Kako se kuva grašakKako se kuva grašakEvo, više nije potrebno da se mučite i da pripremate grašak po 3 sata ili čak i više. A šta da stavite u kuvani grašak, pogledajte u galeriji gore!...
Kako da sačuvamo grašak za zimuKako da sačuvamo grašak za zimuKonzervisanje graška Prvi način na koji možete konzervirati grašak jeste da ga zatvorite u tegle....
Grašak plakijaGrašak plakijaUgrejemo ulje i u njemu izdinstamo sitno iseckan luk, izrendanu šargarepu i grašak. Dobro promešamo i ostavljamo sve da se dinsta oko 10 minuta....
Grašak sa slaninomGrašak sa slaninomServirajte grašak sa slaninom odmah dok je vruć, a preko svake porcije stavite trake zapečene slanine. Prijatno!...
Domaći pasterizovani grašakDomaći pasterizovani grašak
03. avgust
Toni Aleksov
Očistite grašak od mahuna. Zagrejte vodu u odgovarajućoj posudi. Sipajte grašak i blanširajte ga - da promeni boju. Gotov grašak kroz cediljku prelijte hladnom vodom. Sipajte grašak u čiste tegle....
Grašak u teglamaGrašak u teglamaRasporedite grašak i luk u tegle, za jednu teglu je potrebno oko 550 g graška. Sipajte vrelu salamuru u tegle - oko 300 ml za svaku teglu....
Grana padanoGrana padanoGrana padano (Grana padano) je veoma popularan italijanski tvrdi sir....
Ukusan grašak sa svinjetinomUkusan grašak sa svinjetinomDodajte zamrznut grašak, isečenu šargarepu, rendani paradajz i isečene čenove belog luka....
Grašak sa domaćim petlomGrašak sa domaćim petlomSipajte kašu u šerpu u grašak i meso, promešajte i kuvajte 15 minuta dok se sos ne zgusne....
Svinjsko meso i grašakSvinjsko meso i grašakStavi se grašak, aleva paprika, biber i paradajz iz flaše ili male tegle kao i bujon od mesa. DOdaju se 2 šolje vode i ostavi se da provri. Ako je potrebno zatim se doliva još malo vode....
Kako se dinsta grašak?Kako se dinsta grašak?
30. avgust
Toni Aleksov
Dinstajte još 15 minuta i poslužite grašak dok je još topao. Najbrži i lak način za pripremu graška: U šerpi kombinujte oko 400 grama graška i 1/2 šolje vode....
Kako da blanširamo grašakKako da blanširamo grašakKada grašak nije očišćen i još uvek se nalazi u mahuni, on se blanšira zajedno sa mahunom. Posle 3-4 minuta u vreloj vodi, mahuba se otvara i zrna graška isplivaju na površinu vode....

Pratite nas