Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Začini, koji čine krompir neodoljivimDo ovde je sve odlično, ali da li znamo koji začini se odlično kombinuju sa krompirom i dopunjuju njegov ukus?...
14. feb.
Začini za jagnjeće mesoNa taj način će začini dati aromu mesu.
Jagnjeće meso, samo po sebi, je veoma aromatično i često i nema potrebe da mu se dodatno stavljaju začini....
14. mart
Začini za mleveno mesoNa ovaj način ćete imati slobodu da ga začinite po svom ukusu.
Naravno, količina začina koje ćete dodati je prema sopstvenoj proceni, s obzirom na to da svako ima različite preferencije....
11. dec.
Začini za pačje mesoPrethodno obrađeni začini mogu se lagano ispeći u tiganju. Četiri kašičice gotovog začina mogu začiniti dva komada pačjeg filea....
19. mart
Punjene manje žute paprike siromSabijte ih sve što više, da bude što manje prostora između njih.
Mleko skuvajte i posolite i ostaviti da se ohladi. Kad mleko bude hladno prelijte ga lagano preko paprika.
Pritisnuti ih plastičnom rešetkom....
09. feb.
Kako da pravilno začinimo mleveno meso?Bez obzira na to kakve ste začine odabrali da začinite mleveno meso, imajte na umu, da je dobro da mleveno meso ostavite sa njima najmanje 30 minuta, kako bi začini oslobodili arome....
16. jul
Kolač sa kakaom i manje masnoćePrvo se umute jaja i šećer. U ovu smesu dodajte ulje, vodu, vanilu, prašak za pecivo i brašno. Dobro se sve promeša.
Podeliti smesu podjednako u dve posude, dodajući kakao u jednu.
U nauljen pleh za kolač sipajte...
23. okt.
Više praziluka, manje holesterolaPraziluk je poštovan godinama od strane mnogih civilizacija, uključujući i Drevni Rim i Drevnu Grčku. Oni su uzimali povrće kao personifikaciju za svoju mističnost i snagu. Za razliku od njih u Velsu su uzimali praziluk kao...
09. sep.
Najkorisniji začiniKurkuma - takođe veoma poznat začin, kurkuma je takođe začin koji se bori protiv raka. Uzima se oko pola kašičice na dan.
Bosiljak - osnovni uništitelj kancerogenih ćelija....
09. sep.
Meso JelenaOno ne bi trebalo da dođe u kontakt sa ostalim namirnicama, posebno sa onim koje se služe bez termičke obrade. Operite dasku za sečenje, pribore i ruke vrućom vodom sa sredstvom za pranje nakon sečenja mesa....
05. jun
Meso BivolaJela sa mesom bivola se odlično dopunjuju začinima kao što je biber, čubar, piment, nana, peršun, kurkuma, origano, bosiljak, žalfija, itd....
16. okt.
Meso AjkulePreporučljivo je da se meso potopi u mleko pre termičke obrade, jer obično ima miris amonijaka.
Koristi od mesa ajkule
Ajkula spada u grupu polumasnih riba, koje sadrže 5 - 10% masti....
22. sep.
Guščije mesoNaravno, guska se može iseći i od nje se prave odlične šnicle, koje se mogu začiniti soja sosom, belim lukom, sokom od limuna, crnim vinom, biberom, alevom paprikom, kurkumom, karijem, itd....
02. sep.
Hrskave ćuftice od krompira u rerni sa manje kalorijaZatim dodamo izgnječeni sir, jaja i suve začine.
Ponovo izmešajte i ostavite u frižideru 1 sat da se stegne.
Slomite jaja u duboku posudu, dodajte brašno i kornfleks....
22. mart
Kako da pravilno začinimo mleveno meso za ćuftice i ćevapeSada kada znate kako da začinite mleveno meso, možete iskoristiti ove isprobane recepte za ćuftice i ukusne ćevape....
21. mart
Trikovi koji čine vaša jela ukusnijimSvinjetina, pačetina, ćuretina i guščije meso te termički obrađuje 1 - 2 sata....
20. sep.
Špikovano mesoDobijenom smesom dobro utrljamo špikovano meso.
Meso stavljamo u posudu u kojoj ćemo peći. Prelivamo masnoćom. Začinimo biberom, solju i nakon toga prelivamo belim vinom i vodom....
21. avgust
Prženo mesoIsecite prethodno oprano i osušeno meso na velike parčiće. Probodite ih nožem, stavite ih u avan i dobro ga istucajte.
Pospite začinima i dodajte iscekane na sitno luk i peršun....
08. sep.
Više masne ribe - manje glavoboljeKada jedete više omega-3 masnih kiselina i manje omega-6, ovo može značajno smanjiti učestalost migrena i glavobolja. Nažalost, većina ljudi ne dobija dovoljno omega-3 masnih kiselina....
05. mart
Nepoznati arapski začiniU današnje vreme on može odlično da se koristi ukoliko želimo da začinimo domaću picu. Smradljika se smatra osnovnim sastojkom u mešavini začina zaatar....
04. januar
Najpopularniji mediteranski začiniObilno dodavanje ovog začina u mnoštvo mediteranskih jela je sasvim opravdano. Svež ili sušen, on hrani uvek daje unikatan ukus....
28. maj
Najpopularniji indijski začiniZapravo većina poznatih svetskih začina vodi poreklo iz Indije, koja je jedan od najvećih izvoznika začina u globalnim razmerama....
05. okt.
Najpopularniji azijski začiniJedinstveni ukus azijske kuhinje je uglavnom zahvaljujući veštoj upotrebi njenih začina. Evo nekih od najčešćih:
Đumbir - uglavnom svež koren ovog začina koristi se kako za ribu i jela od mesa, tako i za salate....
30. okt.
Da li je nedopečeno meso štetno?Kada je reč o pripremi hrane od sirovog mesa, ono treba da bude dovoljno termički obrađeno, kako bi bilo bezopasno za ishranu....
29. avgust