Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta da skuvamo za 5 minuta?Za ručak ili večeru možete se osloniti na majku prirodu ili posebno na pernatu živinu i njihova jaja. Bukvalno za 5 minuta možete da spremite jaja na oko, jaja na panagjurski način, omlet ili kajganu....
30. jun
Pitate se šta da skuvate brzo za večeru? Imamo odgovor!A veoma često nekoliko sasvim nespojivih sastojaka iz frižidera mogu da se pretvore u sjajnu večeru zahvaljujući đuvečarama.
Kraj vrućina označava i početak ozbiljnijeg menija - sa više mesa, testenina i sl....
31. jul
Šta možemo da skuvamo za 30 minutaUz dodatak sa svežom salatom dobija se jedna ukusna i jedinstveno brza večera....
17. mart
Jednostavno jelo za večeru od piletine i pirinčaZa ovu jednostavnu piletinu sa pirinčem prodinstao sam na ulju luk, šargarepu, papriku i pečurke.
Dodao sam seckanu piletinu bez kožice - otišla je za Džerijevu večeru....
08. avgust
Šta da skuvam sa paprikama?Paprike su zdrave, pune vitamina i dobro su došle na letnju trpezu, a i ne samo na nju. Iako potiču iz Amerike, hrskave paprike su svojstvene za mediteranska jela i savršeno se kombinuju sa drugim sezonskim osnovnim proizvodima...
27. avgust
Dijetalna salata za večeruZa kraj dodajte masline po vašem ukusu u dijetalnu salatu za večeru....
14. maj
Šta da skuvamo sa ostacima kobasica i predjela?Omleti
Kada se pitamo šta možemo brzo da skuvamo, a ne samo ukusno, već i hranljivo, omlet nam uvek padne na pamet....
16. januar
Ekspresna večera u tiganjuOljuštite krompir. Operite i isecite na tanke kriške.
Poređajte ih na dno dogovarajućeg tiganja. Poprskajte krompir sa maslinovim uljem i stavite tiganj na ringlu.
Nakon što krompir dobije blago braonkastu preplanulost...
29. april
Šta da skuvate od ostataka hleba?Hrana ponekad zaostaje i gubi svežinu i ukus, ali je i dalje jestiva. Tada je jedina opcija priprema hrane po novom receptu. Najčešće od trpeze ostaje hleb koji se suši i počinje da se mrvi.
Od starog hleba koji vam ostane...
16. januar
1
Brzi miš-maš za večeruU duboki tiganj stavite luk da se dinsta.
Za to vreme narendajte paradajz.
Kada luk omekša, dodajte paradajz.
Ostavite da voda ispari i dodajte paprike.
Kada se sve dobro prodinsta, stavite sir i jaja....
11. jul
Špageti sa povrćem za večeruPoliva se sa malo maslinovog ulja i stavlja da se peče u rerni na 200 stepeni.
Dok ne bude gotovo, skuvaju se špageti prema uputstvu na pakovanju....
02. maj
Kako da skuvamo brancinaBrancin je veoma ukusna riba, posebno ako se pravi tako da vaši gosti poližu prste i da zažele dodatnu porciju.
Postoji na stotine recepata za pripremanje brancina od kojih ćeme ovde predstaviti 2 od njih, a ostale...
16. feb.
Tanjir za romatničnu večeruDodajte kao iznenađenje uz ovaj tanjir za romantičnu večeru i jedno dobro belo vino.
Obradujte voljenu osobu ovim prazničnim tanjirom....
16. avgust
Krem supa od povrća za večeruUmesto sa pavlakom, poslužite krem supu od povrća za večeru sa proceđenim kiselim mlekom, umućenim sa izgnječenim belim lukom, uljem avokada, solju i mirođijom....
02. mart
Ukusno jelo sa krompirom za večeruUzmemo krompir, očistimo ga i stavimo da se blago skuva. Kad omekša, izvadimo i sečemo na krugove i ređamo u posudu za pečenje.
Dodamo šunku, očišćene i iseckane masline i sir. Dodamo začine i začinimo jelo....
28. april
Topla pogača sa sirom za večeruPečemo dok ne bude gotovo, prvih 40 minuta pokrivamo folijom, a posle skidamo da dobije zlatnu boju. Vadimo iz pleha i stavljamo preko rešetke i pokrivamo pamučnom krpom.
Prijatna večera!...
27. okt.
Šta da jedemo za zdrave kosti?Nezdrava ishrana i način života u stolici glavni su uzroci problema u vezi sa koštanim sistemom. Osteoporoza je bolest skeleta koju karakteriše niska gustina i sveukupno propadanje koštanog tkiva. To je bolest od globalnog...
25. januar
Za šta da koristimo kokosovo ulje?Kokosovo ulje često je bilo osporavano kao odgovarajuće za upotrebu u kulinarstvu, ali kao sastojak u kozmetici nema rasprave, on je nezamenljivi pomoćnik u nezi kože, kose i zdravlja organa i sistema.
Ono što čini...
23. dec.
Primer menija za večeruNa kraju, meni od četiri dela je malo preteran za običnu večeru za dve osobe....
29. mart
Zapečeno jelo za porodičnu večeruVadi se i posipa se izrendanim kačkavaljem, vraća se u rernu da se istopi.
Servira se toplo, posuto peršunom.
Prijatno sa zapečenim jelom za porodičnu večeru!...
27. maj
Ukusna fritata za brzu večeruSavet: Kada je vreme za domaće pripremljenu hranu ograničeno, preporučujem da pripremite gotovu smesu sa nekim od sastojaka.
Praziluk sečemo uveče i stavljamo u kesu za zamrzivač....
15. dec.
Kako da skuvamo savršen pirinačNemojte misliti da je nemoguće da skuvate mekani beli pirinač, zrna koja su odvojena jedno od drugog, i ne liče na kašu....
30. april
Kako pravilno da skuvamo špagete?Kada znate kako da pravilno skuvate špagete, preporučujemo da probate neki od naših recepata za:
- špagete Bolonjeze;
- špagete Karbonara;
- špagete sa pečurkama;
- ili špagete sa piletom;...
19. maj