Grašak plakija
Grašak plakija
Ugrejemo ulje i u njemu izdinstamo sitno iseckan luk, izrendanu šargarepu i grašak. Dobro promešamo i ostavljamo sve da se dinsta oko 10 minuta. ...
Svinjsko meso i grašak
Svinjsko meso i grašak
Isečeno meso se isprži sa lukom i šargarepom. Stavi se grašak, aleva paprika, biber i paradajz iz flaše ili male tegle kao i bujon od mesa. ...
Grašak sa domaćim petlom
Grašak sa domaćim petlom
. Promešajte. Izvadite kuvanog petla, ocedite bujon, iskidajte meso i stavite ga u šerpu sa povrćem. Sipajte bujon iz kuvanja, začinite solju, biberom i ...
Kako se dinsta grašak?
Kako se dinsta grašak?
30. avgust
grašak dok je još topao. Najbrži i lak način za pripremu graška: U šerpi kombinujte oko 400 grama graška i 1/2 šolje vode. ...
Ukusan grašak sa svinjetinom
Ukusan grašak sa svinjetinom
promešajte. Počnite polako da sipate oko 1 litar vode, nemojte prestajati da mešate. Dodajte zamrznut grašak, isečenu šargarepu, rendani paradajz i ...
Grašak sa slaninom
Grašak sa slaninom
1. Iseckajte na sitno luk i zapržite ga 6 minuta u maslinovom ukju na umerenoj vatri. 2. Sipajte grašak, vodu, začine i so i kuvajte pod poklopcem ...
Domaći pasterizovani grašak
Domaći pasterizovani grašak
03. avgust
Očistite grašak od mahuna. Zagrejte vodu u odgovarajućoj posudi. Sipajte grašak i blanširajte ga - da promeni boju. Gotov grašak ...
Grašak u teglama
Grašak u teglama
jednu teglu je potrebno oko 550 g graška. Sipajte vrelu salamuru u tegle - oko 300 ml za svaku teglu. Zatvorite tegle i sterilizujte 80 minuta ako ...
Kako da blanširamo grašak
Kako da blanširamo grašak
, vredni minerali i druge hranljive materije. Grašak je jedno od relativno nežnijih povrća, i zbog toga mu nije potrebno dugo blanširanje. Nežna ...
Grašak sa prazilukom i krompirom
Grašak sa prazilukom i krompirom
promešajte, sipajte toplu vodu koliko da pokrije povrće. Kad provri dodajte zamrznuti grašak sa šargarepom i začinite solju, biberom. Kuvajte na ...
Gratin od graška
Gratin od graška
Oljuštite krompir, operite ga, isecite na krugove i stavite da se skuvaju u posoljenoj vodi, ali da ne budu skroz gotovi. Ako koristite zamrznut ...
Posna janija od graška
Posna janija od graška
Šargarepa i luk se operu, oljušte i iseku na sitno. Stavljaju se u tiganj sa malo masnoće da se zaprže. Kada omekšaju, dodajemo grašak i dinstamo ...