Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zeleni ČajZeleni Čaj
17. jun
Treba da se razgraniče ostali biljni čajevi i najviše čaj od kamilice, od pravog zelenog čaja....
Zeleni čaj sa đumbirom i limunomZeleni čaj sa đumbirom i limunom
21. feb.
Zeleni čaj sa đumbirom i limunom je veoma koristan....
Zeleni čaj i mršavljenjeZeleni čaj i mršavljenje
07. okt.
Oni koji su konzumirali zeleni čaj pokazuju mnoge pozitivne rezultate, kao što su: • Smanjena težina; • Smanjena telesna masnoća; • Smanjen nivo holesterola....
Zašto treba da uzgajate zelene biljke i začine kod kuće?Zašto treba da uzgajate zelene biljke i začine kod kuće?
04. feb.
Ako napravite salatu od zelene salate, peršuna, svežeg mladog luka, dobićete mnogo više vitamina i minerala, nego ukoliko koristite suve začine....
Zašto i kada konzumirati akai bobiceZašto i kada konzumirati akai bobice
09. dec.
Pošto ga vitaminski sadržaj voća čini super namirnicom, sve više ljudi ga dodaje u svoj svakodnevni jelovnik....
Zašto da pijemo čaj ulong?Zašto da pijemo čaj ulong?
16. okt.
Njegova svakodnevna konzumacija topi masnoće; - Koristan je za kosti - minerali u sadržaju jačaju kosti, štite zube i pomažu zdravom rastu tela; - Odgovarajuć je za one koji boluju od dijabetesa - ova vrsta čaka se koristi...
Šta sadrži zeleni čajŠta sadrži zeleni čaj
14. dec.
U Kini još pre hiljade godina su znali za koristi zelenog čaja i njime su sve lečili - od glavobolje do depresije. Zeleni čaj se obrađuje na tri osnovna načina, ovo zavisi od stepena oksidacije....
Čaj od majorana - za šta je dobar i zašto ga treba piti?Čaj od majorana - za šta je dobar i zašto ga treba piti?
28. jul
Evo nekih koristi od majorana koje bi trebalo imati na umu. Postoje i druge dokazane prednosti ove biljke, ali ove su najvažnije....
Zašto treba redovno jesti hlebZašto treba redovno jesti hleb
02. maj
On ima ulogu svakodnevnog snabdevača biljnim vlakanima. Hleb je izvor mineralnih materija, a najviše kalijuma, kalcijuma, magnezijuma, natrijuma, fosfora i gvožđa....
Zašto treba da jedemo jajaZašto treba da jedemo jaja
07. mart
Zašto ne treba da izbacujemo jaja iz našeg jelovnika? - Jaja su odličan izvor belančevina i ovo je divna alternativa mesa i ribe. - Jaja sadrže malo kalorija - u jednom oko 76 kalorija....
Zašto treba češće jesti brancina?Zašto treba češće jesti brancina?
08. okt.
Koža ove vrste ribe je takođe veoma ukusna i ne treba je skidati tokom pečenja, jer postaje jako hrskava....
Čaj od lipe - zbog čega je koristan i zašto treba da ga pijemo?Čaj od lipe - zbog čega je koristan i zašto treba da ga pijemo?
07. mart
Neželjeni efekti konzumiranja čaja od lipe Čaj od lipe ne treba konzumirati u velikim količinama. 3 šolje čaja dnevno su više nego dovoljne. Ako popijete više od navedene količine, možete prouzrokovati srčane probleme....
Zašto je crni čaj toliko koristan?Zašto je crni čaj toliko koristan?
04. dec.
To su crni, beli i zeleni. Razlika dolazi od vremena branja i fermentacije kojoj se listovi podvrgavaju....
Saće - kada se i zašto konzumira?Saće - kada se i zašto konzumira?
22. jul
O ovom slučaju preostali komad voska u ustima treba pažljivo progutati, ali pre nego što krenete da radite dobro je da se obratite lekaru za konsultacije....
Koliko dugo deluje zeleni čaj?Koliko dugo deluje zeleni čaj?
26. avgust
Koliko će vremena trebati da zeleni čaj počne da deluje? Dejstvo zelenog čaja se javlja u roku od 30 minuta i traje najmanje 90 minuta....
Koji ljudi ne treba da konzumiraju meso?Koji ljudi ne treba da konzumiraju meso?
22. maj
Medicinski radnic takođe imaju različito mišljenje po pitanju toga da li treba ili ne treba konzumirati meso i ukoliko da, onda u kojim količinama....
Zašto ne treba jesti voće uvečeZašto ne treba jesti voće uveče
28. april
1
U svakodnevnom meniju treba da obratimo pažnju i na još nekoliko faktora. Ručak, na primer, ne bi trebao da bude obilan....
Zašto treba da pijemo više vode?Zašto treba da pijemo više vode?
02. dec.
Ne treba dokazivati potrebu za vodom za ljudski organizam, niti treba da se ubeđujemo u pozitivno dejstvo koje ona ima na nas. To su istine u koje su svi uvereni....
Zašto treba da jedemo više kiseljaka?Zašto treba da jedemo više kiseljaka?
09. maj
Pošto kiseljak sadrži povećane količine soli oksalne kiseline, neki pacijenti treba da se uzdrže od konzumiranja ove biljke. Ljudi koji pate od gihta, artritisa, reumatizma treba da ga izbace iz ishrane....
Zašto redovno treba da jedete džigericu?Zašto redovno treba da jedete džigericu?
07. okt.
Ako se konzumira u normalnim količinama, džigeirica je izvor zdravlja i života....
Zašto treba zamrzavati sok od pomorandžeZašto treba zamrzavati sok od pomorandže
17. sep.
Pomorandže spadaju u najkorisnije citrusno voće. One imaju prijatan i osvežavajući ukus, a takođe su i dobar izvor korisnih materija. Ceđena pomorandža je kod mnogih obavezan deo doručka. Španski naučniic su otkrili...
Čaj od fizalisa - zašto da ga pijemo?Čaj od fizalisa - zašto da ga pijemo?
18. dec.
Čaj od fizalisa - zašto da ga pijemo? Nakon što smo Vas izbliza upoznali sa fizalisom i njegovim svojstvima, vreme je da objasnimo zašto je korisno da konzumiramo fizalis u obliku čaja....
Čaj od breze - zašto da ga pijemo?Čaj od breze - zašto da ga pijemo?
07. okt.
Uglavnom se ovaj čaj priprema u proleće, kada je drvo dobro naraslo i dovoljno zeleno. Nakon sakupljanja, listovi se suše i čuvaju u platnenim vrećama do 2 godine....
Čaj od jasmina - zašto je tako koristanČaj od jasmina - zašto je tako koristan
05. april
Možete ga konzumirati u obliku čaja, koristiti eterično ulje jasmina ili može da bude deo dekoracije u vašem domu, čime će pročistiti vazduh u prostoriji. Čaj od jasmina se može koristiti za mnogo različitih stanja....
Zeleni SirZeleni Sir
28. sep.
Kuvanje sa zelenim sirom Jedinstvene osobine ukusa zelenog sira čine ga pogodnim za niz recepata....