Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Podelita ih u kese, zatvorite ih ubacite u zamrzivač.
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako brzo očistiti lignje i kako da ih pravilno pripremite?Možete pripremiti širok izbor jela od lignji koja su ukusna, spektakularna i sofisticirana. Na primer:
- punjene lignje;
- pohovane lignje;
- lignje na grčki način;...
26. avgust
Kako da pripremimo pastrmkuPogledajte još koji začini su odgovarajući za ribu.
Ako pri ruci imate pastrmku i pitate se kako da je pripremite, najbolje je da je napravite na roštilju....
05. januar
Kako da pripremimo tunuTuna se priprema na različite načine u različitim krajevima sveta. U Italiji se pravi zapečena tuna sa krompirom i alevom paprikom ili se servira karpačo - fino isečeno sirovo meso tune. U Japanu, kao što je već...
16. mart
Kako da pripremimo tursku pituPita je tradicionalno bugarsko i balkansko jelo, poznato i omiljeno svima nama. Njene različitosti, kao što je i sa mnogim jelima obilate svet i menjaju se po ukusu države u kojoj su.
U Turskoj se pita zove burek i priprema...
01. avgust
Kako da pripremimo crveno sočivoCrveno sočivo, koje do skora nije bilo mnogo poznato domaćicama, već se mirno vrti i u našim kuhinjama. Osim što je privlačne boje, vrlo je ukusno i brzo i jednostavno se priprema....
25. jul
Kako da pravilno pripremimo čajPored dugačkog kuvanja, ne treba da se preteruje i sa višestrukim pripremama iste količine čaja. Prvi čaj ima oko 50% aktivnih supstanci....
27. jul
Kako da pripremimo mekanog zecaAko vam se čini da je pečeni zec iz rerne previše suv, možete da ga sledeći put pripremite pohovanog. Imajte na umu da je na taj način, zec ipak mnogo kaloričniji....
17. jul
Kako da pripremimo sušeni paradajzNisu samo sitni tip Konzerva odgovarajući, nego i čeri. Od oko 15 kg svežeg paradajza ćete dobiti oko kilogram i po suvog....
13. januar
Kako da pripremite kinouKinoa je južnoamerička žitarica, koja je u poslednje vreme veoma popularna širom sveta. Seme kinoe su mala zrna prečnika od 2 mm i veoma su korisna.
Kinoa je biljka koja je uzgajana od strane drevnih Inka. Sadrži više...
21. jul
Listovi papaje - kako da ih koristimoPapaja je egzotično, ukusno i korisno voće, svima poznato po svom visokom sadžaju vitamina, minerala i antioksidanasa koji pomažu zdravlju ljudskog tela. Ali ovde je neobično to što mnogi ljudi teško da poznaju svojstva...
23. jul
Kako da pripremimo perfektno pohovanu piletinuUz odgovarajuću tehniku i neke tajne sastojke, možete pripremiti ukusnu pohovanu piletinu u udobnosti svoje kuhinje....
28. jul
Kako da sami pripremimo kiselu pavlakuEto zašto je dobro da naučimo da sami pripremamo kiselu pavlaku, posebno ako imamo gde da nađemo domaće mleko. Nemojte zaboraviti da i njega kupujete kod proverenih izvora....
26. nov.
Kako da pripremimo sirup od zoveSirup od zove možete pripremiti na drugačiji način. Potrebno vam je 65 cvetova zove i šest limuna. Limun isecit, e nemojte da ljuštiti kora i stavite u veliku posudu u koju ste stavili cvetove zove....
01. okt.
Kako da pripremimo savršeni Ribaj stekAko ste od onih ljudi koji nisu čuli za Ribaj stek, ništa strašno. U sledećim redovima će vam biti jasnije i sigurni smo da ćete ga odmah probati.
Ribaj stek je ustvari goveđa šnicla. Možete prepoznati ribaj stek po...
07. jul
Kako da pripremimo američke krompiriće vedžisPriprema poslednjih godina popularnih krompirića vedžis, je izuzetno jednostavna, a rezultat je savršeno jelo, koje izgleda efektno i može da nahrani neočekivane goste.
U stvari vedžis, poznat u SAD-u kao džodžos, je...
07. mart
Kako da pečemo različite vrste mesa?Pokrivanjem mesa tokom pečenja ono može da bude sočnije ili mekše, ali to se može postići i pravilnom pripremom. Takođe je važno da ne sipate tečnost na dno posude, kako se meso ne bi osušilo....
25. maj
Kako da sotiramo zalogaje svinjskog mesaSvinjetini nije potrebno više od 3 do 5 minuta da se dkroz pripremi, naravno ako su manje debljine.
4. Skinite tiganj sa vatre, kad zalogaji svinjetine budu gotovi....
10. jun
Kako da pripremite riblji bujonPripremili smo dva recepta za odličan domaći riblji bujon....
30. jun
Kako da spremate, a da vam kuhinja ostane čista?Pripremite namirnice pre spremanja
Očistite i iseckajte povrće pre spremanja jela i stavite ih u kesice i u frižider....
24. januar
Kako da pripremimo domaći ražani (crni) hleb?Prvo treba da pripremite kiselo testo - starter. Za njega je potrebno raženo brašno i topla voda.
Jedna čaša raženog brašna pomeša se sa čašom tople vode....
03. jun
Kako da pripremimo Zabajone - anđeoski desert italijanaTopli dani su zvanično iza nas, ali to nije razlog da se odreknemo omiljenih letnjih iskušenja. Jedna od poslastica koja će vas ispuniti vedrim raspoloženjem i po najmračnijem vremenu je anđeoski krem Zabajone.
Zabajone...
17. dec.