Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Neželjeni efekti prilikom unosa gvožđaUnos velikih doaz gvožđa (na primer iznad 100 puta od preporučene dnevne doze) je toksična za organizam....
20. mart
Posle Vaskršnjeg posta! Pogledajte pravilo o konzumaciji mesaDugi vaskršnji post za čišćenje organizma doneće vam mnogobrojne koristi, ali samo ukoliko počnete pravilno da konzumirate meso. U suprotnom možete da naštetite svom zdravlju, kažu nutricionisti.
Za vreme četrdesetodnevnog...
08. maj
Ima li unos selena u organizam neželjenih efekata?Neželjeni efekti kod preteranog unosa selena mogu biti mučnina, visoka temperatura, poremećaji rada krvnih sudova i poremećaj rada bubrega....
08. maj
Začinjavanje jarećeg mesaJedan od osnovnih problema kod spremanja jaretine je to što ona ima dosta specifičan miris. Ako uspemo da začinimo jaretinu pravilno, onda ćemo moći da se izbavimo od toga i da uživamo u nežnom ukusu ovog sočnog i krhkog...
10. april
Tajne ukusnog mlevenog mesaMleveno meso je osnovni proizvod za niz jela od ukusnih ćufti do dodatka u špagete i drugo. Zauzima veoma važno meso na našoj trpezi. Svakome od nas se dešavalo da kupi mleveno meso i ono da ne opravda njegova očekivanja...
08. dec.
Saveti za kuvanje mesaDa bi bilo ukusno i zdravo, meso se kuva na određeni način. Kuva se u vodi ili u bujonu od povrća. Ako meso stavite u vrelu vodu, gornji sloj proteina će se vrlo brzo zgrušati, što će sprečiti da se hranljive materije...
12. nov.
Greške kod pečenja mesaKao bilo koje zanimanje, tako i kulinarstvo, skriva svoje suptilne male tajne što se tiče pripreme hrane. To su često vrlo mali detalji, koji mogu drastično promeniti ukus celog jela. Na primer, kako izgleda jednostavno...
22. okt.
Pravila za pečenje mesaRazličite vrste mesa, posebno ptičijeg, se peku prema posebnim pravilima koja ukoliko se naruše, u potpunosti uništavaju ukus i izgled mesa. Posebno je važno da se poštuju ova pravila kod mesa sa nadevom.
Kada birate meso...
02. okt.
Finese kod dinstanja mesaDinstano meso bude veoma ukusno ako se prate neke finoće prilikom pripreme. Klasično dinstanje mesa predstavlja prženje mesa, nakon toga se poklopi i dinsta na tihoj vatri sa malo tečnosti.
Dinstanje mesa je idealno za...
12. maj
Sušenje mesa u rerniMeso spada u najomiljenije namirnice. Ono se može termički obrađivati na razne načine, a takođe i da se suši. Međutim, ako nemate prostoriju gde možete okačiti meso i sušiti ga, onda ga možete osušiti i u rerni. Evo na šta...
22. mart
Metode za dimljenje mesaDruga metoda, kojom se postiže efekat dima, ali ne i poboljšanje ukusa, jeste stavljanje namirnice u elektrostatično polje sa visokim naponom....
11. mart
Sosevi za pečena mesaZa pečeno meso je dobro da spremimo i neki sos, kako ono ne bilo previše suvo. Izabrali smo 3 različita recepta za soseve, koji odlično idu uz pečeno meso.
Prvi recept je za sos s pečurkama, koji je odličan za pečeno...
02. mart
Namirnice pomoćnici protiv jo-jo efekta"Jo-jo" efekat se izražava u tome da nakon što uspete sa skinete višak kilograma, oni se posle toga ponovo i ponovo vraćaju. Gladovanje ili niskokalorične dijete su dobra priprema za jo-jo efekat....
23. feb.
Kakav efekat ima konzumiranje ananasa?Efekat koji konzumacija ananasa ima na naš organizam je veoma blagotvoran i to u odnosu na više sistema u telu....
27. januar
Očistite jetru trešnjama! Pogledajte kakoUnos malih crvenih plodova blagotvorno deluje na sistem organa za varenje i metabolizam. Ovo sveži sok od trešanja čini savršenim za čišćenje i kod artritisa, gihta i gojaznosti....
24. jun
Pogledajte zlatna pravila pekara eksperataDa se i vi ne biste našli u takvim neprijatnim situacijama, pogledajte galeriju iznad sa osnovnim pravilima, koja treba poštovati u radu sa rernom....
28. feb.
Jednostavni saveti za sotiranje mesaSotiranje je tehnika brzog prženja proizvoda u maloj količini masti. Masnoća treba da bude jako vruća, a meso ne treba mešati, već okretati pokretom tiganja.
Potrebno je da izaberete odgovarajući tiganj, koji je...
10. jun
Čvrsti argumenti ZA konzumaciju mesaMeso je kontroverzni deo dijete i same ishrane. Prema nekima - korisna je samo živina, a crveno meso treba izbegavati po cenu života.
Drugi su suprotnog mišljenja - piletina sadrži ogromnu količinu hormona koje treba...
14. dec.
Dimljenje mesa u domaćim uslovimaDimljenje mesa čuva njegove karakteristike i poboljšava kvalitet ukusa, a veoma je dobar način da se sačuva duže vreme.
Procedura se odvija uz pomoć toplog dima. Pre dimljenja, meso treba da se dobro pripremi, jer sam...
02. jul
Glikemijski indeks različitih vrsta mesaGlikemijski indeks je pokazatelj koliko brzinom se jedna namirnica pretvara u glukozu. Glukoza je glavni izvor energije u organizmu. Glikemijski ideks pokazuje koliko se nakon konzumacije određenih namirnica povišava nivo...
08. april
Finese u pripremi nojevog mesaU velikim trgovinskim lancima možete pronaći pakovanja proizvoda različita od onih koji su opšteprihvaćeni za svakodnevnu potrošnju za naše geografske širine, naročito što se tiče mesa. Zaustavljamo se i gledamo vrste i...
19. jun
Kako obezbediti proteine bez mesa?Pogledajte i neke ideje za:
- proteinske palačinke;
- proteinske pločice;
- proteinski smuti....
02. nov.
Đuveč bez mesaU ulju se dinstaju luk, praziluk, celer i šargarepe sa malo soka od konzervisanog povrća.
Kada omekšaju dodaje se aleva paprika i dobro se promeša. Dodaje se paradajz u čeka se oko 15 minuta dok voda ne ispari.
Cela...
20. jul
1