno ako imamo gde da nađemo domaće mleko. Nemojte zaboraviti da i njega kupujete kod proverenih izvora....
Kako da pripremimo sirup od zoveKako da pripremimo sirup od zove
01. okt.
Sirup od zove možete pripremiti na drugačiji način. Potrebno vam je 65 cvetova zove i šest limuna. Limun isecit, e nemojte da ljuštiti kora i stavite u veliku posudu u koju ste stavili cvetove zove....
Kako da pripremimo savršeni Ribaj stekKako da pripremimo savršeni Ribaj stek
07. jul
Ako ste od onih ljudi koji nisu čuli za Ribaj stek, ništa strašno. U sledećim redovima će vam biti jasnije i sigurni smo da ćete ga odmah probati. Ribaj stek je ustvari goveđa šnicla. Možete prepoznati ribaj stek po...
Kako da pripremimo američke krompiriće vedžisKako da pripremimo američke krompiriće vedžis
07. mart
Priprema poslednjih godina popularnih krompirića vedžis, je izuzetno jednostavna, a rezultat je savršeno jelo, koje izgleda efektno i može da nahrani neočekivane goste. U stvari vedžis, poznat u SAD-u kao džodžos, je...
Kako da pečemo različite vrste mesa?Kako da pečemo različite vrste mesa?
25. maj
Pokrivanjem mesa tokom pečenja ono može da bude sočnije ili mekše, ali to se može postići i pravilnom pripremom. Takođe je važno da ne sipate tečnost na dno posude, kako se meso ne bi osušilo....
Kako da sotiramo zalogaje svinjskog mesaKako da sotiramo zalogaje svinjskog mesa
10. jun
Svinjetini nije potrebno više od 3 do 5 minuta da se dkroz pripremi, naravno ako su manje debljine. 4. Skinite tiganj sa vatre, kad zalogaji svinjetine budu gotovi....
Kako da pripremite riblji bujonKako da pripremite riblji bujon
30. jun
Pripremili smo dva recepta za odličan domaći riblji bujon....
Kako da spremate, a da vam kuhinja ostane čista?Kako da spremate, a da vam kuhinja ostane čista?
24. januar
Pripremite namirnice pre spremanja Očistite i iseckajte povrće pre spremanja jela i stavite ih u kesice i u frižider....
Kako da pripremimo domaći ražani (crni) hleb?Kako da pripremimo domaći ražani (crni) hleb?
03. jun
Prvo treba da pripremite kiselo testo - starter. Za njega je potrebno raženo brašno i topla voda. Jedna čaša raženog brašna pomeša se sa čašom tople vode....
Kako da pripremimo Zabajone - anđeoski desert italijanaKako da pripremimo Zabajone - anđeoski desert italijana
17. dec.
Topli dani su zvanično iza nas, ali to nije razlog da se odreknemo omiljenih letnjih iskušenja. Jedna od poslastica koja će vas ispuniti vedrim raspoloženjem i po najmračnijem vremenu je anđeoski krem Zabajone. Zabajone...