Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Dinstani prokelj u multikukeruZa ovaj dinstani prokelj u multikukeru očistimo prokelj, operemo i dobro osušimo. Ne
želimo da ga kuvamo, već da ga dinstamo u malo ulja.
Koristimo kuhinjski ubrus za sušenje....
03. april
Hrskavi prokelj u maslacuOdmrznite prokelj. Začinite solju i mlevenim belim biberom.
Uvaljajte prokelj u prezle.
Ugrejte maslac i dinstajte prokelj. Kuvajte 3-4 minuta, mešajte s vremena na vreme....
19. januar
Prokelj sa maslacemProkelj očistite od požutelih listića i operite dobro.
Stavite ga da se blanšira nekoliko minuta u kipućoj vodi, u koju ste dodali sok od pola limuna i malo oraščića. Ocedite dobro blago omekšali prokelj....
21. sep.
Prokelj sa ukiseljenim lukomNakon dva sata, vadimo prokelj iz frižidera, vadimo ga iz vode i dobro prosušimo.
Na malo maslaca, na srednjoj vatri ubacujemo prokelj u tiganj, obratite pažnju da svaka glavica prokelja ima mesta za sebe....
25. januar
1
Dinstani prokelj za garnirungOtvorire i ako je uvrela tečnost, isključite prokelj na tiganju.
Servirajte odmah, dok je topao dinstani prokelj kao garnirung....
18. nov.
1
Prokelj na sicilijanski načinSos sipamo u prokelj, prethodno skuvan u posoljenoj vodi i ostavljamo da vri dok se bujon ne zgusne.
Serviramo posut rendanim parmezanom. Po želji možemo zapeći u rerni....
20. april
Prokelj u sosu i integralni pirinačOčisti se prokelj i doda se u šerpu u kojoj je pirinač. Pirinač skuvati sa prokeljom. Prokelj izvaditi na tanjir.
Maslac rastopiti u šerpi, pomešati sa brašnom i nasuti mleko. Kad se sve sjedini, dodati sireve....
18. feb.
Prženi prokelj i slanina sa palentomZa to vreme, na zagrejanom ulju u tiganju, propržiti slaninu da zastakli, dodati prokelj i kada počne da se karamelizuje posuti belim lukom, posoliti, pobiberiti i isključiti ringlu....
08. feb.
Špargle i prokelj na maslacuŠpargle i prokelj na maslacu su odličan garnirung, odgovarajuć uz različite vrste mesa....
13. nov.
Prokelj sa jajima i slaninomStaviti vodu da proključa u šerpi i dodati očišćeni prokelj. Kuvati deset minuta. Procediti prokelj i ostaviti da se ohladi. Preseći prokelj na pola.
Staviti maslac na tiganj da se otopi....
14. okt.
Prokelj sa veganskim belim sosomProkelj se opere i očisti, nakon toga se natopi u vodi sa malo soka od limuna oko 30 minuta. Isplakne se u preliva se hladnom, posoljenom vodom, tako da ga prekrije....
16. nov.
Prokelj sa kromiprom i pavlakomProkelj i krompir se skuvaju i ocede. Ulje se zagreje i u njemu se proprže sitno iseckani crni luk i šunka. Dodajte senf i promešajte.
Zatim dodajte krompir i prokelj i posolite....
29. okt.
Prokelj sa bratvrustom u rerniProkelj sa bratvrustom u rerni se peče na 170 stepeni po želji sa uključenim ventilatorom dok ne bude gotov, otprilike 35-45 minuta....
25. feb.
Prokelj sa kestenjem i hrskavom slaninomSavet:
Ovaj recept za pečeni prokelj je za 25 komada prokelja isečenog na pola (5 po čoveku) i 4 kriške slanine (1 po čoveku)....
15. januar
Prokelj sa slaninom i sosem MornejOvaj recept sa zapečenim u slanini prokeljom i sosom sa Grijer sirom je božanstven....
14. dec.
Prokelj sa šargarepom na provansalski načinU tanjir poređamo prokelj i šargarepu.
Odozgo zabodemo čačkalicom za zube, na vrh stavljamo komade kore od limuna.
Prokelj sa šargarepom na provansalski način je gotov....
07. dec.
Prokelj sa crvenim lukom i jabukamaZima je predicno vreme za prokelj i zato vam danas predlažemo brzo jelo u tiganju sa prokeljem sa crvenim lukom i jabukama. Blago karamelizovano kašikom meda, jabukom ilukom, prokelj je toliko ukusan....
21. januar
Prokelj sa pečurkama i pavlakom u tiganjuPoslužite prokelj sa pečurkama i pavlakom iz tiganja uz omiljenu testeninu ili kao prilog....
28. mart
Krmenadle iz rerne i dinstani prokelj sa slaninomServirati krmenadle uz prokelj posut propženom slaninom....
11. feb.
Pečeni prokeljDobro operite i osušite prokelj. Odsecite vrhove i uklonite gornje listove.
U plitkoj posudi umutite začine sa maslinovim uljem, dodajte prokelj i dobro promešajte da se namaže svuda....
22. april
1
Pohovani prokelj PatafriProkelj se očisti i opere.
U malu šerpu se sipa voda i ostavlja se da provri. Dodaje se prokelj i kuva se dok blago ne omekša. Kada je skuvan, sipa se u đevđir i ostavlja se da se ocedi....
18. nov.