Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Začini, koji čine krompir neodoljivimZačini, koji čine krompir neodoljivim
14. feb.
Do ovde je sve odlično, ali da li znamo koji začini se odlično kombinuju sa krompirom i dopunjuju njegov ukus?...
Začini za jagnjeće mesoZačini za jagnjeće meso
14. mart
Na taj način će začini dati aromu mesu. Jagnjeće meso, samo po sebi, je veoma aromatično i često i nema potrebe da mu se dodatno stavljaju začini....
Začini za mleveno mesoZačini za mleveno meso
11. dec.
Na ovaj način ćete imati slobodu da ga začinite po svom ukusu. Naravno, količina začina koje ćete dodati je prema sopstvenoj proceni, s obzirom na to da svako ima različite preferencije....
Začini za pačje mesoZačini za pačje meso
19. mart
Prethodno obrađeni začini mogu se lagano ispeći u tiganju. Četiri kašičice gotovog začina mogu začiniti dva komada pačjeg filea....
Punjene manje žute paprike siromPunjene manje žute paprike sirom
09. feb.
Sabijte ih sve što više, da bude što manje prostora između njih. Mleko skuvajte i posolite i ostaviti da se ohladi. Kad mleko bude hladno prelijte ga lagano preko paprika. Pritisnuti ih plastičnom rešetkom....
Kako da pravilno začinimo mleveno meso?Kako da pravilno začinimo mleveno meso?
16. jul
Bez obzira na to kakve ste začine odabrali da začinite mleveno meso, imajte na umu, da je dobro da mleveno meso ostavite sa njima najmanje 30 minuta, kako bi začini oslobodili arome....
Kolač sa kakaom i manje masnoćeKolač sa kakaom i manje masnoće
23. okt.
Prvo se umute jaja i šećer. U ovu smesu dodajte ulje, vodu, vanilu, prašak za pecivo i brašno. Dobro se sve promeša. Podeliti smesu podjednako u dve posude, dodajući kakao u jednu. U nauljen pleh za kolač sipajte...
Više praziluka, manje holesterolaViše praziluka, manje holesterola
09. sep.
Praziluk je poštovan godinama od strane mnogih civilizacija, uključujući i Drevni Rim i Drevnu Grčku. Oni su uzimali povrće kao personifikaciju za svoju mističnost i snagu. Za razliku od njih u Velsu su uzimali praziluk kao...
Najkorisniji začiniNajkorisniji začini
09. sep.
Kurkuma - takođe veoma poznat začin, kurkuma je takođe začin koji se bori protiv raka. Uzima se oko pola kašičice na dan. Bosiljak - osnovni uništitelj kancerogenih ćelija....
Goveđe MesoGoveđe Meso
04. avgust
Lovorov list je univerzalni začin kojim možete začiniti pečenu govedinu....
Meso JelenaMeso Jelena
05. jun
Ono ne bi trebalo da dođe u kontakt sa ostalim namirnicama, posebno sa onim koje se služe bez termičke obrade. Operite dasku za sečenje, pribore i ruke vrućom vodom sa sredstvom za pranje nakon sečenja mesa....
Meso BivolaMeso Bivola
16. okt.
Jela sa mesom bivola se odlično dopunjuju začinima kao što je biber, čubar, piment, nana, peršun, kurkuma, origano, bosiljak, žalfija, itd....
Meso AjkuleMeso Ajkule
22. sep.
Preporučljivo je da se meso potopi u mleko pre termičke obrade, jer obično ima miris amonijaka. Koristi od mesa ajkule Ajkula spada u grupu polumasnih riba, koje sadrže 5 - 10% masti....
Guščije mesoGuščije meso
02. sep.
Naravno, guska se može iseći i od nje se prave odlične šnicle, koje se mogu začiniti soja sosom, belim lukom, sokom od limuna, crnim vinom, biberom, alevom paprikom, kurkumom, karijem, itd....
Hrskave ćuftice od krompira u rerni sa manje kalorijaHrskave ćuftice od krompira u rerni sa manje kalorija
22. mart
Zatim dodamo izgnječeni sir, jaja i suve začine. Ponovo izmešajte i ostavite u frižideru 1 sat da se stegne. Slomite jaja u duboku posudu, dodajte brašno i kornfleks....
Kako da pravilno začinimo mleveno meso za ćuftice i ćevapeKako da pravilno začinimo mleveno meso za ćuftice i ćevape
21. mart
Sada kada znate kako da začinite mleveno meso, možete iskoristiti ove isprobane recepte za ćuftice i ukusne ćevape....
Trikovi koji čine vaša jela ukusnijimTrikovi koji čine vaša jela ukusnijim
20. sep.
Svinjetina, pačetina, ćuretina i guščije meso te termički obrađuje 1 - 2 sata....
Špikovano mesoŠpikovano meso
21. avgust
Dobijenom smesom dobro utrljamo špikovano meso. Meso stavljamo u posudu u kojoj ćemo peći. Prelivamo masnoćom. Začinimo biberom, solju i nakon toga prelivamo belim vinom i vodom....
Prženo mesoPrženo meso
08. sep.
Isecite prethodno oprano i osušeno meso na velike parčiće. Probodite ih nožem, stavite ih u avan i dobro ga istucajte. Pospite začinima i dodajte iscekane na sitno luk i peršun....
Više masne ribe - manje glavoboljeViše masne ribe - manje glavobolje
05. mart
Kada jedete više omega-3 masnih kiselina i manje omega-6, ovo može značajno smanjiti učestalost migrena i glavobolja. Nažalost, većina ljudi ne dobija dovoljno omega-3 masnih kiselina....
Nepoznati arapski začiniNepoznati arapski začini
04. januar
U današnje vreme on može odlično da se koristi ukoliko želimo da začinimo domaću picu. Smradljika se smatra osnovnim sastojkom u mešavini začina zaatar....
Najpopularniji mediteranski začiniNajpopularniji mediteranski začini
28. maj
Obilno dodavanje ovog začina u mnoštvo mediteranskih jela je sasvim opravdano. Svež ili sušen, on hrani uvek daje unikatan ukus....
Najpopularniji indijski začiniNajpopularniji indijski začini
05. okt.
Zapravo većina poznatih svetskih začina vodi poreklo iz Indije, koja je jedan od najvećih izvoznika začina u globalnim razmerama....
Najpopularniji azijski začiniNajpopularniji azijski začini
30. okt.
Jedinstveni ukus azijske kuhinje je uglavnom zahvaljujući veštoj upotrebi njenih začina. Evo nekih od najčešćih: Đumbir - uglavnom svež koren ovog začina koristi se kako za ribu i jela od mesa, tako i za salate....
Da li je nedopečeno meso štetno?Da li je nedopečeno meso štetno?
29. avgust
Kada je reč o pripremi hrane od sirovog mesa, ono treba da bude dovoljno termički obrađeno, kako bi bilo bezopasno za ishranu....